Добро бе луѓе, значи 50цц мотор се регистрира ТРАЈНО. Точка, Т-О-Ч-К-А. Се вади само автоодговорност секоја година. Моментално кај нас има нови сообраќајни, па можеби заради тоа е до кога важи, за да ве ПОТСЕТАТ дека треба да извадите автоодговорност или за да не мора да го носите листот со вас ако ве сопре џандар, како кај старите сообраќајни.
Ако не сум во право, молам изнесете доказ дека е сменет начинот. Јас скоро вадев автоодговорност и го прашував дечкото за ова, тој се чудеше и се јави кај 2 џандари кои исто така се чудеа и рекоа, нека вади само автоодговорност и толку. За над 50цц треба и налепница.
Мене повеќе ми е проблемот ако тие на технички (а не ги прајте глупи) се замерачат за китот од 70 цц.
значи не си упатен... 50 цц се регистрира трајно и точка... да во право си, ама кога го ресгистрираш еднаш и твој си е.. КОГА КЕ СМЕНИ СПОСТВЕНИК тогаш ПОВТОРНО СЕ РЕГИСТРИРА и да, пак трејно се додека е тој сопственик и да после вадиш авто одговорност само и толку...
значи за 50цц половен мотор(че) има трајна регистрација се додека е на твое име.. при промена на сопственост МОРАШ да го регистрираш и тоа кошта околу 4000 денари со се промена на сообраќајна и тогаш пак ти е трајно регистриран...
не барај да ти докажува некој нешто со линкови, ако не веруваш иди на технички и прашај вака:
добар ден, купив половно моторче од 50 кубици, сакам да го префрлам на мое име. што треба да направа и колку ке кошта? бидејки и јас префрлував знам што ке ти кажат.. но одкако ке отидеш и прашаш, БИДИ МАЖ ПОСЛЕ И ДОЈДИ ТУКА ПРЕНЕСИ ШТО ТИ РЕКЛЕ... па тогаш пишувај Т-Р-А-Ј-Н-О заедно со се Т-О-Ч-К-А...
ај овој мотор е поскап, ама кога ке купи некој кинеско тракаталче за 150 евра, а ти си го убедил дека е трајно регистриран, има после да ти ебе се по список што си го излажал и требало да додаде уште 45% од сумата за да го префрли на свое име... јас би... ако некој ме поебе за толкав процент од инвестицијата, би му го треснал од глава моторот зимајки си ги парите назад заедно со се камата и изгубено време...