Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 910596 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
Одг: Перење возила
« Одговори #825 на: 20 Февруари 2017, 10:12:47 am »
Ги имам и двете, според мене со втората многу поубаво се пери.
I jas gi imam i dvete i mozam da kazam deka dvete e top
Фала и на двајцата, штом се добри зимам една обавезно.

А некоја препорака за восок, нешто налик оние во перална на водена што ги прскаат пред пребришување, има тоа некаков ефект бар до следно перење?

Јас си земав шампон со восок од Сонакс. Има убав ефект врз колата. Сега кога ке го потрошам сакам да земам од Мафра да го пробам.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #826 на: 20 Февруари 2017, 12:27:03 pm »
@marchesk можеш да земеш од TW https://goo.gl/WJatfq. Јас го користам после секое перење шприцам и пребришувам и со редовно користење солидно држи, поготово кога се вози на отворено мушичките многу лесно се вадат.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #827 на: 20 Февруари 2017, 14:01:56 pm »
Probaj te go shine detailer od sonax...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #828 на: 20 Февруари 2017, 14:56:15 pm »
Da dame ama oni sakaat za na vodena povrsina, a sonax briliant shine detailerot e za na suva povrsina ;D

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #829 на: 20 Февруари 2017, 15:56:46 pm »
Ги имам и двете, според мене со втората многу поубаво се пери.
I jas gi imam i dvete i mozam da kazam deka dvete e top
Фала и на двајцата, штом се добри зимам една обавезно.

А некоја препорака за восок, нешто налик оние во перална на водена што ги прскаат пред пребришување, има тоа некаков ефект бар до следно перење?

Јас си земав шампон со восок од Сонакс. Има убав ефект врз колата. Сега кога ке го потрошам сакам да земам од Мафра да го пробам.

Не сум за шампон, зошто перам со Мангуста - нанесена преку пеномат, со шампон перам доколку со ова претходно не искочи, па повеќе ми одговара некој течен - брз восок пред бришење.

@marchesk можеш да земеш од TW https://goo.gl/WJatfq. Јас го користам после секое перење шприцам и пребришувам и со редовно користење солидно држи, поготово кога се вози на отворено мушичките многу лесно се вадат.

Ќе го пробам, одлично ова со мушичкиве што го спомна, мака вадам додека се исчистат во лето - дури ни во перална со нивните вапови не излагаат.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #830 на: 20 Февруари 2017, 16:05:30 pm »
Цитат: marchesk

Не сум за шампон, зошто перам со Мангуста - нанесена преку пеномат, со шампон перам доколку со ова претходно не искочи, па повеќе ми одговара некој течен - брз восок пред бришење.

Што пеномат имаш ако ти е за домашна употреба ?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #831 на: 20 Февруари 2017, 16:19:17 pm »
Da dame ama oni sakaat za na vodena povrsina, a sonax briliant shine detailerot e za na suva povrsina ;D
za na mokra wet coat e zakon no nikade ne spomnaa na vodena povrsina zatoa i go predloziv sonaxot

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #832 на: 20 Февруари 2017, 16:21:11 pm »
Цитат: marchesk

Што пеномат имаш ако ти е за домашна употреба ?

Вакво, на Вап-че за домашна употреба го користам.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #833 на: 20 Февруари 2017, 16:24:35 pm »
za na mokra wet coat e zakon no nikade ne spomnaa na vodena povrsina zatoa i go predloziv sonaxot
Кое е тоа wet coat? Значи барам нешто како во пералниве што се, да се шприца на водена (немора стриктно за водена) површина пред пребришување - брзо и лесно - но со ефект бар да трае до недела-две, односно следно перење.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #834 на: 25 Февруари 2017, 18:50:59 pm »
Za K2 shampon i k2 sampon so vosok sto mislenje imate? Gi biva? Vo sporedba so poskapite sonax wash i wax ili mafra polish na primer?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #835 на: 25 Февруари 2017, 19:01:02 pm »
Ne gi biva, dodaj uste nekoja stotka, zemi si sonax wash & wax shampoo zoltiot ( nov e ), da go vidis gospod ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #836 на: 25 Февруари 2017, 19:05:43 pm »

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #837 на: 01 Март 2017, 12:18:47 pm »
Каде е точна локација на Атомем Сонакс продавница кај нас ?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #838 на: 01 Март 2017, 12:37:09 pm »
Sproti mr.bricolage kaj Gazela  :D

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #839 на: 01 Март 2017, 12:42:46 pm »
Не го знам толку тој дел Скопје да се снајдам, може поточна локација ? Инаку по слики гледам дека имаат проданивца. Може да се отиде и да се купат производи или само на големо работат и тие се за излог ?