ne sum vo MK momentalno, no ke bidam za 5-6 dena vo MKi ke ja odnesam na drug majstor da ja proveri pa ke vidime so ke kaze
да ти препорачам еден УПОРЕН мајстор?
додуша ги има и на форумов неколку...
пробај со маршер или гугле, членови на форумов. доколку нешто се зафатени во тој период пиши ми пп ке ти дадам број од трет мајстор кој стварно е упорен додека не го реши проблемот...
инаку, чим се појавиле грешките некогаш, ако е дефект во прашање, ке ги појави пак, т.е. ги појавило веќе со сигурност. такво варирање може да биде од неколку работи но нај често е некој сензор како на пример на усис кој мери проток на воздух или другиот кој мери температура на воздух. може да биде и ламбда сонда, може и од затнат филтер за нафта, за воздухт... а може да биде и некоја дизна или сите 4 дизни... така да само бришење на грешки и ФУРАЈ МАЛИ, ТАКА ТРЕБА, РЕДОВНО СЕ ДЕЕШАВА ОВА НА ФОРД, не е решение и вистинска дијагноза... сите грешки треба да се исчитаат по код и да се порверат...
меѓутоа, како грешка знае некад да сними и немање течност во резервоарчето и да остане снимена, иако си дотурил вода-антифриз, може и празен акумулатор да го збуни компјутерот и да извади 10-15 грешки за неисправност на мнооооогу елементи.
затоа реков, тука околу тебе имаш квалитетни мајстори, ова е автомобилски форум, не е пазар.