Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit  (Прочитано 327917 пати)

Присутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг:
« Одговори #1005 на: 19 Мај 2014, 08:37:24 am »
Ajde i ja da se slozam so kolegive,zaebancija golema!

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit
« Одговори #1006 на: 19 Мај 2014, 09:24:25 am »
Koi bi bile komplikaciite?
Da se napravi da dihtuva dobro?

Ili nema luge spremni kaj nas.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #1007 на: 19 Мај 2014, 09:32:01 am »
Нема спремни кај нас,ќе треба да го сечеш кровот а тоа богами не се остава на секој.Голема е можноста после некое време да треба да седиш со чадор во кола!

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #1008 на: 19 Мај 2014, 10:07:49 am »
Pa i jas od toa najveke se plasam, ne znam kolku se spremni kaj nas za toa.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #1009 на: 19 Мај 2014, 10:08:51 am »
Не е дека нема спремни луѓе, има, и тоа со искуство. На времето во НОВУС беа хит овакви работи, односно монтирање на сончев покрив. Многу југовци се здобија со такви.
Но. Има неколку работи кои ке ти ги објаснам на кратко.

1. За сечење на плехот имаат специјални макази, тука нема никаков проблем. Но никој нема да му стави заштита на сеченото место, рачунај дека за некоја година тоа место ке почне да кородира.

2. Тапацирот на кровот се сече со скалпери, ке го средат ОК, нема да има некој страшни работи во тој поглед.

3. Што правиме со кровчето???
Кровче може да се монтира, ке се отвара нагоре и ако е некој пософистициран модел ке може да оди наназад. Значи кипање нагоре, а целосно отварање, не се сеќавам точно но ке треба да оди над кровот. Под кровот е невозможно како на оригиналните автомобили што е.
Зошто? Затоа што на оригиналните возила со монтиран сончев кров, самиот тапацир на кровот е понизок за неколку цм со цел да се монтираат сите шини, мотори, сајли и пропратни работи. Кровчето се спушта и влегува под кровот, над тапацирот.

Следна работа е тоа што кај оригиналните кровчиња има заштитна пластика, како корито, која има дренажа да водата која пе протече внатре, и низ црева и канали ја води до доле каде што истекува. На монтирано кровче тоа е невозможно да го имаш.
Дихтувањето е најчесто со гума која за две години ке изгуби еластичност и ке почне да ги прави проблемите. Прво ке почне да капе, па да тече и на крај ке ти се збоктиса се :)

Со еден збор, моја најдругарска препорака е да го заборавиш овој проект. И да уживаш во своето возило. Да живееме некаде во Германија, некаде во Америка, каде што може да направиш интервенција на кровот, каде што сите овие горе наведени работи ке бидат запазени и земени во предвид, ке немаш проблеми. Се додека си тука и тоа сакаш тука да го направиш, forget it ;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
« Одговори #1010 на: 19 Мај 2014, 10:10:20 am »
Avtomobil koj ima fabricki siber/soncev krov ima posebni kanali vo stubovite kade sto istekuva vodata....
Toa....nemoze nikoj da go izvede osven fabrika....ke protece vnatre koga togs...
Se izvinuvam za makedonska podrska nemam momentalno

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #1011 на: 19 Мај 2014, 10:11:41 am »
Got it!
Zatoa i prasav zasto do sega ne sum mestel.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1012 на: 19 Мај 2014, 12:01:08 pm »
плус  и стубовите се малце појаки зошто нели имаш дупка во кровот,а и ова освен фабрика неможе никој друг да го направи

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Одг:
« Одговори #1013 на: 19 Мај 2014, 13:55:22 pm »
Не забегувајте. Ступчињата се исти. Нема канали него има провлечени црева. Дупката во кровот го ослабнува бидејќи се сече нахнадно. Кај фабричкото бушење, кое оди на преса, автоматски се подвиткува делот кај што е одсечен кровот и практично изгледа како да има винкла. Тоа го укрутува кровот и му дава цврстина. Толку.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #1014 на: 19 Мај 2014, 14:05:15 pm »
А да најдеш Лансер со сончев кров во хаварисана состојба, каде што единствено кровот е ок, да се исече и намонтира кај тебе ...

just saying ;D ;D ;D

или за тие пари што ќе треба да ги фукнеш, шитни го лансерот и купи си друг таков со кров.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #1015 на: 19 Мај 2014, 14:54:39 pm »
Е тетин ми на југацот на времето имаше монтирано сончев кров во новус солено го плати,ама само нагоре се отвара и ден денес си нема проблеми со него ни да протече ни ништо,и јас на двете коли имам фабрички а на фиатот ми се деси еднаш да се запушат каналите па вода внатре влагаше,ама со компресор отпушив се и од тогаш мака си нема.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #1016 на: 19 Мај 2014, 21:50:58 pm »
Мак ауто стар си монтира кров на лансерот. Фабрички.
Прашај си за цени.

Тие го добиваат „гол“ лансерот и имаат обука за да стават се што се бара. Дури и сончев кров.
Нормално со гаранција како што се прави на ново возило.

Прашај си таму.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1017 на: 19 Мај 2014, 21:59:39 pm »
Сигурен си за ова?! Ако е така, тогаш митсубиши веројатно е единствена фирма која монтира фабрички кровови во постпродажба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #1018 на: 19 Мај 2014, 22:43:53 pm »
@DENDE ... realnosta e shto nema strucen kadar kaj nas za da montiraat soncev krov,kaj mene na alfata sonceviot krov e fabricki,i nema ivica da se znae fabricki kako e secen krovot,nego e zaobleno i dobro diktuva dobro,i vo slucaj ako pocne da pritekuva voda,si ima korito shto vo nikoj slucaj nedozvoluva da kapi na sedishta,si ima 4 creva F10 i to,taka da prijatel ne si pravi od gotovo veresija :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #1019 на: 19 Мај 2014, 22:54:51 pm »
Сигурен си за ова?! Ако е така, тогаш митсубиши веројатно е единствена фирма која монтира фабрички кровови во постпродажба.

Кога ја купував јас мојата, така ми кажаа во салон. Ако сака клиентот сончев кров, ние монтираме.