Автор Тема: VW GOLF MK5 FSI  (Прочитано 9132 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Одг: VW GOLF MK5 FSI
« Одговори #45 на: 29 Јуни 2014, 12:36:24 pm »
не сум пишал одамна, го заборавив постов за голфчето =)
да ги споделам прво убавите работи направени па после неубавите
мал ап дејт направив деновиве,
позади испеглано тоа малку чукнатото, средени сите ситни гребаници по колата, сменети релињата на климатроникот од десна страна за бесшумно работење на климата..
е сега неубавите работи,
ми се појави check engine и го однесов да го прочитаат што е error, ми отвори сензор на брегаста, појдов земав нов го сменив.. таман се изгуби check engine.. на пат за дома пак се појави истиот знак,
се вратив до кај механичарот го прочита пак и му појави сега сензор на радилица, си викам ај да не рикнал и тој, ми падна многу чудно. на неколку сервиси во скопје не можеа да одредат дали е тоа тоа проблемот и плус ако бил тој сензорот на радилица бил недостапен за работа и многу тешко се менувал..
некој совет за добар мајстор или некој што имал сличен проблем?

дали е сериозен проблемот ?

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #46 на: 29 Јуни 2014, 13:09:33 pm »

се вратив до кај механичарот го прочита пак и му појави сега сензор на радилица, си викам ај да не рикнал и тој, ми падна многу чудно. на неколку сервиси во скопје не можеа да одредат дали е тоа тоа проблемот и плус ако бил тој сензорот на радилица бил недостапен за работа и многу тешко се менувал..
некој совет за добар мајстор или некој што имал сличен проблем?

дали е сериозен проблемот ?

Wut?

Сензорот на радилица е plug-and-play. Само го штекаш.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #47 на: 29 Јуни 2014, 14:25:26 pm »
епа толку мажи се механичарите кај што бев значи, ке го простудирам сам видеово па ако можам ке го средам сам, може и кабелот да е откачен или зезнат ништо чудно
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #48 на: 03 Јули 2014, 21:00:56 pm »
Променето масло на моторот, наводно во предходниот сервис е ставено грешно масло кое го предизвикувало проблемот со сензорите, проблемот отстранет, тестиран на пат ск-фурка и назад, супер си работи моторчето
« Последно менување: 27 Јули 2014, 12:01:07 pm JR »

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #49 на: 14 Февруари 2015, 12:27:06 pm »
Помина меракот на голфчето, таргетирам хонда акорд 2.0 2004-2006та

оди на продажба Цена 5700 еур сервисирано, регистрирано, тип топ

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3176
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #50 на: 14 Февруари 2015, 21:53:02 pm »
hahah sto taka naednas ?

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #51 на: 14 Февруари 2015, 23:53:42 pm »
naednas? godina dena dosta mu e, honda accord ili cdi 220 e na pamet,