Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Simo - Carrier159 на 26 Септември 2018, 13:35:56 pmНе, напротив, не сум ироничен. Се воодушевив бидејќи се удостоиле да проверат, погледнат и одговорат на твоето прашање.Како нема да се удостојат, гарант тие што работат социјални медиуми за Лемфордер со од Велес фриленсери. Се симнале до пазар, виделе дали се тие јабучици, му пишале.Се зафркавам.
Не, напротив, не сум ироничен. Се воодушевив бидејќи се удостоиле да проверат, погледнат и одговорат на твоето прашање.
Ја да ви кажам после 4 испиени пива. Знаете сите од форумот што работам и сметам дека на оваа тема можам да пишам.Кај нас проблемот е настанат од самиот почеток.7-8 год сум по Европа секој ден по 500-700км правам и гледам секакви дешавки. Од ризични шофери до смртни случаи.Зошто викам дека е од почетокот, затоа што авто школите се мизерија.Инструктор може да стане секој, дури и некој кој што у Скопје бил само на лекар. (го спомнав Скопје затоа што тоа е поим за сообраќај во мк) Самите инструктори немаат поима и немаат видено како функционира сообраќајот во современиот свет.Часовите се "колку да ги имаш" ќе научиш после да возиш. Тотална глупост.Не знаат да ја дадат основата на шоферот, на што да се внимава, и до каде се можностите на возилото, и што се последиците од несоодветно користење на возилото.(после се чудиме зошто Германија не ни ги признава возачките).Народот е многу лош, не знае да комуницира за своите проблеми, се срами да се консултира со психолог и целата нервоза гледа да ја истури на некој непознат за да дома глуми среќа.Новопечени богаташи и татини синови. Немаат друг начин да легнат нешто па мора да се покажат преку материјалното. Имаат многу врски и пари па можат да купат се па дури и човечки живот (знам минимум 3ца што не отидоа затвор а убија човек во пијана состојба)За врските, ќе кажам и за нив, ако некој џандар случајно чита, не го пуштај, му правиш лоша услуга. Правам моабет на бербер, беше присутен и полицаец. Вика не пуштам повеќе никој под алкохол. Зошто му викам?Епа 3ца ми се јавија за да пуштам едно лајно, пијано, по 50м удри во паркираните коли и искрши 4, ете затоа.Ние бе луѓе смрдиме од почетокот, исфрустрирани сме ко нација, тешко ни е да признаеме вина, полесно е да ја бараме во друг, не знаеме да кажеме извини, секогаш сметаме дека сме во право, а во суштина сме едни големи пички, што доколку дојде момент да се бара одговорност од нас или да извршиме некоја ДОЛЖНОСТ гледаме да фатиме кривина.Гледам дека предложувате бесилка, ќотек и слично, џабе е не помага, ние сме осудени на самоуништување.Веќе станаа 6 пива, може некој нема да разбере, некој ќе разбере. Да испратам некоја порака немам, можеби нема ни цел ова што го пишав, ама сеедно ми е, бар сметам дека сум свесен за тоа што го гледам околу себе. Мој совет, стара поговорка, ако не можеш да ги победиш, придружи им се. Ќе додадам, ако не можеш да им се придружиш бегај од таа вукојебина северна Македонија. Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
Како го смукаат тие таму папапа, правосмукалка слобода гомна да јаде.
Пред година ипол хаубата ми ја полираа и заштитија со керамика, за да видам како ќе биде.... градот што беше претходното лето во Скопје ја утепа хаубата во иста мера како и останатите каросериски делови...
нема поголем благодет од тоа да си глупи се’ да тие равно ко планета земјаи да не се замараш со ништосе што ќе те прашаат, прво пробај да го решиш со А?, а после дај потврден одговор со „не знам“бла-го-дет
Ако е рамна, зошто колите трошат повеќе кон Белград отколку на враќање?Се искачуваат нагоре по топката
Ако гледаш на глобус, кога идеш накај Белград, возиш нагоре. Кога се враќаш кон Скопје идеш надоле. Нормално е повеќе да ти потроши кон Белград!
lani tato mi vika mnogu besnees so golfon ke ja skrsis glavata nekade zema mi stavi napred 2 zimski gumi MENTOR oti vika po imeto treba da se mnogu jako kako uciteli na patot ko demek da bidat pojaki od drugite gumi i ja brz i ajde u kanalot i komsijata me izvadi so traktorot sreka samo malku nabiena kolata i koga otidov doma frliv i gumi i se i si vozam so letni ama ne letam vo zimo popoleka oti pa so letni i mnogu druftae ima i por racna vrtene i ne vi trebaat zimni gumi tija se za slabi soferi ete ja bela ke napravev so zimnite zatoa samo letni!!! pozz
Site ovuja zeni ne znajat da gotvat i da peglajat a moze i so drugi mazi da odat za takca rabota znaete koja da ne pisuvam besobrasno haha i ja si napraviv instagram i site se so goli cicki i ne jazuvam na nikoj oto tato ako vidi pak ke mi vika deka sum glupaf i deka od mene bema da bide covek dodajte me na insagaram ke ve dodadam i jas!!! Pozzz
Ребус:Голема главаМногу коли Ниедна не е негова
која година се гумиве?
Како да го проверам тоа која година се?
води се по златните правила и нема да погрешиш(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: changetheoil savethecar на 06 Декември 2018, 13:51:36 pmЦитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 22:15:28 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 21:14:10 pmЦитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 16:47:42 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 16:19:41 pmЦитат: t0m1cA на 22 Октомври 2018, 00:01:18 amКако да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.@zlatkoa @t0m1cA "The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Carstolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forumНевистините започнуваат од твоите искази.Наведуваш текстови со паушелен исказ, без извор, без информација кој стои зад статијата.Потоа ме пингаш, и очекуваш да влезам во издржана дебата?Искористи го гугл, проичитај малку како го користат водородот како извор на гориво за да погонуваат електрични возила. Мерцедес, Порше и Волксваген веќе имаат многу направено во тоа поле. Комерцијализацијата на решенијата е на повидок. Инфраструктурата за дистрибуција и продажба на водород на постоиечките бензински станици во Германија е веќе воспоставена.Прашање на време е само кога Германската Авто индустрија ќе ја претстави револуцијата. Бидејќи се дразниш на БМВ, пред некој месец имав многу интересен разговор со Марио Тајсен баш за истата проблематика. Марио инаку работи како одговорна фигура во развојно оделение на БМВ и работи баш на проектот "Водород". Следен пат кога ќе го видам, ќе те спомнам дека постоиш. Гарант ќе ми рече "да ми го поздравиш и да ми го бациш".@zlatkoa znacci ne e fake news:https://www.daimler.com/innovation/case/electric/concept-eq-2.htmla mercedes prvo da isfrli seriski eAuto pa posle ima vreme za vodorod.koa sme vekje kaj vodorod...uppps. pak bmw lideri... haha... to est nivna tehnologija... https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_H2Rhttps://auto.howstuffworks.com/bmw-h2r.htmne se draznam jas objavuvam fakti... Повторно користиш спинови и продуцираш фејк информации. Линковите што ми ги прати се од концепт возила на БМВ.Мерцедес веќе имаат сериски модел кој што вози по улициhttps://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/vehicles/passenger-cars/glc/the-new-glc-f-cell/ВАГ групација веќе имаат модели кај Ауди и ВФ кои што возат по улициПорше спрема Панамера, која ќе вози на водород и ќе ја престават на пролет.БМВ се отприлика 5 години поназад со развојот во овој момент.Читај, едуцирај се. После тоа, пингај ме ќе дискутираме.Не ме пингај со генерик четивца од википедија со прототипови и саемски експонати од БМВ.@zlatkoa pak fake news: eve ti struccen odgovor so ime i prezime:https://www.sueddeutsche.de/auto/alternative-antriebe-die-brennstoffzelle-ist-ein-milliardengrab-fuer-autohersteller-1.3922234For the foreseeable future, emission-free passenger cars from Germany will be powered exclusively by batteries. "What we are seeing right now is that the use case for fuel cells is shifting to larger and larger vehicles," says Klaus Fröhlich. Reason is the rising energy density of batteries. "If this trend continues, the main purpose of the fuel cell is only with commercial vehicles, which we do not produce," said the BMW Development Board. Peter Mertens also moderates the hydrogen future: "I see the solid-state battery much more in a mass application than the fuel cell." Audis Development Board is responsible for the topic throughout the Volkswagen Group. That gives weight to his judgment.Audi boss Rupert Stadler wants to send just like BMW at the beginning of the 2020s, a small series with the hydrogen drive on the road. But that's nothing compared to the billions invested in pure battery cars. Daimler boss Dieter Zetsche spoke a year ago of "incredible resources that are aimed at the battery electric development and very small resources for the fuel cell." Reason is that the main advantages of the fuel cell drive - the significantly longer range and the much shorter refueling time - have melted down drastically in the past five years: "These advantages have been significantly reduced due to the stronger than then expected development of battery electric vehicles". A clear course, because research and development in the automotive industry are determined by market opportunities.tolku od tie famozni 5 godini inflacija golema za eden isparija...znacci da se vratime na realniot business.Цитат: changetheoil savethecar на 06 Декември 2018, 13:51:36 pmЦитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 22:15:28 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 21:14:10 pmЦитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 16:47:42 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 16:19:41 pmЦитат: t0m1cA на 22 Октомври 2018, 00:01:18 amКако да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.@zlatkoa @t0m1cA "The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Carstolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forumНевистините започнуваат од твоите искази.Наведуваш текстови со паушелен исказ, без извор, без информација кој стои зад статијата.Потоа ме пингаш, и очекуваш да влезам во издржана дебата?Искористи го гугл, проичитај малку како го користат водородот како извор на гориво за да погонуваат електрични возила. Мерцедес, Порше и Волксваген веќе имаат многу направено во тоа поле. Комерцијализацијата на решенијата е на повидок. Инфраструктурата за дистрибуција и продажба на водород на постоиечките бензински станици во Германија е веќе воспоставена.Прашање на време е само кога Германската Авто индустрија ќе ја претстави револуцијата. Бидејќи се дразниш на БМВ, пред некој месец имав многу интересен разговор со Марио Тајсен баш за истата проблематика. Марио инаку работи како одговорна фигура во развојно оделение на БМВ и работи баш на проектот "Водород". Следен пат кога ќе го видам, ќе те спомнам дека постоиш. Гарант ќе ми рече "да ми го поздравиш и да ми го бациш".@zlatkoa znacci ne e fake news:https://www.daimler.com/innovation/case/electric/concept-eq-2.htmla mercedes prvo da isfrli seriski eAuto pa posle ima vreme za vodorod.koa sme vekje kaj vodorod...uppps. pak bmw lideri... haha... to est nivna tehnologija... https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_H2Rhttps://auto.howstuffworks.com/bmw-h2r.htmne se draznam jas objavuvam fakti... Повторно користиш спинови и продуцираш фејк информации. Линковите што ми ги прати се од концепт возила на БМВ.Мерцедес веќе имаат сериски модел кој што вози по улициhttps://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/vehicles/passenger-cars/glc/the-new-glc-f-cell/ВАГ групација веќе имаат модели кај Ауди и ВФ кои што возат по улициПорше спрема Панамера, која ќе вози на водород и ќе ја престават на пролет.БМВ се отприлика 5 години поназад со развојот во овој момент.Читај, едуцирај се. После тоа, пингај ме ќе дискутираме.Не ме пингај со генерик четивца од википедија со прототипови и саемски експонати од БМВ.@zlatkoa pak fake news: eve ti struccen odgovor so ime i prezime:https://www.sueddeutsche.de/auto/alternative-antriebe-die-brennstoffzelle-ist-ein-milliardengrab-fuer-autohersteller-1.3922234For the foreseeable future, emission-free passenger cars from Germany will be powered exclusively by batteries. "What we are seeing right now is that the use case for fuel cells is shifting to larger and larger vehicles," says Klaus Fröhlich. Reason is the rising energy density of batteries. "If this trend continues, the main purpose of the fuel cell is only with commercial vehicles, which we do not produce," said the BMW Development Board. Peter Mertens also moderates the hydrogen future: "I see the solid-state battery much more in a mass application than the fuel cell." Audis Development Board is responsible for the topic throughout the Volkswagen Group. That gives weight to his judgment.Audi boss Rupert Stadler wants to send just like BMW at the beginning of the 2020s, a small series with the hydrogen drive on the road. But that's nothing compared to the billions invested in pure battery cars. Daimler boss Dieter Zetsche spoke a year ago of "incredible resources that are aimed at the battery electric development and very small resources for the fuel cell." Reason is that the main advantages of the fuel cell drive - the significantly longer range and the much shorter refueling time - have melted down drastically in the past five years: "These advantages have been significantly reduced due to the stronger than then expected development of battery electric vehicles". A clear course, because research and development in the automotive industry are determined by market opportunities.tolku od tie famozni 5 godini inflacija golema za eden isparija...znacci da se vratime na realniot business.Значи ајде уште еднаш.Батериите се делумно иднината. Начинот на кој што се добива струја за батериите е горивни ќелии.БМВ во моментов мисли дека целосно електрични возила што се полнат во штекер се иднината. БМВ Греши.Доколку целата авто индустрија се смени кон решенија кои зависат на полнење на батерии од штекер, тоа е невозможно. Затоа што тековниот начин на производсвто на електрична енергија, вклучувајќи ги алтернативните начини (сонце, ветер, морска плима-осека) е недовоен за да опслужи глобална потреба.Затоа останатите авто производители од Германија спремаат решение на електрични возила кои што струја ќе добиваат од водород.Бргу се полни во возилото, нема потреба од масивни и токсични батерии, затоа што има диркетна конверзија (водород>горивна ќелија>струја) и нема потреба струјата да ја складираат.БМВ заостанува таму. И тоа многу.Партијата на Залените во Германија активно работи да пробутка регулатива за ограничување на употребата на литиум. Голема е веројатноста дека тој закон ќе помине, а тогаш БМВ, Тесла и остантите full battery протагонисти.Ама како што сакаш да кажеш, БМВ се најдобри, и супер инвентивни.Епа не се.Соочисе со тоа.Живот, друже, јебига.Живот.
Цитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 22:15:28 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 21:14:10 pmЦитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 16:47:42 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 16:19:41 pmЦитат: t0m1cA на 22 Октомври 2018, 00:01:18 amКако да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.@zlatkoa @t0m1cA "The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Carstolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forumНевистините започнуваат од твоите искази.Наведуваш текстови со паушелен исказ, без извор, без информација кој стои зад статијата.Потоа ме пингаш, и очекуваш да влезам во издржана дебата?Искористи го гугл, проичитај малку како го користат водородот како извор на гориво за да погонуваат електрични возила. Мерцедес, Порше и Волксваген веќе имаат многу направено во тоа поле. Комерцијализацијата на решенијата е на повидок. Инфраструктурата за дистрибуција и продажба на водород на постоиечките бензински станици во Германија е веќе воспоставена.Прашање на време е само кога Германската Авто индустрија ќе ја претстави револуцијата. Бидејќи се дразниш на БМВ, пред некој месец имав многу интересен разговор со Марио Тајсен баш за истата проблематика. Марио инаку работи како одговорна фигура во развојно оделение на БМВ и работи баш на проектот "Водород". Следен пат кога ќе го видам, ќе те спомнам дека постоиш. Гарант ќе ми рече "да ми го поздравиш и да ми го бациш".@zlatkoa znacci ne e fake news:https://www.daimler.com/innovation/case/electric/concept-eq-2.htmla mercedes prvo da isfrli seriski eAuto pa posle ima vreme za vodorod.koa sme vekje kaj vodorod...uppps. pak bmw lideri... haha... to est nivna tehnologija... https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_H2Rhttps://auto.howstuffworks.com/bmw-h2r.htmne se draznam jas objavuvam fakti... Повторно користиш спинови и продуцираш фејк информации. Линковите што ми ги прати се од концепт возила на БМВ.Мерцедес веќе имаат сериски модел кој што вози по улициhttps://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/vehicles/passenger-cars/glc/the-new-glc-f-cell/ВАГ групација веќе имаат модели кај Ауди и ВФ кои што возат по улициПорше спрема Панамера, која ќе вози на водород и ќе ја престават на пролет.БМВ се отприлика 5 години поназад со развојот во овој момент.Читај, едуцирај се. После тоа, пингај ме ќе дискутираме.Не ме пингај со генерик четивца од википедија со прототипови и саемски експонати од БМВ.@zlatkoa pak fake news: eve ti struccen odgovor so ime i prezime:https://www.sueddeutsche.de/auto/alternative-antriebe-die-brennstoffzelle-ist-ein-milliardengrab-fuer-autohersteller-1.3922234For the foreseeable future, emission-free passenger cars from Germany will be powered exclusively by batteries. "What we are seeing right now is that the use case for fuel cells is shifting to larger and larger vehicles," says Klaus Fröhlich. Reason is the rising energy density of batteries. "If this trend continues, the main purpose of the fuel cell is only with commercial vehicles, which we do not produce," said the BMW Development Board. Peter Mertens also moderates the hydrogen future: "I see the solid-state battery much more in a mass application than the fuel cell." Audis Development Board is responsible for the topic throughout the Volkswagen Group. That gives weight to his judgment.Audi boss Rupert Stadler wants to send just like BMW at the beginning of the 2020s, a small series with the hydrogen drive on the road. But that's nothing compared to the billions invested in pure battery cars. Daimler boss Dieter Zetsche spoke a year ago of "incredible resources that are aimed at the battery electric development and very small resources for the fuel cell." Reason is that the main advantages of the fuel cell drive - the significantly longer range and the much shorter refueling time - have melted down drastically in the past five years: "These advantages have been significantly reduced due to the stronger than then expected development of battery electric vehicles". A clear course, because research and development in the automotive industry are determined by market opportunities.tolku od tie famozni 5 godini inflacija golema za eden isparija...znacci da se vratime na realniot business.
Цитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 21:14:10 pmЦитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 16:47:42 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 16:19:41 pmЦитат: t0m1cA на 22 Октомври 2018, 00:01:18 amКако да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.@zlatkoa @t0m1cA "The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Carstolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forumНевистините започнуваат од твоите искази.Наведуваш текстови со паушелен исказ, без извор, без информација кој стои зад статијата.Потоа ме пингаш, и очекуваш да влезам во издржана дебата?Искористи го гугл, проичитај малку како го користат водородот како извор на гориво за да погонуваат електрични возила. Мерцедес, Порше и Волксваген веќе имаат многу направено во тоа поле. Комерцијализацијата на решенијата е на повидок. Инфраструктурата за дистрибуција и продажба на водород на постоиечките бензински станици во Германија е веќе воспоставена.Прашање на време е само кога Германската Авто индустрија ќе ја претстави револуцијата. Бидејќи се дразниш на БМВ, пред некој месец имав многу интересен разговор со Марио Тајсен баш за истата проблематика. Марио инаку работи како одговорна фигура во развојно оделение на БМВ и работи баш на проектот "Водород". Следен пат кога ќе го видам, ќе те спомнам дека постоиш. Гарант ќе ми рече "да ми го поздравиш и да ми го бациш".@zlatkoa znacci ne e fake news:https://www.daimler.com/innovation/case/electric/concept-eq-2.htmla mercedes prvo da isfrli seriski eAuto pa posle ima vreme za vodorod.koa sme vekje kaj vodorod...uppps. pak bmw lideri... haha... to est nivna tehnologija... https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_H2Rhttps://auto.howstuffworks.com/bmw-h2r.htmne se draznam jas objavuvam fakti... Повторно користиш спинови и продуцираш фејк информации. Линковите што ми ги прати се од концепт возила на БМВ.Мерцедес веќе имаат сериски модел кој што вози по улициhttps://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/vehicles/passenger-cars/glc/the-new-glc-f-cell/ВАГ групација веќе имаат модели кај Ауди и ВФ кои што возат по улициПорше спрема Панамера, која ќе вози на водород и ќе ја престават на пролет.БМВ се отприлика 5 години поназад со развојот во овој момент.Читај, едуцирај се. После тоа, пингај ме ќе дискутираме.Не ме пингај со генерик четивца од википедија со прототипови и саемски експонати од БМВ.
Цитат: zlatkoa на 05 Декември 2018, 16:47:42 pmЦитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 16:19:41 pmЦитат: t0m1cA на 22 Октомври 2018, 00:01:18 amКако да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.@zlatkoa @t0m1cA "The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Carstolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forumНевистините започнуваат од твоите искази.Наведуваш текстови со паушелен исказ, без извор, без информација кој стои зад статијата.Потоа ме пингаш, и очекуваш да влезам во издржана дебата?Искористи го гугл, проичитај малку како го користат водородот како извор на гориво за да погонуваат електрични возила. Мерцедес, Порше и Волксваген веќе имаат многу направено во тоа поле. Комерцијализацијата на решенијата е на повидок. Инфраструктурата за дистрибуција и продажба на водород на постоиечките бензински станици во Германија е веќе воспоставена.Прашање на време е само кога Германската Авто индустрија ќе ја претстави револуцијата. Бидејќи се дразниш на БМВ, пред некој месец имав многу интересен разговор со Марио Тајсен баш за истата проблематика. Марио инаку работи како одговорна фигура во развојно оделение на БМВ и работи баш на проектот "Водород". Следен пат кога ќе го видам, ќе те спомнам дека постоиш. Гарант ќе ми рече "да ми го поздравиш и да ми го бациш".@zlatkoa znacci ne e fake news:https://www.daimler.com/innovation/case/electric/concept-eq-2.htmla mercedes prvo da isfrli seriski eAuto pa posle ima vreme za vodorod.koa sme vekje kaj vodorod...uppps. pak bmw lideri... haha... to est nivna tehnologija... https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_H2Rhttps://auto.howstuffworks.com/bmw-h2r.htmne se draznam jas objavuvam fakti...
Цитат: changetheoil savethecar на 05 Декември 2018, 16:19:41 pmЦитат: t0m1cA на 22 Октомври 2018, 00:01:18 amКако да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.@zlatkoa @t0m1cA "The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Carstolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forumНевистините започнуваат од твоите искази.Наведуваш текстови со паушелен исказ, без извор, без информација кој стои зад статијата.Потоа ме пингаш, и очекуваш да влезам во издржана дебата?Искористи го гугл, проичитај малку како го користат водородот како извор на гориво за да погонуваат електрични возила. Мерцедес, Порше и Волксваген веќе имаат многу направено во тоа поле. Комерцијализацијата на решенијата е на повидок. Инфраструктурата за дистрибуција и продажба на водород на постоиечките бензински станици во Германија е веќе воспоставена.Прашање на време е само кога Германската Авто индустрија ќе ја претстави револуцијата. Бидејќи се дразниш на БМВ, пред некој месец имав многу интересен разговор со Марио Тајсен баш за истата проблематика. Марио инаку работи како одговорна фигура во развојно оделение на БМВ и работи баш на проектот "Водород". Следен пат кога ќе го видам, ќе те спомнам дека постоиш. Гарант ќе ми рече "да ми го поздравиш и да ми го бациш".
Цитат: t0m1cA на 22 Октомври 2018, 00:01:18 amКако да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.@zlatkoa @t0m1cA "The mobility of the future at Mercedes-Benz is based on four pillars: Connected, Autonomous, Shared and Electric. 'Concept EQ' brings all this together consistently. Emission-free automobiles are the future. And our new EQ brand goes far beyond the e-vehicle. EQ stands for a comprehensive electrical ecosystem of services, technologies and innovation. "Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Carstolku nevistini se sirat na ovoj forum, postanuva fake news forum
Како да продадат Мерцедес електрични возила кога не се будали да се фокусираат на нешто со краток век на траење. Еден мудар човек @zlatkoa рече: ќе видите кај води иднината кон кое погонско гориво, а тоа сигурно не е електричниот погон, односно ќе го видите Мерц.