Автор Тема: Затемнување на прозорци - Клима Фолии  (Прочитано 186046 пати)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Одг: klima folii
« Одговори #150 на: 04 Октомври 2012, 03:56:49 am »
za atestiranje kolku plati ?

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #151 на: 04 Октомври 2012, 04:07:03 am »
Овде имаш за атест...
Пребарвај малку низ форумот ;)

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,4325.0.html

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #152 на: 04 Октомври 2012, 11:52:46 am »
fala ranukce neznaev deka ima i takva tema btw Se otkazuem od folii i atest :D mn gnjavenje e vamu tamu idi pa uplati pa vrati se pa ova pa ona za edni mocani folii ko bez niv da nemoze top mi e i vaka :D

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #153 на: 04 Октомври 2012, 19:42:59 pm »

Се на се мене ми искочи 1780 атестот и тие глупости околу него...
Целата филозофија (оноа Иди ваму иди таму) не е толку страшна...
Се што направив беше, во 9ч отидов во автомакедонија, тамо ми дадоа некои листови и уплатници, потоа по пат накај МВР во пошта уплакам уплатниците и се појавувам во МВР на шалтер 1 да напраат атест нешто скоро исто како за ПЛИН, и со тие документи од МВР се вракам во Авромакедонија и тамо довршуваат...
Јас до 12 завршив све, бар саат ипол по патишта утепав :) (се копаше патот пред усје, валјда уште се копа и тамо се заглавуе малце)...

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #154 на: 04 Октомври 2012, 19:51:38 pm »

Се на се мене ми искочи 1780 атестот и тие глупости околу него...
Целата филозофија (оноа Иди ваму иди таму) не е толку страшна...
Се што направив беше, во 9ч отидов во автомакедонија, тамо ми дадоа некои листови и уплатници, потоа по пат накај МВР во пошта уплакам уплатниците и се појавувам во МВР на шалтер 1 да напраат атест нешто скоро исто како за ПЛИН, и со тие документи од МВР се вракам во Авромакедонија и тамо довршуваат...
Јас до 12 завршив све, бар саат ипол по патишта утепав :) (се копаше патот пред усје, валјда уште се копа и тамо се заглавуе малце)...
ke vidam za sega proektot '' folii'' ke bide u miruvanje inace fala bratce na informaciii :D 

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #155 на: 10 Април 2014, 21:24:24 pm »
Дечки,немам читано регулатива како е во европскиве земји и соседствово,можно е да е исто како и кај нас во однос на ставање клима фолии на предни стакла.Ама мислите ли дека има шанса со организирање како моторџиите(пред година две кога се изборија за регистрација на мотори на помалце од 1 година) и да се издејствува да може да се стават клима фолии со најсветла нијанса и напред?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #156 на: 11 Април 2014, 01:13:01 am »
Зошто само со најсветла? Во Америка можеш колку сакаш. Во Мајами не ти треба предна таблица. Има еден куп безвезни ствари за кои треба да се избориме.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #157 на: 11 Април 2014, 07:30:57 am »
Кај нас е забрането напред од безбедносни причини по полицијата.за да може да видат дали тој што вози напред ќе извади калаш и ќе ебе матер.мада тоа истото може од задно седиште да го направи.со најсветла фолија пак ќе се гледа напред,па ќе биде и мвр задоволено и ние

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #158 на: 11 Април 2014, 09:20:18 am »
Зошто само со најсветла? Во Америка можеш колку сакаш. Во Мајами не ти треба предна таблица. Има еден куп безвезни ствари за кои треба да се избориме.
Најсветла (до 50% вкупна затемнетост) нема попречување на гледањето навечер. Со повеќе веќе се приметува. А и не се гледа од надвор во колата внатре со над 50% вкупна. Ние сме и во погрешна временска (инает) зона и ни се стемнува во 4 зимно време. Како утови и љиљаци сме. Од инает. Треба да сме со грција во зона во најмала рака, и плус да нема промена на времето. Пола година во темница живееме од инает нечив необразован.

Предна таблица на секој му е јасно дека нема потреба и по желба треба да се става исклучиво.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #159 на: 11 Април 2014, 13:39:37 pm »
Најсветла мислев ја сметаат онаа 30% затемнетост.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #160 на: 11 Април 2014, 13:53:01 pm »
Таа е најсветла. Но во комбинација со стаклата кои си се сами затемнети прави околу 50%.

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #161 на: 11 Април 2014, 18:18:42 pm »
Ајде да се организираме и да пробаме нешто да смениме

Отсутен ljubisa86

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #162 на: 05 Јули 2014, 18:04:07 pm »
Ај добар ден,
Во новус имам ставено фолии на задните стакла и шоферфајбна мислам дека се 35% видливост или така нешто. После 2 години ја ставив истата фолија напред. Ме имаат стопирано до сега 2-3 пати, не ми рекле ништо за тоа.
Дали да одам да вадам атест само за задните, а предните да ги чувам или како е најпаметно?
А иначе откако ги ставив предните фолии, има доста разлика додека возиш не те пече сонце :-) мислам по рацете и слично...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #163 на: 05 Јули 2014, 19:45:34 pm »
A kako mislis da gi cuvas prednite folii ???
Ako imas namesteno na zadnite stakla odi atestiraj gi pa vratise posle vo novus da ti namestat i napred..

Отсутен ljubisa86

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #164 на: 05 Јули 2014, 22:53:26 pm »
Предните фолии ми се веке наместени... т.е пред 1.5 година...
така да мислев да направам атест за задните... а предните ако ме стопира полиција одма да ги отворам :-)