Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
За вакво воланче како G25 мислам дека не е премногу.
Да ве прашам за играва LFS дали може да се вози со волан ? и ако може да ми кажете како пошто се окозив да наместам али џабе! педалите за гас и кочница како да не фукнционираат само воланот работи.
Цитат: duX на 20 Јуни 2011, 11:22:47 amДа ве прашам за играва LFS дали може да се вози со волан ? и ако може да ми кажете како пошто се окозив да наместам али џабе! педалите за гас и кочница како да не фукнционираат само воланот работи. Кога ќе дефинираш копчиња за гас и кочница наместо копче ќе стиснеш на папучата
Цитат: Falanga на 20 Јуни 2011, 11:30:06 amЦитат: duX на 20 Јуни 2011, 11:22:47 amДа ве прашам за играва LFS дали може да се вози со волан ? и ако може да ми кажете како пошто се окозив да наместам али џабе! педалите за гас и кочница како да не фукнционираат само воланот работи. Кога ќе дефинираш копчиња за гас и кочница наместо копче ќе стиснеш на папучатаbrat znaci idam i selektiram "wheel/joystick" ili kako i da bese i imas tamu steer left/right accelerate brake vrtam lvo desno ne radi davam gas/kocnica ne radi isto. stiskam kopcinja se pojavuva nesto od strana nekoi brojki ili komandi. volanot kako i da e raboti spored toa dole oskata kako se dvizi ali pedalite jok , ne deka ne rabotat,rabotat znam sum vozel do pred nekoj den ama ova kako se setira pojma neam!!!
Цитат: duX на 20 Јуни 2011, 11:35:11 amЦитат: Falanga на 20 Јуни 2011, 11:30:06 amЦитат: duX на 20 Јуни 2011, 11:22:47 amДа ве прашам за играва LFS дали може да се вози со волан ? и ако може да ми кажете како пошто се окозив да наместам али џабе! педалите за гас и кочница како да не фукнционираат само воланот работи. Кога ќе дефинираш копчиња за гас и кочница наместо копче ќе стиснеш на папучатаbrat znaci idam i selektiram "wheel/joystick" ili kako i da bese i imas tamu steer left/right accelerate brake vrtam lvo desno ne radi davam gas/kocnica ne radi isto. stiskam kopcinja se pojavuva nesto od strana nekoi brojki ili komandi. volanot kako i da e raboti spored toa dole oskata kako se dvizi ali pedalite jok , ne deka ne rabotat,rabotat znam sum vozel do pred nekoj den ama ova kako se setira pojma neam!!! Убаво што одиш на wheel/joystick ама имаш уште една работа да подесиш.......... Тоа Throttle/Break axis не ги ставај да се копчиња, види ја сликата од кај мене....(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да бе тоа беше. Се сеќавам пред повеќе години и јас барав како се прави.
И кога ќе биди се ок, во овај прозорец одма кога ќе стапниш на педалите ќе ти се појават во долниот десен агол 2 столпци, жолт и црвен за педалите колку ги газиш. Тоа е тоа.
Цитат: osmica8 на 20 Јуни 2011, 11:43:54 amИ кога ќе биди се ок, во овај прозорец одма кога ќе стапниш на педалите ќе ти се појават во долниот десен агол 2 столпци, жолт и црвен за педалите колку ги газиш. Тоа е тоа.Абе курле ти со волан возиш цело време а?
Ами шо мислиш ти?? Јас не сум шогоде, профи сум јас бе.