Автор Тема: Golf Mk1 cabriolet i Mk5 1.9 TDI  (Прочитано 8404 пати)

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
Golf Mk1 cabriolet i Mk5 1.9 TDI
« на: 07 Јули 2013, 11:40:48 am »
Eve gi moite golfcinja.... Kabrioto e ustvari na zenata mi ali i go kradam od vreme na vreme.... Imam uste nekoj sitnici da sredam kako krovot, gumicki nekoj za da dihtovat, prednata maska mi e skrsena i nemozam da najdam ubava nekoja, farovite sakam da gi smenan( i niv gi baram) a drugoto gore dole e koska. Uvezen e 2008 od Germanija, proizveden 1989, 1.6 carburator ama kompletno e sreden nekade okolu 2003-4 i farban so perla metalik, srebrena nakaj rozeva ( navecer faka rozevo poeke)  :D

5 ka e klasika TDI so neso pojaka oprema... sedista podesivi po visina i poskolkasti so fioki odozdola, klimatronik i 1.9 TDI obicen bez nisto crveno na nego... ::)

« Последно менување: 07 Јули 2013, 12:05:52 pm Egeec »

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
Одг: Golf Mk1 cabriolet i Mk5 1.9 TDI
« Одговори #1 на: 07 Јули 2013, 11:53:57 am »
eve slika

........ama mali epten... izglea neso ne praam kako so treba.... nemozam od PC da stvam sliki direkno izglea

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #2 на: 07 Јули 2013, 13:13:57 pm »
Добредојде!  :) Стави повеќе слики... Тука имаш објаснето како треба.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #3 на: 07 Јули 2013, 13:39:56 pm »
Egeec pusti nekoja slika vnatre da vidam koj enterier go ima prednica :D ?

Koj se planovite, drugi farovi ? kakvi so dupli farovi sakas ili so po eden ?
bandasce nesto spustanje takvi raboti ke cepkas doteruvas ili striktno standard klasika ke se vozi ?

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #4 на: 07 Јули 2013, 14:08:41 pm »
5ката ја имам видено во струмица супер е колата ама бандажите ти ептен штрцат.Но различни луге различни вкусови.

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 07 Јули 2013, 14:15:23 pm »
5ката ја имам видено во струмица супер е колата ама бандажите ти ептен штрцат.Но различни луге различни вкусови.

Fala, da potekloto mi e od Strumica( tatko mi e od Vasilevo) taka da si go videl sigurno. Inace za bandasite... ehhh zoltata mi lezi na srce.... imavme zolt golf 1 porano.... so nego nauciv da vozam, da popravam raboti... uste nekoj drugi raboti se desavaa u toj golf ama ne se za pred forumska javnost.... Mene mi bese bitno da e unikaten, da nema drug takov....

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 07 Јули 2013, 14:17:44 pm »
Добредојде!  :) Стави повеќе слики... Тука имаш објаснето како треба.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Fala drugarce, aj sea ke probam

Pozz

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #7 на: 07 Јули 2013, 14:31:47 pm »

Fala, da potekloto mi e od Strumica( tatko mi e od Vasilevo) taka da si go videl sigurno. Inace za bandasite... ehhh zoltata mi lezi na srce.... imavme zolt golf 1 porano.... so nego nauciv da vozam, da popravam raboti... uste nekoj drugi raboti se desavaa u toj golf ama ne se za pred forumska javnost.... Mene mi bese bitno da e unikaten, da nema drug takov....

Да во Василево го видов.И да си успеал со уникатноста,еднаш ако го видиш голфчето тешко се забораваат деталите.А за кецот нема со да кажам прекрасен е, и мислам  дека после 10 години ке вреди повеке од 5ката ако успееш да го одржиш во сегашната состојба.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #8 на: 07 Јули 2013, 14:40:45 pm »
ne kaza stoe plan za kabrioto :D ?

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 07 Јули 2013, 14:52:09 pm »
Ajde vaka sea da probam....

Ova pogled na "gazinjata"

Od strana.....

Motorot... izvadeni se poklopecot na glavata i na rebrastiot.... gi strugav i cistev, sea ke gi farbam, zolta normalno ama mi snema boja...

Bandasite gi najdov na otpad za 3000 den, pa posle ispravanje, cistenje i farbanje, novi gumi i eve rezultatot, inace ovie se orginalni VW duri i kabrioto od fabrika imalo  opcija da se poraca so vakvi, tn.  tear drop alloy

Eve i od vnatre malku sliki. Maskata mi e skrsena i ke treba da najdam nova. Ima edna kaj Bage u Termo ama 800 den i bara...mnogu nekako

Planot za kabrioletot e da go sredam orginalniot karburator( inace ima sea od 101 staeno od predhodniot gazda.... zalno..) , maskata nadvor, maskata vnatre, elektrikata treba da se sredi, nekoj staval alarm i naprail haos.... Dole pod tablata ima zici kako u el. centrala, haos.... krovot ovaa nedela ke stigne pa da se montira..., zadnata daska da ja prepravam, zvucki da staam i taka. Karoseriski e top, nema nikade rga cudna rabota....

tolku za sega

pozz

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #10 на: 07 Јули 2013, 15:01:35 pm »
Dobro izgleda golvceto ,a maskata i ne e skapa 800 denari jas 1000 ce ja zemav :D
koj e toj bage u termo rastura vw ?

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 07 Јули 2013, 15:03:00 pm »
Egeec pusti nekoja slika vnatre da vidam koj enterier go ima prednica :D ?

Koj se planovite, drugi farovi ? kakvi so dupli farovi sakas ili so po eden ?
bandasce nesto spustanje takvi raboti ke cepkas doteruvas ili striktno standard klasika ke se vozi ?

Klasika druze, strait so bi rekle fabrika.....

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 07 Јули 2013, 15:04:57 pm »
Dobro izgleda golvceto ,a maskata i ne e skapa 800 denari jas 1000 ce ja zemav :D
koj e toj bage u termo rastura vw ?

Da na pocetok na Termo, on trkac nekoj mislam deka e, ima 2 GTI za trkanje napraena. Aj ke se cueme pa ke ti objasnam

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #13 на: 07 Јули 2013, 15:08:10 pm »
Zadnata daska prepravija , no na nejze ne stavaj zvucnici ,dzabe ke ti bidat koga ke go otvoris krovot nisto nema da se slusa,razgledaj niz temata kaj mene , jas staviv mnogu dobri magnat zvucki odlicno zvukce davat, se izmaciv so niv 100 pati gi menjav za da dojdam do najdobroto, tvoeto napret ima mesto za mali elipsi ili okrugli zvucki ? ako ima mesto za okrugli zvucki ekstra e ako nema mesto , ke mora da ides na malite elipsi so vufer u kepek malecok za da dobies sovrsen zvuk dokolku toa go posakuvas .....motorot ne go ostavaj so toj karburator i mojot bese na ist nacin prepraven, baraj instalacija DIGIFANT II fulinjection od mk2 da te vidi gospod em da ide mnogu poveke em mnogu poubavo da raboti i pomalce da trosi :)
Karoseriski e top oti e karmann serija za amerikansko trziste + e pocinkuvana sasijata nema smrt i mojot nigde nemase gram rgja na nego zatoa i e tolku cenet ........
Ako te interesira uste nesto drugo slobodno pisi :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
« Одговори #14 на: 07 Јули 2013, 15:13:17 pm »
Se izvinuvam za Duble post :D

So BORD kopjuter i MFA ili ne e ?