Автор Тема: Shiply- transport kompanija vistina ili ne  (Прочитано 1768 пати)

Отсутен rikoMK1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
Shiply- transport kompanija vistina ili ne
« на: 26 Јуни 2013, 22:37:05 pm »
Zdravo car club imam vo planovi da pravam nekoi poracki od anglija pa razgovarav so covekot sto ke mi zavrsi rabota vo anglija i mi kaza deka preku ovaa strana najdobro e da mi go transportiraat proizvodot no pred toa na taa kompanija treba da i dadam nekoj avans. Pa sakam da ve prasam dali nekoj ima iskustva so Shiply.com   da ne mi otidat parite  blagodaram odnapred :))

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Одг: Shiply- transport kompanija vistina ili ne
« Одговори #1 на: 27 Јуни 2013, 08:48:57 am »
Лично искуство немам, ама според Scam Adviser, сајтот (и компанијата и слично) е 100% сејф ту јуз... Ама шо знам... Скептицизам на место :)

Веројатно зависи што се’ треба да ти стигне преку нив. Ако е нешто замашно, можно е да побараат аванс, за да се осигураат самите себе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен rikoMK1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
« Одговори #2 на: 27 Јуни 2013, 11:48:03 am »
pa da mi baraat avans  potocno 50 % od cena da platam sega pa koa ke mi gi donesat ako ne mi se sviga nesto ke mi gi vratat parite...i zatoa sum malku zbunet...inaku delovi za kola poracuvam i toa mnogu delovi od koi ke skopam skoro cela kola

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3 на: 27 Јуни 2013, 11:57:42 am »
Shiply не е транспортна компанија, туку сајт на кој транспортни компании ти нудат услуги за транспорт на твојата стока. Shiply е нешто како ebay, али за транспорт.

Значи треба да видиш фидбек од компанијата која ти понудила транспорт, ако е ок терај.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4008
  • MadaFunker
« Одговори #4 на: 27 Јуни 2013, 12:23:41 pm »
50% аванс хммммм, сите 16 ја би ги отворил. Види гуглај, форуми барај...провери се.
New blood of old school