Автор Тема: VW Golf MK4 TDI  (Прочитано 29897 пати)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Одг: VW Golf MK4 TDI
« Одговори #30 на: 19 Јули 2011, 20:25:53 pm »
Ова е многу стара верзија и работи со VW grupacijata do 2004-5.Не работи со возилата кои се со canprotokol, t.e поновите.Подобро малку повеќе пари ама скоро најнова верзија.Софтверот е на ниво на дилерски тестер, само што нема репрограмирања.Не е пожелно да го апдејтираш на интермец (воа од Гојдо), ќе го сје.. трајно.
Најдобро нов лиценциран од ross-tech, ама кај дилерот за овие простори чини околу 450 еура.Е него можеш да го обновуваш колку ти душа сака.
Доколку не си искусен со него, не се чепка секаде.
Малку е заебан пристапот со шифри и канали .
Листата со кодови е првата насока во дијагностицирањето, но има уште многу други работи за кои треба време,желба а и познавање на моторите со внатрешно согорување како и системите за  нивно управување.Бара познавање и од електрика, понекогаш електроника итн итн...
за ресетирањето на сервисниот интервал, може и со овој тестер но мора да знаеш во кој канали да влегуваш и кои вредности да поставуваш.На новите верзии, направен е директен пристап преку стискање на копче со маусот.
« Последно менување: 19 Јули 2011, 20:46:16 pm marsher »

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #31 на: 19 Јули 2011, 20:47:42 pm »
pa i ne e tolku bitna verzijata so ogled na toa deka golfot mi e 98 godina...
ke vidam  si ima upatstvo so nego ke si procitam pa ke procepkam malce.
inace poznvanje od elektronika imam a od elektrika slabo. zatoa ne mi raboti sijalickata u gepek u golfot. nema struja do tamu nezz sto mu e koa ke dojdam u mkd ke pisam sto potocno ako uspeam da najdam neso.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #32 на: 19 Јули 2011, 22:41:59 pm »
Наколче,провериси ја инсталацијата во гепекот,99% ти е испукана,па затоа нема струја до сијаличката  :o
И истиот проблем го имав и јас  сијаличките за таблица не ми работеа па го премостив плусот и ги направив  :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #33 на: 20 Јули 2011, 12:56:34 pm »
Наколче,провериси ја инсталацијата во гепекот,99% ти е испукана,па затоа нема струја до сијаличката  :o
И истиот проблем го имав и јас  сијаличките за таблица не ми работеа па го премостив плусот и ги направив  :D
rado ne bi da se zaebavam so rasturanje na cel gepek. ali ke vidam ako me fati inat otide kolata jabana.....

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #34 на: 20 Јули 2011, 13:16:38 pm »
А бе не е толку страшно,жиците само ги кинеш и ги изолираш од сијаличката,и пушташ нови жици да речеме од позиција...
Инаку има и некој микропрекидач во рачката за отварање на гепекот и кога е отворен само почнува да свети сијаличката..можеби и тој ти е расипан ???
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #35 на: 20 Јули 2011, 14:39:49 pm »
pa jas na nego sumljam samo neznam kaj se naoga potocno
mislam deka e ova:

ali ne sum 100% siguren

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #36 на: 20 Јули 2011, 21:19:42 pm »
Не е тоа во 5тата врата е тргнија пластиката ќе ја видиш бравата, инаку тоа долу е само кука кај што затвора бравата.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #37 на: 20 Јули 2011, 22:58:16 pm »
plastikata kaj kukata sto se zakacuva petata vrata vo mojot slucaj tretata ima federce koe ja vraka nagore pa zatoa pomisliv dali e toa. mene mi treba konkreten odgovor za toa kade se naoga toj prekidac. poso ako fatam da go baram... lele majko ke bidit.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 20 Јули 2011, 23:23:46 pm »
Внатрешната пластика од вратата ќе ја извадиш на бравата има микропрекинувач еве ти мала помош за да не луташ

Ќе ја извадиш пластиката од бравата ке најдеш вакво нешто внатре
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Door-Lock-VW-Golf-Bora-Passat-Audi-Seat-Microswitch-new-/220746608194

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #39 на: 20 Јули 2011, 23:57:13 pm »
Е за ова гомно ти викав,јас си го направив позиција кога ке пуштиш да свети ;D
А вакви прекидачи знаат да прегорат и во бравите од вратите

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #40 на: 20 Јули 2011, 23:57:57 pm »
Стиг каде има да се купи вакво у МК ???

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #41 на: 21 Јули 2011, 00:03:14 am »
ke najdeme...
inace ke ima rabota tuka ama ke probam da go otvoram. zdravje petok trgam od germanija za nakaj mk sabta sum tamu a u ponedelnik idam edno 5 dena za grcka pa poslem toa ke prevam nesto. ako useram nes ke bide jbgggg
pozz

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #42 на: 21 Јули 2011, 00:09:26 am »

Микропрекинувач во МК не можеш да најдеш на ново освен по отпадиве на старо ама ќе треба да ја купуваш цела брава ради него, јас имав проблем на пасатот што го имав лани го разработив прекинувачот малку со вд 40 за среќа почна да работи добар беше после така го продадов, а колегата со голфот ако си во германија мислам не е лошо да побараш не се скапи овие само што ги нема кај нас а многу чест дефект се.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #43 на: 21 Јули 2011, 03:33:19 am »
@stig, Наколче е во Немачка со автобус... Голфот го оставил дома, така да тешко за нови делови освен од отпад. Ако ипак сака да купува делови од Немачка за голфот, ќе мора на слепо да купува тогаш, односно кога ќе се врати тогаш да ги проба деловите... :)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 21 Јули 2011, 09:33:35 am »
@stig, Наколче е во Немачка со автобус... Голфот го оставил дома, така да тешко за нови делови освен од отпад. Ако ипак сака да купува делови од Немачка за голфот, ќе мора на слепо да купува тогаш, односно кога ќе се врати тогаш да ги проба деловите... :)

Па добро нема да купува мотор за голфот па да го чини 1000 евра ова максимум цена може да има 5 евра па и да не го потрефи не е толку страшно а за 5 евра не верувам дека би можел да најде цела брава кај нас.