Автор Тема: KIA Sportage 2.0 CRDI (automatic) AWD.  (Прочитано 7661 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: KIA Sportage 2.0 CRDI (automatic) AWD.
« Одговори #15 на: 06 Јуни 2011, 23:43:02 pm »
За по риба е и повеќе од доволно ;D

Одлично е за по риба друже...фантазија, ама јас нема да го возам, то ест ептен ретко....;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #16 на: 07 Јуни 2011, 00:30:03 am »
Не знам не сум возел Каптива затоа реков ќе се воздржам од коментар.
Сум возел Антара (старата) и не се споредува со КИАВА бар со моторот.
Ако е иста Каптивата како Антарата сери се на неа....ама пак ќе кажам не знам не сум возел.

Види за службена кола е топ, камо ја да имав вавко службено количе... Не викам дека не чини КИА-ва, него... јас сум возел Каптива едно пола година предна влеча 2.0 турбо дизел со 160 кс и сум задоволен, и презадволен од... перфоманси, потрошувачка, стабилнот комоција... све све...

Мојот коментар е, да ми дадат мене да бирам мегу КИА-ва, и Каптива... јас би идел на Каптивата...

Хааааа... па и несум сигурен дека е добра избор за службено возило после Оутлендер, Рав 4, Туарег и слични. ама ново е па ОК е. ;D

Одлично е :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #17 на: 07 Јуни 2011, 08:50:11 am »
На фаца е топ, ептен ми прави кеиф... мене лично ми личи многу кеш... за тие пари имаш Каптива... каде што мислам, дека е боље комбинација...

Дека е многу кеш и јас го мислам истото а за Каптивата ќе се воздржам од коментар.
Да и стаиш поголеми бандажи, да и стаиш ксенон, да и напраиш ремап, да и ги затемниш стаклата, да и стаиш украсче на издувот, да и стаиш карбон фолии...колку троши ?   :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Абе така е да е твоја... ама ова е службена, нема ставање ништо на неа...саде терање километража.  ;)

Муабетот ми беше дека секогаш кога некој ќе го претстави своето возило, одма сите рипаат стај му ова, стај му она...и на крај обавезно е прашањето "а, колку троши? " :):)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18 на: 07 Јуни 2011, 09:47:23 am »
Абе ај тоа Киа-кашла.....

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #19 на: 07 Јуни 2011, 10:00:12 am »
На фаца е топ, ептен ми прави кеиф... мене лично ми личи многу кеш... за тие пари имаш Каптива... каде што мислам, дека е боље комбинација...

Дека е многу кеш и јас го мислам истото а за Каптивата ќе се воздржам од коментар.
Да и стаиш поголеми бандажи, да и стаиш ксенон, да и напраиш ремап, да и ги затемниш стаклата, да и стаиш украсче на издувот, да и стаиш карбон фолии...колку троши ?   :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Абе така е да е твоја... ама ова е службена, нема ставање ништо на неа...саде терање километража.  ;)

Муабетот ми беше дека секогаш кога некој ќе го претстави своето возило, одма сите рипаат стај му ова, стај му она...и на крај обавезно е прашањето "а, колку троши? " :):)

Хахахахаха...баш така...замислете македончиња...се здружуваат германци, јапанци, италијани, праат оска ко за војна а у ствари работат на проект кој што се вика Macedonian Frugal Beast...
Зверотина од 500 коња, шо ќе оди 300, од нула до 100 за 2 секунди, ќе троши 4 литра на 100 просек а ќе кошта 5 000 евра. ;D ;D ;D ;D...да останат пари за ремап и за ксенон, поголеми фелни, издувче, озвучување и тн. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #20 на: 07 Јуни 2011, 10:47:58 am »
Заборави ама да е и турбо, ама и ветак :) :) :)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #21 на: 08 Јуни 2011, 18:42:03 pm »
ако не се лажам истиот мотор го вози и hyundai (sonata i santa fe ) ...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #22 на: 08 Јуни 2011, 19:14:22 pm »
Вчера на водно, се разминав со иста ваква Киа со Велешки таблици, само таа беше бела :)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #23 на: 08 Јуни 2011, 19:21:22 pm »
Вчера на водно, се разминав со иста ваква Киа со Велешки таблици, само таа беше бела :)

бела е ептен фаца само не ми се свиѓа тапацирот внатре над глава што е црн тежи на глава :/

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #24 на: 08 Јуни 2011, 19:29:21 pm »

Монтенегро Електроник...нивна е!  ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #25 на: 08 Јуни 2011, 19:37:08 pm »

Монтенегро Електроник...нивна е!  ;)

Па, така и некако ми заличиа... дечкото што ги возеше беше ок, а тие позади ептен беа уфирцани... као странци

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #26 на: 08 Јуни 2011, 19:38:15 pm »
abe Lada Niva da mi dat sluzbena ke ja teram...blaze si vi so imate sluzbeno da vozite,pa sega i prebarvate...ova da bilo,ona da bilo.... :P :P :P
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #27 на: 08 Јуни 2011, 19:40:54 pm »
abe Lada Niva da mi dat sluzbena ke ja teram...blaze si vi so imate sluzbeno da vozite,pa sega i prebarvate...ova da bilo,ona da bilo.... :P :P :P

Аре читај ебаго погоре..врати се тро назад....пишав дека ќе ја пуштам на терен..ќе оди за Косово..таму ќе се вози.

Јас повеќе немам службено возило на користење...порано имав и сај ги менував со колегите...сега чат пат кога сум надвор ако фанам арно...иначе нема.

Пораснаа пилци поебаа квачка...јеби га!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #28 на: 08 Јуни 2011, 23:23:54 pm »
абе читај дека не се однесува на тебе (освен ако не се пронаогаш во муабетот),важи за тие шо пребарваат  ;D ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D