Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
премногу му е 50W отпорник ќе му ја оптеретува инсталацијата,со керамички 5W ќе заврши работа
Колку имаат век на траење?
Кога веќе се спомнааа најтбрејкер, еден комшија земал за Меганот, 800 денари една мислам дека ми рече. Се размислувам дали да ставам такви, оти даваат побела светлина и ми се поефтини од ксенонот... Колку имаат век на траење?
Стандардните од нарва мислам беа 150-200. Овие специјалниве најтбрејкер-булшитбрејкер се ѓаол ипол. А мене ми држеа 3 месеца на фиестата и 5 на полото. Катастрофа. Мора да ги штедиш цело време.Стандардните по година бар тераат. Златен ксенон.
Цитат: Deni на 28 Декември 2013, 01:33:46 amСтандардните од нарва мислам беа 150-200. Овие специјалниве најтбрејкер-булшитбрејкер се ѓаол ипол. А мене ми држеа 3 месеца на фиестата и 5 на полото. Катастрофа. Мора да ги штедиш цело време.Стандардните по година бар тераат. Златен ксенон. И ја би ксенон. Ама на фар без лупа свети безвезе. Пробано. Имаше еден дечко во Софија може да ги полира фаровите и да ги направи провидни. После да се вградат лупи. Што и не е така лошо.Но кога видов дека има ЛЕД Н4 ме премисли. И тоа 3600 лумена ! Свети корне и што е најважно повеќе трае од ксенонот и помалце троши струја.Инаку до сега сум купил еднаш на бензинска Нарва Н4 за 150 денари и си свети сигурно преку 1 година.