Здраво на сите како 1во - форумот вие прекрасен ! го читам 2/3 денови и гледам дека е супеер односно има доста прашајна дискусии и одговори кои во пракса се точни !
да преминам на главното(поопширно ке пишам) го имам и јас истото пунто 55 соле 99год.... ме интересира реално колку е потрошувачката ...бидејќи кај мене е многу променлива со исто возејне пример некогаш троши 7,5 во град некогаш 9 на 100 км ..и така постојано е разлицна вредност ..да напоменам пробав со 98 октански бензин и 100ка од макпетрол --откако турив 100ка уште повејке ми троши ...ставено на дијагностика нема грешки и проблеми моторот вези. пали 100 од 100.променети свејкички и кабли оргинал од фиат ! проверени вентили ок се 0,40/0,45
на аусплух не чади не знам дали има врска катализаторот?ако е запушен(дали даго извадам)?
променети сите филтери масло ,ф воздуџ,ф бензин масло селениа голд !променет ребраст палејне проверено 2 пати окЕ...на место сиЕ...но потрошувачката е релативно поголема ако ми трошеше 7,2 во град сега е 9 ! отворено 6 ддо110км/ч ставено е и 2 пати адитив во бензи за моноинјецтион за процистувајне еден вурт еден ликви моли-опет исто ...итн ...
eve kako e po katalog
Fuel consumption (economy) - urban 8.0 l./100 km.
Fuel consumption (economy) - extra urban 5.5 l./100 km.
Fuel consumption (economy) - combined 6.2 l./100 km.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=6997па ако некој има вакво искуство нека пиши
поздрав и се најубаво !