Автор Тема: Хемиско чистење  (Прочитано 296513 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Хемиско чистење
« Одговори #1440 на: 31 Јули 2023, 16:15:40 pm »
I jas se prasuvav kako moze da se vozat vo takva gnasna kola covek

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #1441 на: 31 Јули 2023, 16:28:19 pm »
Не ми е мене јасно ова никако без разлика дали е службена кола или не... Немам проблем и да се пуши у кола, ни од влакна јебига имам куче па сум навикнал, додуше у Дијаната па одма се усисуе мада нејсе тоа, ама да гледам вака и да седим у ова тешко иако сум спартанец и од ништо не се гадим...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 309
« Одговори #1442 на: 31 Јули 2023, 16:31:12 pm »
Дупло да си наплатиш, нема друго..

Јас имав еден колега, јадеше семки и си ги плукаше внатре у колата, така да мислам дека се сум видел кога е во прашање чистоќа у кола...свиња свињосана.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3742
« Одговори #1443 на: 31 Јули 2023, 17:22:40 pm »
Не ми е мене јасно ова никако без разлика дали е службена кола или не... Немам проблем и да се пуши у кола, ни од влакна јебига имам куче па сум навикнал, додуше у Дијаната па одма се усисуе мада нејсе тоа, ама да гледам вака и да седим у ова тешко иако сум спартанец и од ништо не се гадим...

Имав муштерија со нов порше кајен ,го товара го товара до врв...и му викам лом ке го направиш,добив одговор "сум го купил за работа да донесе пари за јас да го возам не он мене "
Сакам да кажам не секој се замара за колата

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #1444 на: 31 Јули 2023, 17:36:04 pm »
Абе добро, не дека не е у право, колата треба да ти служи а не ти на неа ама до толку да не се замараш ми е несфатливо. Татко ми ја вози сеа Дијаната абе к*рцобоља тешка, ја исправ усисав средив све, утредента за 3 саати свињарник. Му викам добро бе на цел глас кому стигнеш ја олдтајмер ја олдтајмер, да загледа унутра шо да види му викам? Ми вика така треба да биде. Викам не, олдтајмер треба увек да биде цакум пакум, а ти треба му викам да поштуеш труд шо на 40 степена сум ја чистел и сум се чварел, а не за саат да ја усвињиш и трае. Не дека не тера по старо ама ќе дојде дома ќе ја зачисти унутра да не се затепуем одма.
Мада нека, барем се вози нон стоп секој ден сеа не седи за украс да пропаѓа ако не за друго.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #1445 на: 20 Август 2023, 14:50:55 pm »

Bez komentar

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1620
« Одговори #1446 на: 20 Август 2023, 18:17:57 pm »

Bez komentar
Дали е ова багажник од Форд Фиеста во кој се возело куче/иња? :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #1447 на: 20 Август 2023, 18:18:32 pm »

Bez komentar
Дали е ова багажник од Форд Фиеста во кој се возело куче/иња? :)

Грешка, ова мора да е Corsa D :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #1448 на: 20 Август 2023, 18:43:28 pm »
Jep @Ordevski , se raboti za Corsa D so bagaznik so duplo dno 🥵

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #1449 на: 20 Август 2023, 23:35:31 pm »
Jep @Ordevski , se raboti za Corsa D so bagaznik so duplo dno
На времето татко ми имаше авто перална и јас како дете распустот сакав да го поминувам таму, да манијачам коли и да помагам... Се додека не дојдеше еден проклет Јарис мк 1, со еден бел сибирски самојед и влакна и лиги на сите страни

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1781
« Одговори #1450 на: 21 Август 2023, 10:03:09 am »
Забележувам дека сите што прават хемиско (по социјалниве мрежи) ставаат слика од пред чистењето која е стварно премногу валкана и гнасна, но доколку се помини само со појака правосмукалка разликата пред/потоа нема да биди толку страшна.

Т.е. разликата не би била олку драматична ако газдата пред да ја однеси на хемиско, помини на автоматската кај Бушав и потроши 50 денари/10 минути или ја однеси на перална на перење внатре/надвор за 300-400 денари. За ваква состојба со влакна од пес претпоставувам мора и четка да заигра или некој додаток на правосмукалката, но голем процент би се исчистил.

Еве јас конкретно минатата недела си дојдов од одмор и цела кола беше со песок. Доколку така ја однесев на хемиско, разликата пред/потоа ќе беше Wow. Но зедов ги истресив патосниците, поминав со правосмукалка на сите видвливи и достапни места, избришав со средство внатре и сето тоа за 20-30 минути дома :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4199
« Одговори #1451 на: 21 Август 2023, 10:15:11 am »
Донекаде е така, пошто со правосмукалка фаќаш патосници и седишта, поготово ако имаш детски каде се собираат највеќе остатоци од храна. Али пластиките и другите делови од колата, како и флеки на седишта или патос, неможеш да ги извадиш со правосмукалка.
Ги разбирам оние кои прават хемиско, сепак, треба да се потенцира разликата за да привлечеш муштерии. Верувам дека има случаи дури и тука постирани од дечките кои се бават со тоа, од навидум чиста кола колку прљавштина има извадено, што исто така е за споделување и за маркетинг.
Иначе, се мислам и јас хемиско да правам на колата, а може и полирање исто, кај еден локален мајстор(во Германија каде што живеам) https://autopflege-engelhardt.de/
Го споделив чисто за цени:
- полирање 195 еур
- чистење внатре 89 еур

Добри ривјуа има и коментари.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1811
« Одговори #1452 на: 21 Август 2023, 10:23:39 am »
Еве чисто за споредба убаво подредено објаснето кој паќет колку кошта во титаниум во србија https://www.titanium.rs/cenovnik/
пс. Кај бушав едини правосмукалки што вредат да се користат другово што сум пробал џабе парите

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1453 на: 21 Август 2023, 10:37:35 am »
Забележувам дека сите што прават хемиско (по социјалниве мрежи) ставаат слика од пред чистењето која е стварно премногу валкана и гнасна, но доколку се помини само со појака правосмукалка разликата пред/потоа нема да биди толку страшна.

Т.е. разликата не би била олку драматична ако газдата пред да ја однеси на хемиско, помини на автоматската кај Бушав и потроши 50 денари/10 минути или ја однеси на перална на перење внатре/надвор за 300-400 денари. За ваква состојба со влакна од пес претпоставувам мора и четка да заигра или некој додаток на правосмукалката, но голем процент би се исчистил.

Еве јас конкретно минатата недела си дојдов од одмор и цела кола беше со песок. Доколку така ја однесев на хемиско, разликата пред/потоа ќе беше Wow. Но зедов ги истресив патосниците, поминав со правосмукалка на сите видвливи и достапни места, избришав со средство внатре и сето тоа за 20-30 минути дома :D
Иначе кај бушав е 20 денари едно смукање. Качени се. Не е веќе 10. Така да 100тка ќе треба веројатно.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #1454 на: 21 Август 2023, 11:43:19 am »

Каква МОНУМЕНТАЛНА небулоза е постов...