во животов овој кинески мотор ке ми биде веројатно 30-ти. имам јако искуство со моторчиња, поготово со овие кинезиве. темава ја отворив за да ми каже некој искуство точно околу овие два модели. некој што има, го вози и искуство да сподели од аспект на кварови и сервизи. тука беше дилемата. а не дали да зимам двотактен или четворотактен.
-1.пред се брзината на движење низ скопје ке ми биде поголема дури и со 35 кубика четворотактен одошто со кола. затоа и го зимам, само заради тоа.
-2.потрошњата не дека не е битна, и не дека ке речам НЕМА ВЕЗЕ БЕ ако троши 5 ама не е во прв план.
-3. сакам и морам да возам 50цц заради возачка, не ми се полага, ме мрзи
-4. од друга страна барам 50цц кој ке повлече подобро одколку стандардна. имав можност да се повозам на некои 50ки кои се баш како баби, а сум возел и 50 ки кои се стварно метак.
значи и јас имав 50-ка на која и беше сменет клипот за 80-ка односно клипот беше 72-ка, влечеше како лудо креваше до 90 (иако тоа не верувам дека е точно, по моја слободна проценка идеше до 70 максимум). мали промени со ауспух, со ролни, со каиш, дизни на карбуратор и моторчето беше брзо. дури и јас со мојава тежина, кинев некои 150-ки стандардни. е арно ама го тропнаа од пед зграда и очи не му видов. се надевав дека можеби ке го најдат ама еве, го нема... и сега си барам пак таков.