Автор Тема: избор на скутер 50цц  (Прочитано 7257 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: избор на скутер 50цц
« Одговори #15 на: 17 Април 2013, 23:50:09 pm »
pa mnogu e bre 1010 eura...ccc  
idi go glanz  vidi prasaj tamo sigurno se poevtini imas dosta izbor jas ti rekov koa go zemav bese 850 eura a kaj deckite na vodnjanska 950 eura razlika samo nalepnicata istata firma gi sklapa BENZHOY ili YIA YUE mislam deka bese  YY 50 QT-13

eve ti link ama batali go linkov ova im e star  web od dedo noe znaci vnatre ima izbor na sigurno 8-9 modeli na skuteri vo razlicni boi kako mojot imase plav,crven  bel i zlaten

http://www.google.mk/url?sa=t&rct=j&q=glanz.mk&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.glanz.mk%2F&ei=cRlvUb6sH4Hsswb_xIHACw&usg=AFQjCNG5x3Mzzyz7APOETH4lF7f9bqWWJw

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #16 на: 18 Април 2013, 00:00:22 am »
бев во гланц...  и имав порано мотор од гланц... не сум задоволен од гланц воопшто... кога се расипа моторот нешто во првите 3 месеци морав со писма по меил до администрација во нимекс да се заканувам со тужби зашто нејкеа да ми го средат. после тоа наеднаш почна да троши 7,5 наместо декалрираните 3. пак морав да се заканувам со тужби за да го поправат. знаев што му е и му кажувам дека саухот му е заглавен и сиса бензин цело време под полна снага.

плус денес кога отидов, видов празен продажен простор.. 3-4 мотори внатре, од кои една беше 50цц а другите три беа 125 цц и типот сеуште на истата финта се обиде да ми шитне 125-ка, деме СЕГА КЕ СЕ МЕНУВАЛ ЗАКОНОТ ЗА ВОЗАЧКА.. добро бе... кога го купив првиот мотор пред 3 години истиот муабет ми го сврте и сега сеуште верглаш на истото? абе 125 цц нема да се вози со Б категорија, заборави на тоа...

плус несакам да купам мотор од гланц, па нек се за 50-70-100 евра поевтини, (а не се ошто четворотактниот 50цц им е 900 евра, поскапо за 100 евра од хамачи) кога одпосле ке треба со тужби да се заканувам за да ми оправат нешто. еднаш се заебав, нема втор пат... трн у здрава нога да си турам е да идам од гланц да купам мотор и топло препорачувам никој од таму да не купи токму заради овој момент... сакаше сервисерот да си апне пари од мене...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #17 на: 18 Април 2013, 00:08:54 am »
vidi  jas do sega tamo 2 servisa napraiv eve use ovoj mesec mi istekue garancijata..tipceto e ziva mrza sto raboti tamo go mrzi da zbori a ne pa da servisira nekako flegma e ama so znam sekoj so svoe iskustvo..
jas od moevo traktorce sum prezadovolen osven prvite 2 meseca sto zamarav na forumov i na kraj izleze toa blesavo cefce vo filterot za vazduh deka me supci i 10 drugi majstori kaj so go nosev na steluvanje ama toa mu e..

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #18 на: 18 Април 2013, 00:11:30 am »
ти си направил редовен сервис. јас зборам за дефект во гарантен рок...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #19 на: 18 Април 2013, 01:12:43 am »
папаки 125cc мислам дека е 600 евра,нема смрт тоа чудо

е сега ако изборот се сведува строго на 50cc би ти препорачал 2т,зошто 4t 50cc може и да го фрлиш негде и да си продужиш пешки :D

иначе полагањето кошта некој си 100-150 евра за А категорија

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #20 на: 18 Април 2013, 01:44:50 am »
онак овој ти шо го глеаш е 5кс со чинарели машина со два амортизера и 14ки бандажи мислам дека највеќе ќе ти одговара тебе плус за 5000ки имаш коплет кит со цилиндар и глава,и плус некој половен резонантен има да мкне таманка

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #21 на: 18 Април 2013, 01:49:44 am »
абе каков ти цилиндар,само гианелка и штелање пренос,ќе се препороди

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #22 на: 18 Април 2013, 01:53:09 am »
смич не го гура онак 39ка клипче не зезај :D мора да заигра 47ца

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #23 на: 18 Април 2013, 07:44:38 am »
за да уживаш ко човек

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #24 на: 18 Април 2013, 09:11:51 am »
onak,

И така ти е за дрнкање низ град, верувај 4 тактен ќе ти брка одлично работа. Првите 1000 км ќе се чувствуваш спор како желка ама после ќе се поправат работите. Незнам зошто ама 2 тактен кинески никогаш не би купил, имам каде каде повеќе причини отколку единствената маана на 4 так, во поглед на брзината.
2тактните се
1. Прљави мотори, димат, освен ако не сакаш гратис мирис на двотактол
2. Трошат дупло повеќе
3. Некако не се толку reliable како 4 тактните ...
Инаку јас сум кажал, мој совет е ако можеш да најдеш Баотиан, за нив имам само пофални зборови.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #25 на: 18 Април 2013, 09:37:43 am »
во животов овој кинески мотор ке ми биде веројатно 30-ти. имам јако искуство со моторчиња, поготово со овие кинезиве. темава ја отворив за да ми каже некој искуство точно околу овие два модели.  некој што има, го вози и искуство да сподели од аспект на кварови и сервизи. тука беше дилемата. а не дали да зимам двотактен или четворотактен.

-1.пред се брзината на движење низ скопје ке ми биде поголема дури и со 35 кубика четворотактен одошто со кола. затоа и го зимам, само заради тоа.

-2.потрошњата не дека не е битна, и не дека ке речам НЕМА ВЕЗЕ БЕ ако троши 5 ама не е во прв план.

-3. сакам и морам да возам 50цц заради возачка, не ми се полага, ме мрзи

-4. од друга страна барам 50цц кој ке повлече подобро одколку стандардна. имав можност да се повозам на некои 50ки кои се баш како баби, а сум возел и 50 ки кои се стварно метак.

значи и јас имав 50-ка на која и беше сменет клипот за 80-ка односно клипот беше 72-ка, влечеше како лудо креваше до 90 (иако тоа не верувам дека е точно, по моја слободна проценка идеше до 70 максимум). мали промени со ауспух, со ролни, со каиш, дизни на карбуратор  и моторчето беше брзо. дури и јас со мојава тежина, кинев некои 150-ки стандардни. е арно ама го тропнаа од пед зграда и очи не му видов. се надевав дека можеби ке го најдат ама еве, го нема... и сега си барам пак таков.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #26 на: 24 Април 2013, 00:48:45 am »
onak sto napravi brat so skuterot zema li nesto ili ne ???
kakvo e ova zatisje pred bura ???
deneska slucajno po oglasive go nacekav ova pami tekna na tebe a vaka gabarit ima baska i trkalava vidi gi
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=793275

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #27 на: 24 Април 2013, 00:52:27 am »
многу е 16 за 50цц,12/13 е таман
иначе моторчињава изгледаат одлично,само да каже некој што пари се

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #28 на: 24 Април 2013, 01:03:55 am »
onak sto napravi brat so skuterot zema li nesto ili ne ???
kakvo e ova zatisje pred bura ???
deneska slucajno po oglasive go nacekav ova pami tekna na tebe a vaka gabarit ima baska i trkalava vidi gi
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=793275

не земав... се откажав некако... отидов во банка да го поднесам барањето за кредит и тој таму ми вика, ааа шефе, ти фали штембилот од фирмата... ај бре иди у ПМ... излегов и идејки накај канцеларија, наместо у канцеларија свртев у кафана... и така...

иначе, не се лоши овие на сликава... баш се онака едноставни... само 16-ка гума бе...? не е малку голема... а во грција се хит овие мотори последниве неколку години.. гледам таму ги шибаат побааги... баш се високи онака, е сега незнам колку се стабилни, ама бучни се посекако... гледав еден тип од таму, моторџија инаку, ВАСИЛИС, си имаше вакво едно напимпано што се вика за до продавница... сменил ролни, каиш, клип бла бла бла метак беше моторот...  го возев еднаш и стварно е ок... се понаша дефинитивно појако одколку 4-т 150-ка...

п.с. мноооогу се ежам на оглас со цена ПО ДОГОВОР... по дефиниција го бришам и идам даље.. не го ни гледам, не се јавувам, не ни размислувам више.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #29 на: 24 Април 2013, 01:05:52 am »
со цена ПО ДОГОВОР... по дефиниција го бришам и идам даље.. не го ни гледам.

па многу нормално