Автор Тема: избор на скутер 50цц  (Прочитано 7260 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
избор на скутер 50цц
« на: 17 Април 2013, 22:19:26 pm »
денес сум решавал да гледам некои моторчики 50 цц исклучиво за тркаљавање низ градоФ... со оглед дека лани ми го тропнаа моторот и нашава драга полиција не го најде, а без мотор не ја бива барем летно време низ градов наш насушен и пресушен во летните жеги и горештини, па од она што ми кликна некако у глава и од целиот избор што го имав ми остана да размислам до сЈутра или бар до прекосЈУтра помеѓу следниве две солуции:

п.с. имиња не пишувам, се тоа е исти ку*ац пошто е кинеско, разбира се...

ова е 50цц по документи а во суштина е 80цц. четворотактен мотор, 2 години гаранција, 830 јуреци, рече ке го даде за 800. вака фино изгледа, малку ми се ниски рачките со оглед на тоа дека сум јас 195 висина. овој носи 13-ки гуми, алу бандажи, 2 амортизери, абс на предно тркало.

следниот избор е:

и овој е 50цц ама е двотактен. 1 година гаранција, и седиштето му е за 40 сантими подолго од привот. овој е 1010 (да со 10 на крајот) евра. го дава за 10 евра поевтино и гратис аларм за моторот ке ми вгради. е на овој му се повисоки рачките и тоа многу брка работа за мене. рачките ми ги промашуваат колениците, и со оглед на големината на седиштето, комотен сум да ги товарам и двете керки со мене. овој носи 14-ки гуми, и овој е со алу бандажи и абс на предно тркало.

па вака у дилема сум... иако некако повеке навивам за вториот, пошто за брзо време ке можам да му направам апгрејд на машината и да го направам 80-ка, а со оглед дека е двотактна, тоа ке биде релативно јако зверче за влечење за во градска средина. нагласувам дека вториов е висуелно а и фактички поголем од првиот и во висина и во должина...

и да... некако ми запна во око бела боја, а верујте дека немам појма зашто. а да... и на кредит ке го зимам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: избор на скутер 50цц
« Одговори #1 на: 17 Април 2013, 22:22:14 pm »
Ако прашуваш, вториот. Башка 2т повеќе снага има :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2 на: 17 Април 2013, 22:22:55 pm »
прашувам... и ја некако за вториот сум... ама си викам ај да чујам мислење и од други...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #3 на: 17 Април 2013, 22:27:47 pm »
Што знам, јас за 50ка стално сум повеќе за 2т. Башка ти си голем човек, полесно ќе те мкне 2т. Големината е уште еден огромен фактор барем според мене коленица во волан е убиство и мачење треба да возиш како на бокс за пораѓање.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #4 на: 17 Април 2013, 22:29:56 pm »
познавајќи те тебе,никако 4Т 72ка,габаритен човек си земи си го второво а и постабилно е има поголеми гуми и за ефтини пари имаш кит за него ја гласам за 2рото

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5 на: 17 Април 2013, 22:30:31 pm »
Ма и V48 octo-turbo него не го поместува, ама ај да не му го кршам меракот. И така ќе му го украдат за две недели.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #6 на: 17 Април 2013, 22:31:31 pm »
Ти па поарен со тоа стапот по чело...

:P :P :P :P :P

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7 на: 17 Април 2013, 22:32:00 pm »
;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #8 на: 17 Април 2013, 22:34:23 pm »
Ма и V48 octo-turbo него не го поместува, ама ај да не му го кршам меракот. И така ќе му го украдат за две недели.

да бричиш петли со зелено џамче за ова... :-X :-X
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9 на: 17 Април 2013, 22:35:57 pm »
 :-X

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #10 на: 17 Април 2013, 22:45:34 pm »
Подобро двотактниот да си го земиш, можи троши повеќе ама и оди. А доколу се решиш за првиот ќе прашаш кај една перална кога одиш од автокоманда накај маџари од лева страна. Лани таму ист таков ми го продаваа за 730е и кацига гратис.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #11 на: 17 Април 2013, 23:23:19 pm »
a da ti dadam eden laicki sovet od mene ...
idi do GLANZ prodavnicata ima vakov kako mojot 4 takten i dvotakten cenata bese 850 eura so edna godina garancija davaat i preku banka..
mene 100 kila coek bez problem me sobira na nego i e dosta komoten  + so zenami pozadi tovarena iako e malecka  ima dosta mesto na sedisteto epten e dugacko i komotno i nebi trebalo dati fakjaat  kolenicite..
mojot e 4 takten trosi 2.2   2.3l  na 100 so mene 103 kg.. imas i dvotakten isti bese skroz samo 2 taktna masina baska zmigavci trakatanci so diodi imas 13 guma i pozadi 2 amortizera

go imase istiot model  karsi vodnjanska zaboraiv kako se vikaa deckite  istiot skuter ama ne e glanz nego hamachi i bese 950 eura znaci 100 ce poskapo  i me skapa ubeduvajki deckoto deka glanz necinel deka ovoj e top model bez nikakov problem i deka e dosta kvaliteten ama jas nevideov razlika osven vo nalepnicata i vo 100 evra razlika vo cena

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #12 на: 17 Април 2013, 23:36:53 pm »
Jas go zemav lani prviot, i ke ti kazam za tebe NE E. Ke se iskrsat plastikite od tebe, oti od korito se praveni ;D ;D ;D
A i skapo ti go davaat, lani vo Maj jas go zemav za kes 730 eur od Hamchi motors vo Stip ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #13 на: 17 Април 2013, 23:38:51 pm »
ete go mojot model pozadi tvojot izbor

ali kako sto si ti vaka polnicok ne e los i toj so 14 gumiodma kaj VLATKO i neka ti dotera sto treba kako treba i miren da bides baska  od tebe moze se dase ocekue  od tvojte inovvacii nema da ti sedi gazeto mirno i za kratko vreme ke go napravis ovakov skuterot

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #14 на: 17 Април 2013, 23:44:32 pm »
и тој е двотактен... позади овој на сликава, што го покажуваш... значи на исто место, за иста цена ми ги даваше и двата... овој што е подизвлечен и сликан повеке ми се свиѓа некако.. за нијанса е поширок а споредено еден до друг рачките на овој се повисоки за околу 5 сантими...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk