Автор Тема: EGR Valve  (Прочитано 16577 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
Одг: EGR Valve
« Одговори #90 на: 05 Јули 2013, 20:20:21 pm »
Демек доколку има лоши отчитувања на температура и проток може да има нессодветни параметри под кои работи моторот. Јас на пример приметувам дека на температури под 25Ц работи одлучно но кога надвор ќе дојде до 35 и над веќе имам приметни разлики. Тоа ми сугерира да проверам што станува со маф сензорот. Ако немаш идеа зошто не го чачкај.

Јас успеав далеку да го подобрам кумплунгот но не знам колку е доволно. Кај мене во тек на возењето варира, значи има одредени моменти кога работи скоро како очекувано здраво. Но има и некогаш кога потстврднува. Не како што беше тврдо на почеток.

Јас прв следен чекор е да сменам хидраулична течност, кога ќе менувам дискови. Се сомневам на влага во течноста и појавување на разлики во притисокот при загревање на надворешната температура особено ако седи на сонце на 42Ц. Тоа го осеќам на кочница.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #91 на: 05 Јули 2013, 20:34:22 pm »
Педалата кај мене е мека на почеток, ама кога ја газам осеќам како нешто греби. Не е мазна.
Во текот на возењето се стврдува по малку. На крај доаѓа тврдичка.

Се навикнав и не ми е проблем. Ама кога возам друга кола, имам страв да не направам дупка во подот.
:(

Исто така се дешава по некогаш до пола да е тврд, а после наеднаш да пропадни како да нема педала.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
« Одговори #92 на: 05 Јули 2013, 20:45:30 pm »
Во принцип на сервис ќе ти сменат све по списку. За гребењето би рекол дека може намастувањето ан осовината да реши нешто. Можно е да е полугат внатре и некоја рѓа. Е сега најубаво е да се отвори ама тогаш биди спремен и да смениш ламела оти самото отварање ќе чини стотче барем.

Худраулична течност не е така тешко да се менува ама јас и онака земав дискови и наскоро кога ќе ги менувам ќе ја сменам и неа. Таа е хигрофилна и си има години на употреба. Бидејќи појма немам колку е во мојата тоа ми е најлесен метод да пробам нешто да поправам без да влезма во менување ламели. Сеуште добро тегне и не осеќам проклизување во ниеден момент.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2837
« Одговори #93 на: 24 Март 2015, 17:24:14 pm »
Што би добил доколку го отстранам EGR вентилот на автомобилот?????
Дали би добил некои перформанси???

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #94 на: 24 Март 2015, 18:22:51 pm »
gojdo има пишано во оваа тема, на првата страна, 12. пост
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,477.0.html