Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2124304 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #2955 на: 07 Март 2013, 16:10:38 pm »
на 25 јануари е искочен така да тешко поубава снимка од кино :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #2956 на: 07 Март 2013, 16:15:43 pm »
или убава кино снимка....:)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #2957 на: 07 Март 2013, 16:41:21 pm »
@
Ipkisija Meskosa стварно имаш тапа вкус! :)
Вака сеа. Овде не има доста членови. Некои се експерти во информатичка технологија. Некои имаат солидни познавања од областа на електрониката. Некои растураат во областа на автобилизмот...
На никои не им се мешам во тоа, само гледам да поднаучам нешто од нив, затоа што, нели, тоа е нивната област, а не моја.
Да преминам на главното. За филм. Е тоа е веќе мојата област, да се запознајме, јас сум Филмофил :)
Тешко дека твојот заклучок ќе ме натера да се замислам дали имам тапа вкус, затоа што јас не почнав да гледам филмој од Америчка пита наваму, или пак обични лигавешки амерички клишеа со Дензел Вашингтон. Верувај ми има ептен многу пред тоа, а тоа јас го имам изгледано (нешто и по два пати).
Така да, ако сакаш навистина да поднаучиш шо е филмска уметност, можиш понекогаш да читниш шо сум напишал овде ( ме мрзи сеа да ги барам сите рецензии за филм шо сум ги оставил на доста наши портали).
Така да, ако си програмер, биди програмер, ако си доктор, биди доктор, не го оспорувам тоа, ама да кажиш дека јас имам тапа вкус, заради што филм со Дензел Вашингтон сум го опишал како долг и заморен, е тоа е малку претерано. Љуфка на Земекис, типот шо стои зад Back to te Future, Contact, Forrest Gump...

Дензел Вашингтон има играно само во 3 добри филма, а тоа се:
Fallen, American Gangster и Inside Man. Остатоко е обично, потпросечно, америчко, патетично дркање...

Тапа вкус! Извини шо сум навлечен на дела од режисери како што се: Кјубрик, Копола, Линч, Велс, Хичког, Џармуш, браќата Коен, Спилберг, Скорсиз, Полански, Куросава, Леоне, Форман, Лукас, Костурица, Фелини, Гилиам, Тарантино, Били Вајлдер, Де Палма, Полак, Ричи, Тарковски, Висконти, Казан, Андерсон...(тие ми текнуваат во моментов, им се извинувам на останатите шо не ми текнуваат :) )

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #2958 на: 07 Март 2013, 17:10:32 pm »
^ А John Q??? Има повеќе, не се само 3... Патем, одличен ти е списокот со препорачани филмови, се согласувам со 90% од него, а иначе Flight и мене ми беше досаден и некако без поента...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2959 на: 07 Март 2013, 17:22:46 pm »
 John Q ми е прв на листата за претерано патетични. Приказната за син му кој треба да добија срце, ама заради то и то не можи да добија, па татко му одеднаш станува екстремно добар на секаков терен и успева да...(тој филм е така? :))Сето тоа проследено со еден куп солзи... Не, едноставно не. Истата идеја да се искористела во некој европски филм, сигурно ќе бил далеку поубав за гледање. Европјаните имаат осет и за патетика и за комедија :)

Поштовам добро обработени драми, уметнички. Поштовам забавни акциишта. Интелигентно заплеткани комедии. Трилери од типот на The Usual Suspects, Ама типичните холивудски БОЗИ не ми лежат :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #2960 на: 07 Март 2013, 17:26:10 pm »
Така да, ако сакаш навистина да поднаучиш шо е филмска уметност, можиш понекогаш да читниш шо сум напишал овде ( ме мрзи сеа да ги барам сите рецензии за филм шо сум ги оставил на доста наши портали).
сите почнаа да пишуваат рецензии откако заврши касандра

шала беше тоа бе буквалиста!:) секој со различен вкус...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2961 на: 07 Март 2013, 17:29:20 pm »
The book of Eli сум заборајл дека сум го глеал, од толку впечаток шо ми остае (морав да се обратам кај ИМДБ, да видам шо се дешавало).
Немој сеа и Safe House да го спомниш.
Ги кажав трите добри филма со Вашингтон :)
А тој под него, тој ми е стереотип за добар трилер. Е то е трилер :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2962 на: 07 Март 2013, 17:32:30 pm »
Ипкисија, си го гледал ли "Не окречи се сине мајка ти е гола"?

Ако не знаеш за кој филм се работи прашај го Куоре, он бараше линкови цел ден на нет ! ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2963 на: 07 Март 2013, 17:36:50 pm »
Не, неам афинитети да гледам филмој базирани на нечии извртени сексуални фрустрации :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #2964 на: 07 Март 2013, 17:38:49 pm »
The book of Eli сум заборајл дека сум го глеал, од толку впечаток шо ми остае (морав да се обратам кај ИМДБ, да видам шо се дешавало).
Немој сеа и Safe House да го спомниш.
Ги кажав трите добри филма со Вашингтон :)
А тој под него, тој ми е стереотип за добар трилер. Е то е трилер :)
the usual suspect еден од најдобрите филмови, ако не и најдобар  . :)

Ако не знаеш за кој филм се работи прашај го Куоре, он бараше линкови цел ден на нет ! ;D

ааааааааахахахаххахахахх

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #2965 на: 07 Март 2013, 18:09:59 pm »
@ Ipkisija
 Мене за овај ме интересира што имаш да кажеш? Ако не ти е тешко..  :)
New blood of old school

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2966 на: 07 Март 2013, 18:27:16 pm »
Ipkisija,

Добар дел од филмовиве што си ги ставал до сега ми биле добри, али неможам да се сетам дали го препорача 7 psychopaths ти или некој друг?  Поглуп филм немам гледано, а и тешко дека постои..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2967 на: 07 Март 2013, 18:38:03 pm »

Ејјј како ме заеба тогаш.. ;D ;D :D

Ipkisija, колку филма имаш у dvd формат ?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2968 на: 07 Март 2013, 18:56:21 pm »
@ Ipkisija
 Мене за овај ме интересира што имаш да кажеш? Ако не ти е тешко..  :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Уф, прее ќе пишев, ама ме смрзе. Па ништо, шо ќе кажам. Пропалица, пијаничиште одеднаш се враќа на старата работа како телохранител (дадилка) да ја чува Дакота Фенинг. Се приврзува ко ќерка да му е. Абе и колку е спремен чудесии. Во Рамбо 3 да го пуштеа, сите Талибанци сосе Рамбо ќе ги скичмеше :)
Не ми се допажа лажното просеравање на секогаш добрите американци и заштитничкиот однос кон сите други...

Ipkisija, колку филма имаш у dvd формат ?
Ни еден неам во DVD формат. Инаку во DVD Rip и BR Rip моментално имам околу 2000 наслови (имав поќе, ама подзабришав, ми требаше простор за да ги симнам Star Trek сите серијали и сезони, The Outer Limits двата серијали со сите сезони, Twilight Zone сите серијали и сезони. Планирам одново да ги изгледам. Од Star Trek, TNG i DS9 ги спукав...)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2969 на: 07 Март 2013, 19:01:38 pm »
Не си видел ти шо е прав филмофил ..