Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 896763 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #915 на: 21 Февруари 2012, 15:53:13 pm »
Никој не рече без смешки и заебанции - тоа е една од најубавите работи на форумот. Меѓутоа нема потреба во секоја тема да се тераат смешки и заебанции, да се гледа сеир и да се тера ОТ.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #916 на: 21 Февруари 2012, 15:58:50 pm »
Токму така. Треба да се процени колку е потребен постот што сакаме да го пишеме на форумов.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #917 на: 21 Февруари 2012, 17:07:20 pm »
Ај да предложам нешто, но пред тоа да напоменам дека немам намера да навредам никого. Значи во темата генерални муабети, има толку многу отворени теми кои што си немаат никаква врска со карклаб, и според мене се несоодветни за овој тип на форум. Теми од типот кондури, храна, бебиња, одредени теми кои што имаат политичка тематика, не се вклопуваат во целта, шемата и проблематиката на форумов. За такви теми има форуми од типот на кајгана, фемина или што ти знам. Предлагам сите тие работи да бидат дискутирани во рекла казала.
Друга работа, сметам дека може да се отвори тема Помош при патување или нешто слично, во која што ќе се дискутира исклучиво доколку некој има потреба да дознае патни трошоци или состојба на пат и слични искуства до одредена десинација до која што некој друг член од форумов бил. Во таа тема треба особено да се внимава да не се забегава со дискусијата, на пример еј абе немој таму плажата не е убава или сум бил таму убаво е ама ваму ти е поубаво и поблиску и слично.
Значи пак ќе повторам не сакам да бидам сфатен погрешно, ниту пак да навердам некого, но сепак ова е форум за коли, а не за чаршиски муабети.
Во меѓувреме ми текна на уште една работа а тоа е екстремното забегување со бела техника и компјутерска опрема, особено во темата што си купивте/сакате да си купите(фалиме усто :D). Во врска со таа тема исто сметам дека е непотребна бидејки премногу се забегува со работи кои што немаат врска со автомобилите.
Сега за сега толку, па ако ми текне уште нешто ќе споделам :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #918 на: 21 Февруари 2012, 17:15:12 pm »
Во меѓувреме ми текна на уште една работа а тоа е екстремното забегување со бела техника и компјутерска опрема, особено во темата што си купивте/сакате да си купите(фалиме усто :D). Во врска со таа тема исто сметам дека е непотребна бидејки премногу се забегува со работи кои што немаат врска со автомобилите.
Кими, таа тема е една од највредните :D Многу луѓе најдоа помош на таа тема.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #919 на: 21 Февруари 2012, 17:17:01 pm »
Кими, таа тема е една од највредните :D Многу луѓе најдоа помош на таа тема.
на форум за коли да супер ;) си има подфорум техника и опрема, таму може да си се тера дискусија ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #920 на: 21 Февруари 2012, 17:22:15 pm »
Кими, нема потреба да го цитираш Фаланга ако дома после него одговараш.

Енивеј, кога станува збор за темите за компјутери, кревети, кондури, итн - искрено, не ми сметаат. На форумов има многу многу луѓе, кои на еден или друг начин се спријателија и почнаа да си веруваат. Сосема е нормално да се развијат и такви теми, и таквите теми помагаат да се зајакне чувството на заедница.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #921 на: 21 Февруари 2012, 17:24:54 pm »
Kimi тоа е Генерални Муабети - Таканаречен Оф-Топик форум, таму ретко во која тема има нешто што е поврзано со коли. Тоа ни е тема за дружба и забава, а темите кои што на прв поглед изгледаат непотребни се уствари доста корисни. Затоа мислам дека треба да останат на форумов, а во другите теми треба стварно да почнеме со помалку оф топик и да пишуваме само ако имаме познавање за проблемот, како што пиша погоре Марјанот да не пишуваме бескорисни информации и да се ругаме.

Јас имам такво решение за теми што не ми се допаѓаат - ги игнорирам! Пробај и ти така е најлесно ;)

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #922 на: 21 Февруари 2012, 17:41:58 pm »
@Zero
Се е тоа океј мене не ми смета тоа што го кажа ти, муабетот ми беше да се потсреди малку тоа, затоа што се насобраа премногу теми и премногу понекогаш непотребни мислења и ако нешто ти затреба, треба да се утепаш од барање. Тоа ми беше целта на предлогот.
@Fic_CC
Не ги игнорирам затоа што можеби можам да помогнам, да не се повторувам читни што пишав погоре.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #923 на: 21 Февруари 2012, 17:44:33 pm »
Поголема толеранција во начинот на изразување на некој членови. Не зборам лично за мене.

За да се намали дуплото постирање добро би дошла опцијата за автоматско спојување на мислења и опцијата да можеш сам да си избришеш пост.
« Последно менување: 21 Февруари 2012, 18:01:54 pm Cuore Sportivo »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #924 на: 21 Февруари 2012, 18:55:23 pm »
Plugin за автоматско спојување постои, меѓутоа е комплициран за инсталирање и е достапен само за администраторите и модераторите.

Членовите можат да си ги едитираат пораките, тоа е сосема доволно. Не смееме да дозволиме членовите сами да си ги бришат пораките.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #925 на: 22 Февруари 2012, 12:30:32 pm »
Кај ми е коментарот ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #926 на: 22 Февруари 2012, 13:21:03 pm »
Коментарот разви понатамошна дискусија, на која што не и беше тука местото, па затоа тргнав. :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #927 на: 23 Февруари 2012, 02:30:44 am »
Ај ако може тргнете ми го тоа под аватарот што го пишува ;D

или нешто друго нека биде... :) плис.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #928 на: 23 Февруари 2012, 02:33:39 am »
Тргнато, а можеш и сам да си го смениш. :)

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #929 на: 01 Март 2012, 02:54:16 am »
.
« Последно менување: 05 Мај 2012, 04:13:01 am zippo »