Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 805330 пати)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #525 на: 18 Октомври 2011, 14:12:47 pm »
Зошто нема опција кога ќе напишеш порака истата да можеш да ја избришеш?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #526 на: 18 Октомври 2011, 14:14:50 pm »
Тоа класниот ќе ти одговори. Али во меѓувреме стисни Пријави на модераторот и пиши во забелешка да ти го избришеме мислењето, можеш и причина да пишеш и средена работа.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #527 на: 18 Октомври 2011, 14:16:30 pm »
Мислам дека би ви намалило голем дел од работата, кога ќе се види после постот некои 5 минути што се напишало.. Да можеш сам да избришеш..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #528 на: 18 Октомври 2011, 14:28:24 pm »
Баш заради тоа не дозволуваме членовите сами да си ги бришат постовите, и затоа постојат модератори. По можеби 10ти пат некој од нас ти кажува дека постои опцијата за пријавување на модератор.

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #529 на: 18 Октомври 2011, 14:33:28 pm »
Се работеше за мој пост, непотребен, кој додека го пишував, веќе сте го избришале она претходното за кое бил наменет, па сакав да го избришам набрзина, гледам ја нема опцијата.
Разбрав тоа за модератор, ама случајов беше сосема друг. И прашањето првишно. Да си избришеш пост, кој мислеш дека не треба да стои. Не да измениш. Не да пријавиш.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #530 на: 18 Октомври 2011, 14:34:47 pm »
Се случуваше луѓе да напишат нешто, да испровоцираат реакција па да си го избришат постот, истата прича со изменувањето. Ако нешто си напишал на погрешно место, или е утнато, или што и да е, слободно пријави.

Отсутен Darko-HPG

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 204
« Одговори #531 на: 18 Октомври 2011, 16:32:53 pm »
Исто како и сите работи во државава, за све обрати се прво кај надлежните, па да видиме што ке одлучат тие. Па не сте ни вие ни родители, ни полицајци, ниту пак нешто друго, па чекај не вака, туку така. Секој си има право на свое мислење, па понатака да го промени на второ, па и на трето, па можда во моментот и неможе да знае што точно сака да каже, па сака да промени. Не викам дека тоа не може да се злоупотреби, може, секакви има, но првично е правото на желба и самостојна одлука. "Пријави кај модераторот" е сосема друга тема и служи за сосема друга работа, а не за "еј ај молим те смени ми во пост-от, напишав нешто погрешно". Со ова губите само гласови, во случајов членови...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #532 на: 18 Октомври 2011, 16:45:47 pm »
Дарко, баш напротив - дозволуваме многу слобода на форумот.

Секој откако ќе напише пост има време од 60 минути да го измени, тоест 10 минути без тој воопшто да биде означен како изменет. Тоа е сосема доволно ако некој сака да го смени постот што го напишал, заради било која причина - сменил мислење, да си поправи печатни/граматички грешки, нешто да додаде или да отстрани..

Од самиот почеток на форумот не сме дозволиле членовите да си ги бришат пораките, и тоа не било проблем. Ниеден форум не дозволува членовите да бришат пораки кои ги напишале.

И точно, нити сме родители, нити сме полицајци, ама тука сме да одржиме некаков ред кој ќе одговара за сите.

Логично ти е некој да сака да измени пост 2-3 дена, или неколку месеци откако го напишал?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #533 на: 18 Октомври 2011, 17:52:37 pm »
Имав приметено дека имаше можност за бесконечно едитирање на постови. Тоа би го дозволил во одредени подфоруми како купувам продавам и слично.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #534 на: 18 Октомври 2011, 18:01:14 pm »
За жал, не постои таква опција. Да, бесконечното едитирање постови беше вклучено, и ќе биде пак вклучено, откако малку ќе се средат работите.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5505
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #535 на: 18 Октомври 2011, 23:35:42 pm »
Дарко, баш напротив - дозволуваме многу слобода на форумот.

Секој откако ќе напише пост има време од 60 минути да го измени, тоест 10 минути без тој воопшто да биде означен како изменет. Тоа е сосема доволно ако некој сака да го смени постот што го напишал, заради било која причина - сменил мислење, да си поправи печатни/граматички грешки, нешто да додаде или да отстрани..

Од самиот почеток на форумот не сме дозволиле членовите да си ги бришат пораките, и тоа не било проблем. Ниеден форум не дозволува членовите да бришат пораки кои ги напишале.

И точно, нити сме родители, нити сме полицајци, ама тука сме да одржиме некаков ред кој ќе одговара за сите.

Логично ти е некој да сака да измени пост 2-3 дена, или неколку месеци откако го напишал?
AGREED!!!
Od iskustvo od drugi forumi znam sto bi se slucilo dokolku nema red.
Zero, teraj i ic da ne mu ja mislish.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #536 на: 20 Октомври 2011, 19:54:00 pm »
@Mickey Mouse: Не знам кој од нас ја избришал твојата порака. Јас не сум. А претпоставувам дека е избришана заради „Се сомневам дека имаш многу пријатели во приватноста.“ и „Покрај тоа што мислиш дека си интересен, нели мислиш дека потајно ти се смеат другиве на форумов?“.

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • *** Disney ***
« Одговори #537 на: 20 Октомври 2011, 19:56:56 pm »
Во темата за ајфон, ако не си заприметил, нон стоп ме повикуваат. Нити сум се обратил кон некој, нити ништо. Напротив. имаше луѓе како Томи, Марјанот, Аце и незнам кој, кој поседуваа или сакаа да купат скап телефон, па дадов совети за ајфон. Цело време од страна на твоите два омилени членови сум повикуван, а не се реагира навреме.
И сеуште не можам да видам кој дел од мојата порака ги прекрши правилата на форумов.
Бидејќи истата беше одговор на она кое бев повикан, сметав дека ако се бриши мојата, се бриши и таа другата, која ако забележиш нема врска со темата и е со цел да провоцира.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #538 на: 20 Октомври 2011, 20:01:07 pm »
Во темата за ајфон, ако не си заприметил, нон стоп ме повикуваат. Нити сум се обратил кон некој, нити ништо. Напротив. имаше луѓе како Томи, Марјанот, Аце и незнам кој, кој поседуваа или сакаа да купат скап телефон, па дадов совети за ајфон. Цело време од страна на твоите два омилени членови сум повикуван, а не се реагира навреме.
И сеуште не можам да видам кој дел од мојата порака ги прекрши правилата на форумов.
Бидејќи истата беше одговор на она кое бев повикан, сметав дека ако се бриши мојата, се бриши и таа другата, која ако забележиш нема врска со темата и е со цел да провоцира.
Како? :) Па уште тролови да почнеме да одгледуваме и дома ако не. По рамковен да се бришат пораките.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #539 на: 20 Октомври 2011, 20:07:08 pm »

Јас ја избришав твојата, и после твојата реакција тука, ја избришав и другата, која првично ја немав приметено, пошто беше на друга страна. А за „реагирањето на време“, вие сте толку колективно хиперактивни, што чоек не може да постигне да ве прати на која тема поише тролате, и/или се вреѓате, и/или искажувате ваше мислење. Добро е сеа?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.