Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 817140 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #1815 на: 27 Јануари 2013, 21:27:29 pm »
Рики, Алфи има многу пошто се ефтини. Ја реков, Алфа 156 е Застава 101 на 21ви век. Као што Голф 4 е Југо на 21 век.

Да не се вреѓаме. Алфа никогаш нема да биде тоа што е 101. Ако некој купил заевтини пари и вози крнтија не може да и се даде на марката нити на возилото таков епитет. Колата вреди многу повеќе од многу повеќе коли. Поготово кога ќе ја средиш во исправна состојба или послепрвиот сервис. И ако земеш алфа 156 и нема колку 147. Ги возат по 3 месеци и ги оставаат, немаат пари да ги возат веќе, што се коси со муабетот и епитетот.
Не очекував од тебе таков муабет.

---------------------------------

Ми се повраќа од глупи муабети веќе. Лигавење од сите страни. Треба опција лигавче за бебиња да дава форумов. .

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #1816 на: 27 Јануари 2013, 21:28:53 pm »
Ако се фрли Даре бришете го и мојот профил!
Може да се избрише профилот на Томе.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1817 на: 27 Јануари 2013, 22:06:30 pm »
Ајде сеа дали алфа е 101, а голф 4 југо.

Симболика у конверзација? Читање на цела реченица или пост, а не само тоа што ви одговара или не ви одговара?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1818 на: 27 Јануари 2013, 22:11:40 pm »
Абе немојте глупи муабети. Не ви личи. За луѓе толку широкогледи поготово во автомобилизмот такви муабети да прајте. Споредбата ви е нула. Нема пореба да се вреѓаме. Јас таа кола сум ја сакал, ја сакам и ќе ја сакам и понатака. Заради нејзе и на форумов сум. И Бентли да имам заради таа алфа на форумов ќе бидам. Несакам прости муабети поготово од аминистрација, се зимаат послетие муабети како пример. Ако ви е таа намената ок, прајте што мислите.

Што има во муабетот целосен што го менува значењето на кажаното?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1819 на: 27 Јануари 2013, 22:17:04 pm »
Ти сигурно постот на Зеро го сфати као дека Алфа 156 е 101 само по модерен. Канта од кола...

Исто и голф 4 дека е Југо, само со друг изглед. И тоа канта од кола.

Ај пробај сеа на друг начин да го укапираш постот. Полесно ќе ти биде ако го читаш делот само за голфот и југото, помалце потресен и навреден ќе се осеќаш отколку кога ќе прочиташ 101 и алфа во иста реченица. Види како и зашто голф 4 кај нас е као југо што беше на времетп.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1820 на: 27 Јануари 2013, 22:26:11 pm »
Ај бе искулирајте, Фило, заебанција си е заебанција, нормално, не се нервирај
Утре на пиво ела, да не видиш повеќето, кој сме и што сме и како се понашаме, па оформи си мислење, така мислам најубаво е
Сите сме други луѓе позади тастатурите ;)

BTW 5 саат Чилис ;)

EDIT: Најјак пример ти се Куоре спортив и спортекс...да знаеш што се си немаат кажано за колите...У живо пијат пиво и уживаат, нормално никој не се вреѓа од тоа..
Коа се учленив, коа ги читав, мислев овие ако се видат тепање ке има, две недли после, пијат пиво заедно и се смеат!

Тоа е тоа! :) :) :) :) А со некој што си вака топ на форум кога ќе се видиш ќе го изрендаш. :) :) :)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1821 на: 27 Јануари 2013, 22:29:58 pm »
Рики, Алфи има многу пошто се ефтини. Ја реков, Алфа 156 е Застава 101 на 21ви век. Као што Голф 4 е Југо на 21 век.

Ако некој смета дека се интересни, интересни се. И јас се слагам дека се претерува со Алфите, ама тоа е, се испоувезе се и сешто, па ние се гушиме.

Мене лично не ми сметаат понудите од 50.000 и 100.000 евра. Ако на форумов за коли не праиме муабет за тие работи, каде? Ако мене и тебе ни се надвор од дофат, не мора да значи дека на сите ни се надвор од дофат.

Како и да е, забелешката е примена, ќе поработиме на случајот.
Затоа јас имам Голф 4 и Југо :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1822 на: 27 Јануари 2013, 22:32:57 pm »
Темата измерена потрошња некој ја затворил. http://forum.carclub.mk/index.php/topic,472.msg380409/topicseen.html#new

Ај тоа видете, што е работата.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1823 на: 27 Јануари 2013, 22:34:00 pm »
Ти сигурно постот на Зеро го сфати као дека Алфа 156 е 101 само по модерен. Канта од кола...

Исто и голф 4 дека е Југо, само со друг изглед. И тоа канта од кола.

Ај пробај сеа на друг начин да го укапираш постот. Полесно ќе ти биде ако го читаш делот само за голфот и југото, помалце потресен и навреден ќе се осеќаш отколку кога ќе прочиташ 101 и алфа во иста реченица. Види како и зашто голф 4 кај нас е као југо што беше на времетп.

Потресен не, кај мене само К*р може да се тресе. Можда малце навреден. Види јас ако го прочитам постот смо со југото и голфот нема да му го смени значењето. Само на мало дете можеш да му правиш ваквимуабети или на суд, кадешто се ограничени луѓето и мораат да се држат до тоа што ќе им се каже. Онсоно ако судијата каже оваа реченица без разлика што е доказ пошто е земен неправилно заборавете го. Тоа во нормалниот свет не делува.

Алфа 156 нема ништ со 101 а за голф 4 меболи цеф. Немам ништо против колата ок си е. Ама не ме интересира.

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #1824 на: 27 Јануари 2013, 22:48:29 pm »
како да ја сменам сликата на профил??? пробувам ама несака.... ај помош администраториииииииииииииииииииииии
Фиат Типо

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1825 на: 27 Јануари 2013, 23:18:45 pm »
Предлог во врска со огласите... и претходно сум зборувал ке кажам пак.

- Доста се коментира во огласите непотребно, глупо е да вртиш негде 2,3 страни а и повеќе и да бараш дали продавачот додал нешто или променил цена. Најдобро е муабетите во врска со тоа што се продава да одат во ПП.

-Друга работа... Многу се намножија огласи за се и сешто. Предлог или да се средат на повеќе категории ( Автомобили, Автоделови, Останато) или пак во правила да стои робата која се огласува да биди поврзана со автомобилите, зошто ова нели е автомобилски форум.

- Трето... Продадените (заклучените) огласи да се бришат !. Непотребно зафаќаат место, а и глупо е актуелните огласи да паќаат надоле заради некои веќе затворени.

Фала !

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1826 на: 27 Јануари 2013, 23:23:41 pm »
Ова третово ми е неизводливо, кој ќе седи да ги проверува постојано дали постојат или не
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #1827 на: 27 Јануари 2013, 23:26:00 pm »
@Члинк, можеби не си ме разбрал. Мојот коментар беше конкретно за зголемувањето на бројот на Алфите на форумот, а и по улиците - а примарната причина за тоа е дека се ефтини, па помалку или повеќе сите можат да си ги дозволат. Дали цените на Алфите некому му се допаѓаат или не, тоа е сосема друга ствар за дискусија. Е сега, пошто се ефтини, и делови може да се најдат насекаде, затоа реков дека Алфа е Застава 101 на 21 век. Нит беше моментот дека 156 е лоша кола или нешто такво - напротив, мене одувек ми се свиѓала 156ка.

И не глеам тука никаква причина за вреѓање. Ништо од ова што го кажав не е лоша работа.

@Ракун

1. Обично чистиме кога ќе стигнеме. Ако тој што го постирал огласот побара да се очисти, ќе очистиме.
2. Ако почнеме да правиме форуми и под-форуми за се што се огласува, тек тогаш ќе станеме огласна табла. Мене не ми смета да се продава било што, се додека е во согласност со правилата.
3. Намерно не се бришат огласите, за ако пропадне продажба, да се отвори пак. Затворените огласи сами по себе ќе бидат истиснати наназад бидејќи се затворени, и на нивно место ќе дојдат активни огласи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1828 на: 27 Јануари 2013, 23:28:05 pm »
Тркач те удри турбото во глава,па незнајш шо збораш  :D :D :D.Убав предлог е на Ракунот(точка 3,став 1 од законот за огласување) ;D,ама треба да реши администрацијата. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #1829 на: 27 Јануари 2013, 23:28:43 pm »
@Члинк, можеби не си ме разбрал. Мојот коментар беше конкретно за зголемувањето на бројот на Алфите на форумот, а и по улиците - а примарната причина за тоа е дека се ефтини, па помалку или повеќе сите можат да си ги дозволат. Дали цените на Алфите некому му се допаѓаат или не, тоа е сосема друга ствар за дискусија. Е сега, пошто се ефтини, и делови може да се најдат насекаде, затоа реков дека Алфа е Застава 101 на 21 век. Нит беше моментот дека 156 е лоша кола или нешто такво - напротив, мене одувек ми се свиѓала 156ка.

И не глеам тука никаква причина за вреѓање. Ништо од ова што го кажав не е лоша работа.

@Ракун

1. Обично чистиме кога ќе стигнеме. Ако тој што го постирал огласот побара да се очисти, ќе очистиме.
2. Ако почнеме да правиме форуми и под-форуми за се што се огласува, тек тогаш ќе станеме огласна табла. Мене не ми смета да се продава било што, се додека е во согласност со правилата.
3. Намерно не се бришат огласите, за ако пропадне продажба, да се отвори пак. Затворените огласи сами по себе ќе бидат истиснати наназад бидејќи се затворени, и на нивно место ќе дојдат активни огласи.
абе дај помогни ми мене :D :D :D
Фиат Типо