Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 554429 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #2295 на: 20 Ноември 2014, 21:06:12 pm »
Абе ако го праиме,да го праиме.Не сакам 1 круг да свртам,па да чешам дупе ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2296 на: 24 Ноември 2014, 02:12:41 am »

ми се врти низ глава... дали ако не се растуреше југославија, ке имавме подобар живот сега? или исти К ке беше само на квадрат.. дали оваа теза од страната на мајка ти и татко ти ке беше точна:

ДА НЕ СЕ РАСТУРЕШЕ ЈУГОСЛАВИЈА, ЕВРОПА ЌЕ АПЛИЦИРАШЕ ЗА ВЛЕЗ ВО НЕА

http://majkatiitatkoti.com/objavi/da-ne-se-rasturese-jugoslavija-evropa-aplicirase/

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #2297 на: 24 Ноември 2014, 12:42:23 pm »
Pred nekoj den vidov ili procitav ( ne pamtam) deka na Jugoslavija i nudea expresno vleguvanje vo EU i5 milijardi $ neposredno pred rasturanje, samo da ne se ratuva.  Spari gi rogovi vo vreca :) . Plus ocigledno toa ne odgovaralo na nekoi domasni i normalno stranski faktori.
Koga ke poglednes do kade dojdoa Cesite,Poljaci i ostanati sto bea zad nas ne mozes da ne se zaprasas sto ke bese  da ne se ebese.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2298 на: 24 Ноември 2014, 13:14:33 pm »
Pred nekoj den vidov ili procitav ( ne pamtam) deka na Jugoslavija i nudea expresno vleguvanje vo EU i5 milijardi $ neposredno pred rasturanje, samo da ne se ratuva. 

Точно! Се сеќавам ко вчера да беше кога Жак Делор и компанија буквално со спремни куфери пари викаа „аман-заман не се тепајте, ни требате неиспотепани, планираме важни рути да ни проаѓаат од тука, ни требате мирни и развиени“. И сите сакаа, освен Туџман и Милошевиќ.

Милан Кучан викаше „абе ние сакаме да се отцепиме за да идеме у ЕУ. Но, ако не примате у ЕУ заедно у пакет - може и така, нема проблем.

Алија Изетбегович, на кого му тропаше војната на врата викаше „да, да, може, тоа е единствен начин да не се испоколеме“

Киро Глигоров, на кого му тропаше трета армиска област и независно косово на врата, викаше „и со нас е во ред“.

Но, Туѓман чувствувал дека има мисија од господ да го возобновува хрватското кралство, а Милошевиќ сакаше пола хрватска и 2/3 босна под негова политичка контрола („сите срби во една држава“), така да ништо од тоа.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #2299 на: 24 Ноември 2014, 13:16:12 pm »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #2300 на: 24 Ноември 2014, 13:26:00 pm »
^^
Ти не си бил ни роден кога Југославија се распаднала и Македонија станала независна. :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #2301 на: 24 Ноември 2014, 14:04:15 pm »
Богами ни ти.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20701
« Одговори #2302 на: 24 Ноември 2014, 14:11:05 pm »
Се погодивте.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #2303 на: 24 Ноември 2014, 14:49:34 pm »
Pred nekoj den vidov ili procitav ( ne pamtam) deka na Jugoslavija i nudea expresno vleguvanje vo EU i5 milijardi $ neposredno pred rasturanje, samo da ne se ratuva. 

Точно! Се сеќавам ко вчера да беше кога Жак Делор и компанија буквално со спремни куфери пари викаа „аман-заман не се тепајте, ни требате неиспотепани, планираме важни рути да ни проаѓаат од тука, ни требате мирни и развиени“. И сите сакаа, освен Туџман и Милошевиќ.

Милан Кучан викаше „абе ние сакаме да се отцепиме за да идеме у ЕУ. Но, ако не примате у ЕУ заедно у пакет - може и така, нема проблем.

Алија Изетбегович, на кого му тропаше војната на врата викаше „да, да, може, тоа е единствен начин да не се испоколеме“

Киро Глигоров, на кого му тропаше трета армиска област и независно косово на врата, викаше „и со нас е во ред“.

Но, Туѓман чувствувал дека има мисија од господ да го возобновува хрватското кралство, а Милошевиќ сакаше пола хрватска и 2/3 босна под негова политичка контрола („сите срби во една држава“), така да ништо од тоа.

Зашто со толкав сарказам пишуваш ? Толку многу ја потценуваш ЈУ ? Дај фрли тоа скапаните западно амерички наочари и согледај ја реалноста. Сега сме РОБОВИ. ништо друго.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2304 на: 24 Ноември 2014, 14:52:00 pm »
Зашто со толкав сарказам пишуваш ?

??

Кај виде сарказам леба ти? Нема ниту милиграм сарказам во она што го пишав.

Дај фрли тоа скапаните западно амерички наочари и согледај ја реалноста.

Исто како што кај мене виде сарказам кога немаше, гледаш и западно-амерички наочари. Го нема ни едното ни другото.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #2305 на: 24 Ноември 2014, 14:57:14 pm »
Значи сериозен си со постот ? Добро, во тој случај се извинувам што те нападнав :) :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2306 на: 24 Ноември 2014, 15:00:54 pm »
Примено и уважено. А сега, совет: види и за други работи да не си мислиш едно, а оно уствари нема везе. Може нешто важно утињаш. Поздрав.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2307 на: 12 Декември 2014, 22:14:57 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2308 на: 12 Декември 2014, 22:28:57 pm »
Толку многу ја потценуваш ЈУ ? Дај фрли тоа скапаните западно амерички наочари и согледај ја реалноста

Реалноста е дека колку и да не си ја потценувал ЈУ, сепак си бил грешка. Ако ЈУ беше силна и темелна немаше денес да ја нема.
Спенсер, немој и ти да бидеш помодар што нема поима од ништо и да шириш некакви си носталгии те молам. ЈУ на сила била формирана и на сила се распадна. Тоа сите го знаеле само се чекало политички и економски момент кога.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2309 на: 12 Декември 2014, 23:09:08 pm »
Миленце, ја не мислам така :)