Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 552294 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #2640 на: 03 Јули 2015, 20:18:37 pm »
Брао бе Менде ..

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #2641 на: 03 Јули 2015, 20:31:44 pm »
Денес возев ваква на колега од работа, тој прво имаше 145 qv 2.0 ts и таа беше прва алфа што ја имав возено и не ми требаше ништо повеќе  :D, само 145 не беше на изглед по мој вкус, е сега ја продаде 145 и си зеде гт 2.0 jts е ова е веќе и мотор и изглед по мој вкус, љубов на прв поглед беше ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #2642 на: 03 Јули 2015, 20:32:21 pm »
Сон.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
« Одговори #2643 на: 04 Јули 2015, 18:50:00 pm »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2644 на: 05 Јули 2015, 00:31:37 am »
Ова што модел е, Down? ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #2645 на: 05 Јули 2015, 01:02:04 am »
Му фали само ова на кров

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #2647 на: 05 Јули 2015, 02:57:06 am »
Биде боја?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2649 на: 06 Јули 2015, 02:17:08 am »
ми се врти у глава што ништо не ми е јасно околу референдумов во грција.. Да или Не е прашањето за што? да сватив дека е прашање дали да одговорат со позитивно или негативно на понудата од кредиторите за дополнитлно штедење на државата во секој поглед. да им ги намалат пензиите, да ги намалат платите во буџетот, да се намали на незнам што, да се кренат даноците итн итн, т.е. да ги доведат во некое слично или поголемо срање (состојба) како кај нас моменатално што е...

поентата ми е.. немам појма што изгласале со НЕ.. што тоа значи за нас македонците како соседна земја т.е. нај више како туристи? што добиваме а што губиме со тоа? значи ли дека драхмите ке си ги вратат?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5775
« Одговори #2650 на: 06 Јули 2015, 02:33:04 am »
pa kolku sto razbrav izglasaa za NE dobivanje povekje pomos od evropska banka i kreditorite bidejki tie postavuvaa uslovi kako da stedat za da mozat da vratat del od dolgot.
so toa stedenje se podrazbira zgolemeni danoci i namaluvanje plati.
e sega grcive bidejki se bankrot najverojatno ako nesto ne se promeni valjda kje moraat da se vratat na draxmata no bidejki nemaat nikakvo pokritie zlato,akcii i druga pozitivna finansiska pozadina kje ispadne kako kaj srbite koga bese inflacijata..kje stancaat pari no bezvredni.
najverojatno za nas kje bide pozitivno kje bide dosta evtino kako na vremeto.
barem jas taka ja razbiram situacijava iako voopsto ne sum strucen okolu toa.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2651 на: 06 Јули 2015, 13:41:53 pm »
Нема да може во никаков случај да биде евтино, освен за производи кои грција сама ги произведува.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2652 на: 06 Јули 2015, 14:03:45 pm »
Грција произведува само долгови и шат пат некоја маслинка ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2653 на: 06 Јули 2015, 16:50:15 pm »
И море. И повраток на данок. :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #2654 на: 06 Јули 2015, 22:01:28 pm »
ми се врти у глава што ништо не ми е јасно околу референдумов во грција.. Да или Не е прашањето за што? да сватив дека е прашање дали да одговорат со позитивно или негативно на понудата од кредиторите за дополнитлно штедење на државата во секој поглед. да им ги намалат пензиите, да ги намалат платите во буџетот, да се намали на незнам што, да се кренат даноците итн итн, т.е. да ги доведат во некое слично или поголемо срање (состојба) како кај нас моменатално што е...

поентата ми е.. немам појма што изгласале со НЕ.. што тоа значи за нас македонците како соседна земја т.е. нај више како туристи? што добиваме а што губиме со тоа? значи ли дека драхмите ке си ги вратат?

Јас како што го сваќам, Европа покрај запазувањето на рокот за да се исплатат 1.6 милијарда долари им понуди некој друг пакет на мерки (по 954ти пат) и они имаа референдум дали да платат и да прифатат тоа што налага ЕУ, или да не плаќаат (во превод не можат повеќе да се задолжуваат во монетарен фонд)...Е сега, евентуално излегување од Евро зона, воведување на драхмата ќе ги стави во сериозна инфлација - моментално, еврото ги држи колку толку стабилни, сепак не се голем процент од економијата во ЕУ

Друго решение е воведување на нова - внатрешна валута, нешто како вредносни бонови кај нас порано...колку толку, да спасуваат гас.

I’m so mean, I make medicine sick