Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 678360 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #1860 на: 19 Март 2014, 02:00:47 am »
Откако се возев во колава, страшно се заљубив, особено во интериерот.... Милина.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1861 на: 19 Март 2014, 02:36:57 am »
од кога ја видов ми се врти нон стоп

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #1862 на: 23 Март 2014, 00:52:59 am »
пред извесно време ми се моташе у глава да ставам фолии па тоа помина на дневен ред... сеа нешто ме тера позади место добоши дискови да си стаам на колата..... интересно како идеа но незнам дали е изводливо. ако е - тогаш и тоа иде на листата на желби :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1863 на: 23 Март 2014, 03:15:51 am »
Има ли некој информација дали кај нас постои школа за пилоти?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1864 на: 23 Март 2014, 08:57:06 am »
Нова бараш сега што се отвора или стара?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
Што ти се врти низ глава
« Одговори #1865 на: 31 Март 2014, 01:54:28 am »
Пријатели ај за една помош :

Значи вака, у глава ми се врти последниве неколку дена, да направам нешто али незнам како да го изведам....

Имено сакам да напраам на мерцедесот на чале (w210), кога ќе се отклучи, да ми се пуштат халогенките (нашки кажано магленките), заедно со ретровизорите да се отворат (зема он нови ретровизори на моторчиња за собирање пошто му го акнаа на улица пред месец дена), и кога ќе се заклучи возилото да светат околу 10 секунди.

Мислам дека имате идеа на што алудирам, ми падна у мисла кога ја видов на еден комшија це класата (w203 редизајн) кога искочи од неа и ја заклучи се упалија, а по некое време(односно околу десетина секунди по заклучувањето), си се изгасија.

Не ми текна да го прашам Томе(та), а сеа пак ми се уврте (него додека да го видам ќе забораам), мислам дека би можело да се изведе такво нешто, само незнам што би требало да напраам, читам на форум британски требало алармот(централното) да се намести на некоја држава...

Слика/видео од идеата ќе ставам покасно, пошто сум од тељефон
No turbo, no fun :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #1866 на: 31 Март 2014, 02:19:42 am »

На мој другар, негов колега од факс, таткому бил поранешен пилот во ЈНА, а и неговиот колега како помал се има обучавано да управува со мал авион мислам. Ке му речам на другаров да го праша колегата дали има такво нешто.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Re: Што ти се врти низ глава
« Одговори #1867 на: 31 Март 2014, 02:34:34 am »
За цивилни пилоти мислам дека сеуште нема, само за воени во арм или полициски во мвр. За да станеш цивилен пилот треба многу, обуки, часови, време, одиш постепено, се на се цела обука  кошта многу, многу пари.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1868 на: 31 Март 2014, 02:35:13 am »
Пријатели ај за една помош :

Значи вака, у глава ми се врти последниве неколку дена, да направам нешто али незнам како да го изведам....

Имено сакам да напраам на мерцедесот на чале (w210), кога ќе се отклучи, да ми се пуштат халогенките (нашки кажано магленките), заедно со ретровизорите да се отворат (зема он нови ретровизори на моторчиња за собирање пошто му го акнаа на улица пред месец дена), и кога ќе се заклучи возилото да светат околу 10 секунди.

Мислам дека имате идеа на што алудирам, ми падна у мисла кога ја видов на еден комшија це класата (w203 редизајн) кога искочи од неа и ја заклучи се упалија, а по некое време(односно околу десетина секунди по заклучувањето), си се изгасија.

Не ми текна да го прашам Томе(та), а сеа пак ми се уврте (него додека да го видам ќе забораам), мислам дека би можело да се изведе такво нешто, само незнам што би требало да напраам, читам на форум британски требало алармот(централното) да се намести на некоја држава...

Слика/видео од идеата ќе ставам покасно, пошто сум од тељефон

обрати се кај членот google

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1869 на: 31 Март 2014, 02:38:05 am »
кај нас има за обука со едрилица (безмоторно летало). јас ја имам завршено таа обука на времето... аеро клуб македонија, јуриј гагарин, во центар, до уна кафичот се наоѓа. имаат простории и на приземје и на спрат.

за пилоти на моторни авиони, за нас нај блиска локација мостар (воена школа) и солун (цивилна школа). но во солун не те примаат како фиромец... во секој случај, воената школа од мостар и како пилот од воена академија, може да лета и во цивилно воздухопловство.

ебаната војна која ја растури југославија ми го еба животот и целите. требаше да бидам воен пилот. запишан бев во мостар. ги поминав сите (ригорозни) лекарски прегледи. дури и потеклото ти го проверуваа во тоа време... да не можеби имаш крвно сродство со непријателите на југославија... после уписот мој, почна војната за по неколку месеци на тв го дадоа мостар срамнет од војната. неисполнета желба... е сега. да нагласам дека информацииве ми се неколку години стари. може и да има измени некакви. можно е и кај нас стварно да почнале со обуки, мада чисто сумњам.

инаку под пилоти се рачунаат и за хилихоптери... тоа го има кај нас... ако мислеше на таков пилот да, има... за ова сум сигурен.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7789
« Одговори #1870 на: 31 Март 2014, 13:03:30 pm »

Што бе, да не имаш вишок бубрег? :)

Новите пилоти сега што ги собраа ги учат на симулатор, и знам дека по цели денови ги држат кандидатите во истиот.
Еден од инструкторите, ми е во зет во фамилија, па имам информации од прва рака.

Едно време функционираше школа на Спортскиот Аеродром во Куманово, се почнуваше со Едрилица, па Цесна или Утва во зависност од тоа што е достапно за летање.
Сега поголемиот дел од авиончињата се префрлени во Свети Николе.
Во Штип знам дека често летаат со едрилици, претпоставувам дека и таму обучуваат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1871 на: 31 Март 2014, 20:41:14 pm »
Нова бараш сега што се отвора или стара?
Каква било

На мој другар, негов колега од факс, таткому бил поранешен пилот во ЈНА, а и неговиот колега како помал се има обучавано да управува со мал авион мислам. Ке му речам на другаров да го праша колегата дали има такво нешто.

Ај види прашај молим те ако не заборавиш.

инаку под пилоти се рачунаат и за хилихоптери... тоа го има кај нас... ако мислеше на таков пилот да, има... за ова сум сигурен.

И за хеликоптери не е на одмет.

Новите пилоти сега што ги собраа ги учат на симулатор, и знам дека по цели денови ги држат кандидатите во истиот.
Еден од инструкторите, ми е во зет во фамилија, па имам информации од прва рака.

Едно време функционираше школа на Спортскиот Аеродром во Куманово, се почнуваше со Едрилица, па Цесна или Утва во зависност од тоа што е достапно за летање.
Сега поголемиот дел од авиончињата се префрлени во Свети Николе.
Во Штип знам дека често летаат со едрилици, претпоставувам дека и таму обучуваат.

Видов во близина на Штип како полетува Цесна, па ми дојде идејата.

Имам пријателка французинка која е пилот во AirFrance. Нејзиниот сопруг работи во компанија која е партнер на AirFrance и која изработува софтвер за симулатори и навигација за цивилни летала. Имам некоја шанса да станам дел од тимот за развој на софтверот за навигација и симулатори.Чисто ме интересираше дали има некоја школа тука, во која ќе можам да научам дел од теоријата. Еден мал дел од теоријата и праксата веќе имам поминато преку Германски црвен крст и ме интересира проблематиката, па може ќе ми отвори врата за во иднина.

Томи, може да те замолам ако си во можност, без обврски, малце некоја информација повеќе да ми обезбедиш или контакт од соодветно лице кое би можело да ме насочи?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #1872 на: 31 Март 2014, 20:46:28 pm »
Ај види прашај молим те ако не заборавиш.

Само што го аднав колегата на другарот од факс, па во првата прилика кога ке биде пуштен, ке го испрашам се околу оваа работа. ;)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1874 на: 31 Март 2014, 22:22:19 pm »
еехх, убаа работа..