Автор Тема: CARclub Тест: Skoda Rapid 1.2 TSI Ambition  (Прочитано 22721 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
Одг: CARclub Тест: Skoda Rapid 1.2 TSI Ambition
« Одговори #75 на: 04 Април 2013, 22:46:52 pm »
4-та слика е радио со грда дупка кое не доаѓа во основно ниво туку има радио подготовка со 4 звучници и антена  :D

Кога дошло да се штеди за радио од 50 евра, можете ли да замислите на што све се скратило за да се дојде до цена по која се продава, и какво се не ѓубре има вградено...
Дури се плашам и да помислам, а камо ли да гледам...
Не за џабе останало и од старите она дека: Ефтиното месо ни кучињата не го јадат  :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #76 на: 04 Април 2013, 22:49:20 pm »
@Ace-106: Пежото можеби е визуелно поубаво, ама да кажеме дека тоа е субјективна работа.

Меѓутоа, бидејќи сум имал шанса да ги пробам и двете..

1. Финалната обработка е на страна на Шкодата.
2. Ергономијата е на страна на Шкодата.
3. Практичноста е на страна на Шкодата (поголем багажник, подобар пристап до багажник - 5та врата наместо обичен поклопец).
4. Возни својства се на страна на Шкодата.
5. Изолација е на страна на Шкодата.

Како и да е, утре треба да земам Ц-Елизе на тест, па ќе пренесам поконкретни импресии.
6. Битна работа заборавено да се спомене, безбедноста е на страна на Пежо есп, повеќе воздушни перничиња...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #77 на: 04 Април 2013, 22:52:36 pm »
4-та слика е радио со грда дупка кое не доаѓа во основно ниво туку има радио подготовка со 4 звучници и антена  :D

Кога дошло да се штеди за радио од 50 евра, можете ли да замислите на што све се скратило за да се дојде до цена по која се продава, и какво се не ѓубре има вградено...
Дури се плашам и да помислам, а камо ли да гледам...
Не за џабе останало и од старите она дека: Ефтиното месо ни кучињата не го јадат  :)

Се што е заштедено не ставено не е за да има пристапна цена, туку поголем ќар конкретно за ова возило.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #78 на: 04 Април 2013, 23:04:39 pm »
Na C Elizetoo samo prednata maska mu e poubava od skodata :D
Ko go vidov vnatre na sto lici ... :))) , na se ama na Citroen ne,...  Mene mi deluva nesto kao evtin naslednik na slavnaata 206'ka (sedan)... 
Eenterierov vi lici na nesto ozbilno... od citroen...?

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #79 на: 04 Април 2013, 23:07:33 pm »
Мене баш ме бендисва ентериерот

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #80 на: 04 Април 2013, 23:10:06 pm »
@Dekio7 bas super ako te bendisuva, za edna godine ubavo ke i padne cenata... ke mozes da si kupis nesto sto te bendisuva em eFtino :)

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #81 на: 04 Април 2013, 23:11:53 pm »
фала за советот

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #82 на: 04 Април 2013, 23:15:38 pm »
Зашто толку хејтање према овие возила?
Па уствари тоа им е целта, ПОЕВТИНИ!!!! Нормално што поевтино, тоа поквалитетно. Си имаат и они свои купци, поготово во нашава држава ќе се утепаме гледајќи ги. Што барате вие да има во нив? кожен волан? радио со навигација со 42 инчи тач скрин? не зезајте, барате превише, во нешто што е наменето да е евтино, односно подостапно.
На крају краева, какви се такви се ама сигурно се подобри од оние во "интересни понуди на стари возила"

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #83 на: 04 Април 2013, 23:21:08 pm »
Супер си се возила за тие пари, дизајнерски шкодата ми е тапа, цитроенот и пежото изгледат далеку подобро, е за возни својства, ко ќе ги возам, тогаш ќе кажам.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #84 на: 04 Април 2013, 23:40:56 pm »
И мене ми се допѓа ентериерот во цинтероенот и ми е далку поубаво од оној во шкодата. Е сеа ова го зборам според она што сум го видел на слики. Згора на тоа, шкодата делува многу пооскудно внатре од цитроенот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #85 на: 05 Април 2013, 00:00:32 am »
Кајзнае по кои слики ја вреднувате Шкодата внатре, но внатре е одлична. Класа над конкуренцијата комотно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #86 на: 05 Април 2013, 14:47:19 pm »
Мене баш ме бендисва ентериерот
+1

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #87 на: 05 Април 2013, 15:16:16 pm »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #88 на: 05 Април 2013, 17:29:02 pm »
Ако купувам нова кола и ја купам заради перформанси, а да не ми прави кеиф на фаца, за мене тоа се фрлени пари,а најлошо е што ке треба да се тешам со коментарите на другите кои ке викаат дека била подобра и класа над конкуренцијата. Поентата е изгубена. Вкусот е различен, а изгледот на возилото е првата работа која купувачот ја гледа, односно во 90% тоа е она што треба да биде продадено. Колку и да гледаме  адак тестови за безбедност, колку и да читаме ривјуа, пак ке си го земеме она што ни фатило око. Најинтересно е секогаш тоа што сите оние кој го фалат возилото и му придаваат важност пред конкуренцијата, нема да го купат него, туку конкурентот кој ја загубил битката :-) да не ги набројувам групациите фолцваген и шкода и ауди, односно пасат, а6 и суперб :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #89 на: 06 Април 2013, 00:54:33 am »
Spored mene zbrkata se stvara zaradi neizdrzani eXtrem komentari...
Rapidot ima podobri performansi od konkurentite vo svoja kategorija, i koga bi kupuval avtomobil od ovaa kategorija bi go kupil Rapidot bidejki isto taka mi se sviga... :) Mozda ko bi bil pomlad edno 20tina godini bi mi se svigalo i mene nekoe drugo modelce so pojke linii i sari... Taka da mozda poveke vi se sviga nekoj drug model, i toa e vas izbor nema sto da se debatira tuka...
      No dokolku nekoj dojde i kaze deka Rapidot bil mnogu los za razlika od ovoj Citroen C Eliizee togas toa ke treba da go doobjasni so argumenti neli... ne vaseto kazano eXtremno e taka i toa e toa... taka moze samo da se karamee :D  ke se prepukuvame kako decaa... :) Koje pojak Himen ili Betmen ???
Pa se razbira Betmen NAJ jakkk  :-*