Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 253374 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #885 на: 22 Декември 2015, 12:59:22 pm »
За секој стан има паркинг место во подземниот паркинг?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #886 на: 22 Декември 2015, 13:00:38 pm »
Не е битно, и онака на улица се паркираат сите зошто ги мрзи да одат во подземната.

П.С. Има надземни, и сите се тепаат да земат надземно иако е поскапо.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #887 на: 22 Декември 2015, 13:12:03 pm »
За секој стан има паркинг место во подземниот паркинг?
Зависи од квадратурите на становите мора така да биде и проектот за паркинзи за да добие дозвола за градба,  на пример не ме фаќајте за збор ама над 75кв стан мора да има 2 паркинг места проектирано што врти сучи излегува да има околу +10% паркинг места за да добие одоброние за градба. Стратро не сум грешка, јас го платив 3000 евра паркингот со тоа што си го имам пишано во катастар и имотен лист има за него така да чиста работа, зимно време под зграда, летно време исто и така - не е лошо чуството.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #888 на: 22 Декември 2015, 13:14:28 pm »
Знам како мора, прашувам дали е така :) Јас до сега што сум видел дали во 10% од новите згради имало обезбеден паркинг барем еден за секој стан.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #889 на: 22 Декември 2015, 13:18:41 pm »
Сега стегнаа последниве година - две.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #890 на: 22 Декември 2015, 14:55:12 pm »
Дај боже да е така, време беше :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #891 на: 22 Декември 2015, 15:01:24 pm »
многу е убаво така кога те дупи општината и менува ДУП-ови за интереси на поедини инвеститори.Сите знаеме како е најдобро,да си купиме паркинг место во подземна гаража,ама не секој може да си го дозволи.Затоа општината кога краира нови ДУП-ови,поготово на празни локации, треба да го гледа интересот на сите.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #892 на: 22 Декември 2015, 16:25:59 pm »
 Нешто си грешка, тебе во старт те заебал инвеститорот за паркингот што решил да ти го наплати - он направил тоа што требало за да добие дозвола, од друга страна немораш да купиш стан таму каде што не ти одговараат условите, мене ми беше битен паркингот и затоа го купив, други викаат не им е битно па после плачат...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #893 на: 22 Декември 2015, 17:03:52 pm »
Ти си грешка,убаво си имаше планирано доволно паркинг места,за да после видат дека некој може да си го полни џебот со форсирање на луѓето да купуваат паркинг места за 5000 евра.Без усул се,и со право луѓето се револтирани од таквите педерски одлуки.Не ме зимај мене за пример,си имам купено јас паркинг,плус кај мене има дури паркинг места бесплатни колку сакаш.Конкретно кај што ми се ставени координатите е направена цела таа глупост со 40 паркинг места за 14 згради.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #894 на: 23 Декември 2015, 12:35:39 pm »
Подземните и надземните паркинг места треба написмено да се договараат со инвеститорите. При продажба на станот, една од битните карики е да инвеститорот те информира колку надземни паркинг места ке направи откако ке  ја заврши зградата. И за тоа да ти даде пишан документ. Во тој случај правиш математика, дали понудените места се доволни спрема некој твој личен резон. Ако веќе неможеш да купиш подземно паркинг место, а бројката за надворешни бесплатни не те аресва, барај друга зграда.
Инаку, очајност е праксата на оградување ( иззидување ) на подземните паркинг места, и треба со закон да се забрани оваа идиотска појава.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #895 на: 23 Декември 2015, 17:51:31 pm »
Забранета е со закон и за тоа се надлежни инспекциските служби на општината.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #896 на: 23 Декември 2015, 20:58:47 pm »
Подземните и надземните паркинг места треба написмено да се договараат со инвеститорите. При продажба на станот, една од битните карики е да инвеститорот те информира колку надземни паркинг места ке направи откако ке  ја заврши зградата. И за тоа да ти даде пишан документ. Во тој случај правиш математика, дали понудените места се доволни спрема некој твој личен резон. Ако веќе неможеш да купиш подземно паркинг место, а бројката за надворешни бесплатни не те аресва, барај друга зграда.
Инаку, очајност е праксата на оградување ( иззидување ) на подземните паркинг места, и треба со закон да се забрани оваа идиотска појава.

има натегање и со тоа... кај што ми е офисот, доле, “на подрум“ има гаража заедничка... повеќето гаражи се изѕидани... пред 2-3 месеци, долетуваат од општина, и на сите им доставуваат на писмено за службен разговор... во општината евидентирано е дека тоа се паркинг места, а на имотен лист пишува дека е гаража... додека да се изобјасниме веме помина и нервози... те ке рушеле те ова, те она....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1504
« Одговори #897 на: 24 Декември 2015, 14:26:19 pm »
Предлог за бесплатен паркинг во близина на Влада/Уника осиг.(тој го знам) ???

едит: Или пак евтин П , ке ми треба за 2 дена.
« Последно менување: 24 Декември 2015, 14:34:45 pm koce1102 »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #898 на: 24 Декември 2015, 14:33:35 pm »
Заборавете бесплатен паркинг во Центар, богами и пошироко. Или плати си паркинг или не оди со кола.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #899 на: 24 Декември 2015, 14:38:40 pm »
Предлог за бесплатен паркинг во близина на Влада/Уника осиг.(тој го знам) ???

едит: Или пак евтин П , ке ми треба за 2 дена.

Таму во близина нема да најдеш. Не знам како е регулиран паркингот кај стадионот во парк ? До железничка се наоѓа некое место, ама ептен кај Влада слабо.. :)