Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 479000 пати)

Отсутен Petrus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
  • Стара кола и млада жена бараат многу работа!
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #510 на: 11 Март 2015, 08:35:24 am »
Здраво на сите!
Предниот десен жмигавец ми е прегорен кај Toyota Yaris од 2002г.
Дали некој знае кaко да ја сменам сијаличката во жмигавецот која претпоставувам дека е прегорена.
Секоја помош и сугестија е добредојдена.
Благодарам
Мала кола бара помалку фрлање пари во бунар!

Отсутен Petrus

• Јуниор
  • **
« Одговори #511 на: 11 Март 2015, 08:39:17 am »
Некој да не знае кои се овластени увозници за Филипс и Нарва сијалички?
Има овдека во близина на Педагошка-Скопје една фирма која мислам е овластен увозник и диструбутер за овие брендови. Тука комплетите на сијалички се од 10...30% поевтини во однос на други продавници,...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #512 на: 11 Март 2015, 08:45:38 am »
Може ли малку подетални информации? Не успеав да ги најдам...

Здраво на сите!
Предниот десен жмигавец ми е прегорен кај Toyota Yaris од 2002г.
Дали некој знае кaко да ја сменам сијаличката во жмигавецот која претпоставувам дека е прегорена.
Секоја помош и сугестија е добредојдена.
Благодарам

А бе и претходно ти одговорив, неам појма што се деси со темава-ми го нема постот, а и редоследот како глеам е нешто испомешан http://www.carcarekiosk.com/video/2011_Toyota_Yaris_1.5L_4_Cyl._Sedan/lights/turn_signal_front

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #513 на: 11 Март 2015, 11:00:23 am »

Отсутен Petrus

• Јуниор
  • **
« Одговори #514 на: 11 Март 2015, 11:53:45 am »
^
http://feli-as.com/

Позз :)
Да се разбереме се работи за Toyota Yaris од 2001година!!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #515 на: 11 Март 2015, 12:03:03 pm »
Му реплицирав на Џиџи за локацијата на продавницата :)

Инаку незнам како се менува, пробај пребарај yaris bulb headlight change

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #516 на: 11 Март 2015, 12:08:18 pm »
^
http://feli-as.com/

Позз :)
Да се разбереме се работи за Toyota Yaris од 2001година!!

Многу лесно се менува, незнам зошто до сега не си прочитал. Ти пратив јас линк и членот zvrki ти кажа како се вади.
Процедурата е многу лесна.

Позади фарот, вадиш сијаличе, ставаш ново и крај.
Ако не си вешт со рацете оди до карнер или некоја таква фирма и замоли ги да ти го сменат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #517 на: 11 Март 2015, 12:15:20 pm »
Башка што Петрус, во неколку наврати прашуваш и отвораш тема за истата работа. Тука е во ред да прашаш, имаше и тема во Техничко Одржување ако не се лажам, каде што неколкумина веќе имаа одговорено.

Ако прашаш на едно место (еве во конкретнава тема) или отвориш нова тема (што е во ред), многу полесно ќе можеш да добиеш соодветен одговор, отколку да отвориш повеќе теми за истата работа, па да се расплинат одговорите на повеќе места и да бидеш обвинет(а) за спамирање, пуч, прислушкување итн итн :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Petrus

• Јуниор
  • **
« Одговори #518 на: 11 Март 2015, 12:23:07 pm »
Башка што Петрус, во неколку наврати прашуваш и отвораш тема за истата работа. Тука е во ред да прашаш, имаше и тема во Техничко Одржување ако не се лажам, каде што неколкумина веќе имаа одговорено.

Ако прашаш на едно место (еве во конкретнава тема) или отвориш нова тема (што е во ред), многу полесно ќе можеш да добиеш соодветен одговор, отколку да отвориш повеќе теми за истата работа, па да се расплинат одговорите на повеќе места и да бидеш обвинет(а) за спамирање, пуч, прислушкување итн итн :)
Халогенката H4 за долго и оборено светло лесно така се вади како што наведувате, додека сијалоичката за жмигавецот е набутана таму во лимот при што прсти треба да покинеш за да ја извадиш. Јас неуспеав да ја извадам, изглеа имам дебели прсти, а и други покушаа но не успејаа. Затоа по мое треба цел фар да се денмонтира па потоа да се извади од лежиште сијаличката. Е сега, затоа следи прашањето: Како се демонтира-вади десниот фар? >:( ;D
Поздрав

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #519 на: 11 Март 2015, 12:49:00 pm »
http://www.yarisclubuk.com/forum/index.php?/topic/10194-removing-a-yaris-p1-headlight/

Зачлени се на форумов и ќе ги гледаш сликите (ваљда).

ЕДИТ:  Еве ти сликовито...

http://www.justanswer.com/toyota/30t39-replace-toyota-echo-headlight-assembly.html
« Последно менување: 11 Март 2015, 13:06:19 pm osmica8 »

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #520 на: 11 Март 2015, 15:33:47 pm »
i jas imav iskustvo so devojceto i deckoto vo prodazba dole, deckoto e pousluzliv, a dejceto neke da stane i pak se nategaa koj da ide vo magacin.....kakva kloca bi i dal da e kaj mene vrabotena ne e svesna....pa mile da ja spali ....

Denes kupiv Nightbreakers + H7...teska rabota se tie tanu vrabotenite. 10min cekav nekoj da donese sijalicki i na kraj deckoto stana (so stav kao ne mu e toa rabota i gi donese nervozen sto stanal.... Kje sliknam posle sto kako svetat.

Gi smeniv sijalicite, iskren da bidam ocekuvav mnogu pobelo da svetat. Sliki kje pustam pokasno. Ako ima nekoj vekje sliki napraveno pred i potoa so promena na ovie sijalici kje ve zamolam da pustite, da vidam kaj drugite kakva razlika pravi.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #521 на: 11 Март 2015, 15:48:45 pm »
И кај другарчево исто Х7-ци светат прилично жолто како обична сијаличка, не знам зошто... Имаш ти кај тебе во фарот како капа напред не знам како се вика тоа пред сијалчиката што иде? Можно е ради тоа да не се добива истиот ефект, кај мене се директно. И баш споредивме со неговата кола огромна разлика има/.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #522 на: 11 Март 2015, 16:12:19 pm »
И кај другарчево исто Х7-ци светат прилично жолто како обична сијаличка, не знам зошто... Имаш ти кај тебе во фарот како капа напред не знам како се вика тоа пред сијалчиката што иде? Можно е ради тоа да не се добива истиот ефект, кај мене се директно. И баш споредивме со неговата кола огромна разлика има/.
Да има како капа пред сијалицката, како еден вид капсула и сијалицката влегува во неа практично.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #523 на: 12 Март 2015, 12:35:58 pm »
Епа најверојатно ради тоа, и кај него на голфот има такво. Речиси како обични сијалички му светат. Инаку не гледам друга причина, истата сијаличка е. Дај пушти некоја фотка ако имаш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #524 на: 12 Март 2015, 13:51:21 pm »
Само бојата не е така ко што сакате или и јачината е послаба од што треба?