Јас би рекол. Период купив 13243908 е27 светилки за дома. Порано филипс/осрам да не помислиш. Сега и за 100-120 се наоѓаат без проблем, а често тинекс,рамстор акции и поефтино.
Таква како на сликата оди во било која продавница за светло и ке ти дадат. Хомелајт, стил лајт, ас лајт... Види хубо и електрометал има избор еден куп, а во најлош случај али/ибеј.
Ај ако не ти е мака побарај на онлајн сајтојве од споменатите, јас или ќор сум или нема. На ибеј/али се рариетети и се малу поскапи, ако ги најш. Пластичарска и битпазар ги свртев, јок, њама. Зелено не ми текнало. Ѓорче исто немаше. Филипс убајте ги има во тинекс, 2700К темп, одат по 2 , по 12W се и се околу 500 динари. Има разлика, траат околу 3 год во просек. Dynamic исто се добри, но после 3 год им опаѓа интензитетот. Ама па 250 ден за 3 год, не се многу по мое.
Не би рекол дека на филипс е падната цената.
него ваква кај би нашол
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Фенси, синка!
Остај што е фенски, овие сијалици се 5-6w, да не светат многу ама ладилникот не дозволува да кренат (внатре) над 80-90 степени, што би значело 10 год+ . Едино треба да прјш комбинации да местиш по 2-3 кај што стоела една, ама се решава и тоа.