Автор Тема: Audi S6 и Audi S7  (Прочитано 11604 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Audi S6 и Audi S7
« Одговори #45 на: 20 Мај 2011, 16:55:48 pm »
Добро... ама интересна е потрошувачката на отворено 6 литри а 300 кс :)

Иначе да не ти е жал да ти троши 10-11литри при такво стискање :)

Нема врска тоа... Дури можда и пониско би идело, али ипак е голема и тешка кола... На мотор со 300 КС, многу му е полесно да одржава брзина, отколку на мотор со 150КС... А имајки предвид дека најмногу гориво се троши на забрзување, а се штеди при одржување на брзината, таа бројка не треба да зачудува.

da ti ja dam jas 307-cata so 1.4 motor, pa ti spusti ja na 6 litri na otvoreno.

Дај ми ја... Ако е дизел, ќе ја спуштам и под 6, ако е бензин, можда и не би можел, пошто е труба моторот...

benzinec e, i da se ubies pod 6.8 ne spaga.

Taka da 6 litri za monstrum bmw 5, so 300ks e odlicen rezultat.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #46 на: 20 Мај 2011, 17:02:22 pm »
Извинење, нигде не видов дека за БМВ-то станува збор за бензинец... Мислев за дизели дека праиме муабет, пошто така некако затера... Ако е бензинец, и ја не верувам дека толкава кола, и со таа снага, при нормална експлоатација, ќе троши 6 литра...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #47 на: 20 Мај 2011, 17:39:22 pm »
Извинење, нигде не видов дека за БМВ-то станува збор за бензинец... Мислев за дизели дека праиме муабет, пошто така некако затера... Ако е бензинец, и ја не верувам дека толкава кола, и со таа снага, при нормална експлоатација, ќе троши 6 литра...

Види убаво :) пишува 530д или 535д :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #48 на: 21 Мај 2011, 04:14:55 am »

Па сеа, екскјуз мај френч, али некој си игра ку**т или што е муабетов?? Зборам за дизел дека не е проблем на постигне таква потрошња, и кажав и зашто, па ЛП се нафати да ми дава 1.4 бензинец 307ца да пробам да и‘ постигнам ниска потрошња...

Еве пак, за ДИЗЕЛ со 300КС, не треба уопште да ве чуди потрошња од 6 литри... На кој не му е јасно, нека прочита малце погоре.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #49 на: 21 Мај 2011, 13:52:02 pm »

Па сеа, екскјуз мај френч, али некој си игра ку**т или што е муабетов?? Зборам за дизел дека не е проблем на постигне таква потрошња, и кажав и зашто, па ЛП се нафати да ми дава 1.4 бензинец 307ца да пробам да и‘ постигнам ниска потрошња...

Еве пак, за ДИЗЕЛ со 300КС, не треба уопште да ве чуди потрошња од 6 литри... На кој не му е јасно, нека прочита малце погоре.

На сите им е јасно... дека тоа е повеке од одлично...