Автор Тема: Патиштата во Македонија  (Прочитано 6549 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
Одг: Патиштата во Македонија
« Одговори #15 на: 16 Февруари 2013, 10:01:53 am »
па ти ги наброја сите патишта у државава:)горе доле сите сум ги поминал пред 3-4 години,и тогаш беше вака.исто и делницата виница-делчево,поготово после тоа селото(незнам како се викаше) кај што има помала брана и карпи од страна,патот е цел испокршен и со кривини,не препорачувам побрзо од 40-50 да се вози

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #16 на: 16 Февруари 2013, 10:16:31 am »
3 пати до Штип бев со голфот, и 2 пати центрирав предница и средував бандажи....
Гледам ги закрпиле дупките пред некој ден...

Реално, срамота е што е ваква ситуацијата...
Ми се повраќа што никој не вложува во инфраструктура...

Ми се кења кога ке излезе некој на телевизија и ке каже, се обидуваме да привлечеме странски инвеститори...
хммм, што гледа еден странски инвеститор?

Една од најбитните работи, инфраструктурата, како тоа што ке го произведе, ке го транспортира...
Пошто железницата е мање више често во штрајк, авионскиот превоз е скап, останува патничкиот/карго...

Ми се кења што им мачкаат очи на странците кои доаѓаат во државата, патот од Аеродромот до центарот на Скопје е среден, од Бунарџик е исто така среден...
Кога судиш за инфраструкурата на тој начин, и Њујорк може да ни подзавиди..
Како е да тргнеш накај Куманово од Скопје по "автопатот"?

Фамозниот Е-75?
Онакви дупки може само во Нигерија да најдеш
каде што Шел има бушотини за вадење нафта...

Пред 4-5 дена гледам почнал да пропаѓа и асфалтот по патарината Миладиновци... Дупки, бразди почнале да се прават...

А бе за кој красни ми наплаќаш патарина, слепец? Треба да ми платиш што ја кршам колата по тој автопат...
Туку што би кажал еден интелегентен ум, и онака само 8 пати возиш на автопат годишно, кој ке ти красни нов автопат...

Можеби и претерав со нервозата, ама не можам да сфатам како толку пари се спичкаа на ебано Скопје 2014, а автопатите ни се бетер од Авганистан, и не го користам Авганистан случајно, од искуство зборувам...
Инвеститор без железница? Незнам кај се чуло или видело тоа.

Ние неможе на за транзит зона да служиме, зошто ни пат немаме меѓу комшиите. Ни железница. Бугарија веќе презема голем дел од транзитниот сообраќај кој би одел преку МК.

На никој не му е јасно, зошто не се переа на нешто користно туку на глупости.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #17 на: 16 Февруари 2013, 10:27:02 am »
Ко ќе одам за Дебар следен пак ќе сликам да видите по каков хорор се вози, од Маврово до Дебар, а да не зборам за Дебар Струга патот од ЈУНИ Е изгребен ретенции се направени демек за нов асфалт, ама се скарале со фирмата и они си ги повлекле машините и фино лепо секој ден некој кине дупка по огромните дупки и гребениот стар асфалт, барем стариот да го оставеа. Вака ни нов ни стар. Лудило луѓе. Особено мостовите се катастрофа секој ден некој кине по 4 гуми одеднаш на овој патен правец, скоро цела година оставен е само гребен.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #18 на: 16 Февруари 2013, 10:27:41 am »

Затоа што на глуп народ мозок се пере со најголеми глупости...Ако е малку паметен ке размисли и ке рече: Ова мене некој ме подјебава или што?
:)
А Железница е основен елемент во едно општество за да функционира нормално...Незнам кој е моментот со нашава железница...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43924
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 16 Февруари 2013, 10:47:03 am »
„Прилагодена брзина кон условите на патот“.... Паркираш колата, гасиш мотор и продужуваш пеш!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #20 на: 16 Февруари 2013, 12:13:00 pm »

7. битола-ресен-охрид.- на оваа релација можам само да речам господ на помош нека му е на тој што го вози.Патот (изобилува од дупки,опасни и непрегледни кривини,удолници и угорници од кој можеш морска болест да фатиш,одрони од карпи а понекогаш можно е на патот да ти претрча зајак,лисица а и по некоја мечка,битолчани си знаат :).

Оваа релација е буквално катастрофа, посебно од Ресен до Буково кој на неколку места е и пропаднат. Доколку не се санира ова за година дена "патот" (доколку можи да се наречи пат) целосно ќе пропадни. Ќе снимам деновиве кога ќе одам да видите само по каква катастрофа се вози.
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8772
  • Пичлеме
« Одговори #21 на: 16 Февруари 2013, 16:10:57 pm »

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #22 на: 16 Февруари 2013, 17:55:27 pm »
Каде ова? страшно :/
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #23 на: 16 Февруари 2013, 17:57:20 pm »
Треба да е на патот за Дебар...Мене така ми личи...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #24 на: 16 Февруари 2013, 18:37:39 pm »
КОНЕЧНО после десетина години од кога го почнаа патот Струмица-Радовиш делот што беше коцката, кој немаше ни ФАКИНГ 10 километри  низ кој возилата си ги направивме партал го завршија и го пуштија!!!

Е сега очекувајте после 10-20 години МОЖЕБИ да се направи некаде уште некое делче...

Ама ние народот сме си глупи што им плаќаме патарини!

За што им плаќаме патарини бре луѓе?

За да возиме Рели Дакар низ патиштата во Македонија, да возиме слалом околу кратерите по патиштата!?

Неможат да се избројат парите што се зимат ДНЕВНО на патарините.! А каде се тие пари? Што има направено со тие пари за патиштата што ги користиме?

Еднаш годишно ако се случи да одам накај Скопје, ама има луѓе кои секојдневно возат по тој пат и плаќаат за да си ги кршат колите.

Абе треба да се сокршат тие рампите на патарина! Да се срушат, да се запалат!
А не народот да го пљачкосуваат!!! ПИ***А ИМ МАТЕРИНА!!!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #25 на: 16 Февруари 2013, 18:38:15 pm »
да не е патот накај берово?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8772
  • Пичлеме
« Одговори #26 на: 16 Февруари 2013, 18:38:32 pm »
Не знам каде, не пиши на сликите (Мотика), ама дека е кај нас, кај нас е.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #27 на: 16 Февруари 2013, 21:36:06 pm »
Vakvo isto I polo so imase vcera i nekna posle Katlanovo za na kaj Veles, ja otepav sat I pol samo cekajki ama nekna avtobusite za Veles odele preku Kumanovo, Sv, Nikole, pa Veles.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #28 на: 16 Февруари 2013, 22:59:59 pm »

Затоа што на глуп народ мозок се пере со најголеми глупости...Ако е малку паметен ке размисли и ке рече: Ова мене некој ме подјебава или што?
:)
А Железница е основен елемент во едно општество за да функционира нормално...Незнам кој е моментот со нашава железница...

Во Куманово, знам еден куп партиски вработени луѓе, ретко кој квалификуван за работата која ја врши... Врвот е незаинтересираност да ти понудат услуга, информација итн...

Така фирма не се води...

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #29 на: 16 Февруари 2013, 23:57:06 pm »
Едно предупредување до сите што сообраќаат на патот Охрид-Ресен, одосно Е65. Делот помеѓу Буково и селото Избишта, околу 8 километри пат е во очајна состојба. Јас го возев тој пат навечер и едвај ги избегнував кратерите на патот, просечна брзина на тој дел ми беше 40 км на час. Се работи за следнава делница