Автор Тема: GPS uredi, mapi itn.  (Прочитано 200731 пати)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
Одг: GPS uredi, mapi itn.
« Одговори #375 на: 12 Август 2012, 22:10:00 pm »
И приметив дека не го покажува еден од кружните текови во прилеп а користам iGO и најнови мари Navteq 2012 Q1

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #376 на: 12 Август 2012, 23:19:49 pm »
..... сепак кај и да одиш мора бар површно да ја знаеш маршутата оти ако се потпреш 100% на навигацијата може да вртиш за џабе.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1302
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #377 на: 13 Август 2012, 07:07:15 am »
Ептен тазе се кружните текови во Прилеп, ама Гарминот се снаоѓа, како да е раскрсница, така да океј је

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #378 на: 13 Август 2012, 23:56:19 pm »
земав некоја си навигација нтт нави
има шанси да и ставам гармин/иго софтвер? и кај да најдам тоа по нетов комплет со се мапи

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
« Одговори #380 на: 21 Август 2012, 10:17:34 am »
Мислам декане е многу стара, има само 27 години. Женами е совршена навигација за да кажува врти овде, врти онде, кочи ваму, кочи таму.... колку даваш?

Само најчесто појма нема кај се наоѓа :D :D :D

ON topic: Што поѓаволите ќе ти е навигација? Кога ќе видам екран во кола (афтермаркет) ми ја краде елеганцијата на шалтаблата...

Ако не била планирана навигација, не ставајте екранчиња ...воопшто не ми изгледа добро. Ако си доаѓа од фабрика така ОК, соодветствува.

Јас ниту во Нубирата ниту во Алфата не сакам да видам екранчиња и глупости. Ми делува ептен ricer-ско :)

Those are my 25 cents :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #381 на: 21 Август 2012, 10:19:04 am »
Абе Карпатиан, купи алфа и почна да се правиш Енглез... ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #382 на: 21 Август 2012, 10:22:02 am »
Боље екранчиња да имам у кола,него да се изгубам негде по патиштата ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #383 на: 21 Август 2012, 10:38:08 am »
Абе Карпатиан, купи алфа и почна да се правиш Енглез... ;D

Бидејќи сум Енглез користам ваква навигација. Македонско производство :D 1986 година :D :D :D (JUS стандард)

Боље екранчиња да имам у кола,него да се изгубам негде по патиштата ;D

Мобилен? :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #384 на: 21 Август 2012, 11:51:02 am »
Мислам декане е многу стара, има само 27 години. Женами е совршена навигација за да кажува врти овде, врти онде, кочи ваму, кочи таму.... колку даваш?

ON topic: Што поѓаволите ќе ти е навигација? Кога ќе видам екран во кола (афтермаркет) ми ја краде елеганцијата на шалтаблата...

Ако не била планирана навигација, не ставајте екранчиња ...воопшто не ми изгледа добро. Ако си доаѓа од фабрика така ОК, соодветствува.

Јас ниту во Нубирата ниту во Алфата не сакам да видам екранчиња и глупости. Ми делува ептен ricer-ско :)

Го делев твоето мислење се дур не видов before и after солуција ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #385 на: 21 Август 2012, 11:58:04 am »

Сосема се сложувам. Затоа би сакал да земам радио од појак модел на истата кола ако менувам. За да си се вклопи. Посебно важно ми е да се поклопуваат боите во внатрешноста на возилото.
Затоа и ако се става екран во боја, треба менито и останатите ставри да се нагодени во точната боја на возилото.

Инаку никако.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #386 на: 22 Август 2012, 00:35:20 am »
е па кога купувате коли глејте да биде црна шалт таблата... тука не се утиња, поише од пола од понуденото на пазров е црно... би рекол 75% е црно се што е афтер маркет на понуда...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #387 на: 22 Август 2012, 14:07:54 pm »

Го делев твоето мислење се дур не видов before и after солуција ...

Да, ама соодветствува како да речам...соодветна навигација со соодветно лежиште. Плус то моделот си е од таа година каде што ја личи да има екранче. Алфата има екран фабрички и ОК за некој е убаво тоа, но во Нубирата воопшто тоа не е соодветно иако е модерна кола итн.

Ај да не се лути Marko BMW оти му ја „упропастивме“ темата одржувајќи ја во „живот“ :D :D 

Иначе и јас сум technofreak и ептен сакам такви „гаџети“ ама ...што знам,...мразам ricer-ски изглед на кола...тоа е тоа што сакам да кажам :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #388 на: 22 Август 2012, 14:15:47 pm »
Навигацијата нема да ја возиш цело време закачена на прозор, туку само кога патуваш некаде надвор од државав, и тоа само додека патуваш.

Така да изгледот е нарушен тие неколку саати и толку, а врши огромна работа. Function > Form
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #389 на: 22 Август 2012, 18:03:57 pm »
Јас не би имал ништо против ова:

Уствари, се спремам да изведам вакво нешто кај мене.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.