Автор Тема: Со колку промили алкохол ве имаат фатено!!!  (Прочитано 17695 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20648
Одг: Со колку промиљи алкохол ве имаат фатено!!!
« Одговори #30 на: 14 Мај 2011, 17:54:13 pm »
Да не се лажиме,ако си малку поднапиен,можи да се извлечиш дали со ‘плукање‘ во дрегерот или со мастика џвакање нема врска...ама ако си даска пијан и да му се крлаш на џандарите,тогаш ништо не те спасува...и ништо да не покажи дрегерот,можи да те однесат на болница и преку крвта да те фатат колку си пијан...

Ако си даска пијан, нема зашто да возиш. Кратко-јасно... Не поради тоа што самиот моеш да се утепаш, туку поради тоа што можеш некој друг да утепаш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #31 на: 14 Мај 2011, 19:42:25 pm »
За првото, океј. Ама и така има маржа до 5 промила. А инаку ако си дамла, нема што да се вадиш -според мене треба да те отстранат од сообраќај за дента. Доволно глупости сум видел...

0.5 promila

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #32 на: 14 Мај 2011, 19:45:56 pm »
За првото, океј. Ама и така има маржа до 5 промила. А инаку ако си дамла, нема што да се вадиш -според мене треба да те отстранат од сообраќај за дента. Доволно глупости сум видел...

0.5 promila
И те казнија?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #33 на: 14 Мај 2011, 19:50:16 pm »
ne, go ispravav denio, ne e 5 promili tuku 0.5

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #35 на: 14 Мај 2011, 19:53:01 pm »
ne, go ispravav denio, ne e 5 promili tuku 0.5
Аааа ;D OK ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #36 на: 15 Мај 2011, 18:00:47 pm »
Да ви чичо нешто, некој се ставаат во филм, вика лапнав мастика и помалце ми покажа... или не знам пиел јогурт и слично :) тоа све мачкање очи :) значи ништо не помага...

Што повевеке време помине, алкохолот во тебе испарува... и така се намалуваат промилите коа дуваш... а и треба полека да дуваш, за да издуваш помалце :)

До сеа неколку пати ме имаат застанато, бидејки често менувам коли и додека ми ги научат новата кола ме застануваат... и да сум пиел, и коа ке ме застанат, не сум дувал до сеа... 

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14249
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #37 на: 16 Мај 2011, 13:17:44 pm »
Да ви чичо нешто, некој се ставаат во филм, вика лапнав мастика и помалце ми покажа... или не знам пиел јогурт и слично :) тоа све мачкање очи :) значи ништо не помага...

Што повевеке време помине, алкохолот во тебе испарува... и така се намалуваат промилите коа дуваш... а и треба полека да дуваш, за да издуваш помалце :)

До сеа неколку пати ме имаат застанато, бидејки често менувам коли и додека ми ги научат новата кола ме застануваат... и да сум пиел, и коа ке ме застанат, не сум дувал до сеа... 
Znaci nema zima za tebe :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #38 на: 16 Мај 2011, 16:19:54 pm »
Епа нема :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #39 на: 17 Мај 2011, 01:04:14 am »
Епа и за мене нема зима поке...еве лето иди  ;D ;D ;D ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11737
  • Архитект
« Одговори #40 на: 17 Мај 2011, 11:12:48 am »
Знајш за кој луѓе нема зима??

Тие шо кинат конци на есен!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34073
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #41 на: 17 Мај 2011, 14:03:41 pm »
Јас како љубител на алкохолот ме имаат фатено најмногу со 2.78%...па повелете пофалете се  :D :D :D :D
Па ти имаш значи крв во алкохолот а? Л’жеш бе да си ибеш  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #42 на: 17 Мај 2011, 17:06:48 pm »
Другар ми го фаќа републичка дрво пијан пред 10 години со фичото (таткому џандар беше) и другиот ден одам накај Скопје и да му ја земам дозволата од станица кај Скопска патарина.
Одам таму ...добар ден добар ден...давам тоа белешката...и бара бара....вика за кого...викам пишува таму за другар ми....аа ја мислев за тебе вика...па да те прашам дали си се отрезнил....вика...леле абе вој бил кома....гледам записникот ми даваат копија го фатиле со 2.2 а доле во забелешки џандарот пишал НЕМА ...ама тоа Н малку како К испаднало и Е-то го пишал како О (не бил на час по краснопис во школо) и ако не загледаш убаво ти се чини дека пишува Забелешки - КОМА!!! ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #43 на: 17 Мај 2011, 17:37:25 pm »
Јас како љубител на алкохолот ме имаат фатено најмногу со 2.78%...па повелете пофалете се  :D :D :D :D
Па ти имаш значи крв во алкохолот а? Л’жеш бе да си ибеш  ;D ;D ;D ;D
Koga duvnav 2.78 ne bev tolku mnogu pijan kako sto kaza dregerot.Drugpat imam duvano mnogu popijan i pokaza 1.92...taka da zavisi od zdivot,od ispravnosta na dregerot itn.itn...zatoa e i otvorena temata da spodelime mislenja i iskustva

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34073
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #44 на: 18 Мај 2011, 09:31:18 am »
Јас како љубител на алкохолот ме имаат фатено најмногу со 2.78%...па повелете пофалете се  :D :D :D :D
Па ти имаш значи крв во алкохолот а? Л’жеш бе да си ибеш  ;D ;D ;D ;D
Koga duvnav 2.78 ne bev tolku mnogu pijan kako sto kaza dregerot.Drugpat imam duvano mnogu popijan i pokaza 1.92...taka da zavisi od zdivot,od ispravnosta na dregerot itn.itn...zatoa e i otvorena temata da spodelime mislenja i iskustva
Не бе друже. Јас те рендав за тоа % (процент). 2,78% е 10 пати повеќе од 2,78 промила :) Затоа викам си имал крв во алкохолот :)

Мене ме немаат фатено со алкохол иако имам неколу пати возено во поднапиена состојба ама тогаш возев максимално сконцентриран. Единствено тогаш пазев на брзина и на знаци. Кога си ја имаш мувата на капата тоа е :)