Автор Тема: Сечење спирали?  (Прочитано 11432 пати)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
Одг: Сечење спирали?
« Одговори #60 на: 12 Јануари 2012, 23:58:00 pm »
abe nemoze da iskoci skros, nema so da se plasis...
samo obrati paznja na lezisteto, kolku sto mozes tolku, nemoj mnogu da ja istencuvas spiralata!

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #61 на: 13 Јануари 2012, 00:50:25 am »
Имаш варијанта да ги извадиш спиралите и да ги однесеш кај некој ковач и со загревање на истите да ја намали висината на спиралите-ова сум го слушнал дека го правеле али незнам кој се последиците
Имам пробано со греење . Ако се изведе убаво ке ти дојде исто како да си ги исекол. Знам неколку коли кои и ден денес ги имаат спустено со греење и не се пожалиле.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #62 на: 13 Јануари 2012, 02:50:14 am »
so greenje ima poveke rizik da dojde do krsenje na spiralata, no ne znaci deka nemoze i nemoze da se realizira!!!

samo treba vistinski majstor sto znae perfektno kako da go zaegree i za kolku vreme i kako da go oladi... seto toa poradi zadrzuvanje na cvrstinata na materijalot...

FALA MNOGU, PRIJATNO...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #63 на: 13 Јануари 2012, 08:19:08 am »
FALA MNOGU, PRIJATNO...
Javete se povtorno i doviduvanje do slednoto javuvanje.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #64 на: 14 Јануари 2012, 03:09:51 am »
so greenje ima poveke rizik da dojde do krsenje na spiralata, no ne znaci deka nemoze i nemoze da se realizira!!!

samo treba vistinski majstor sto znae perfektno kako da go zaegree i za kolku vreme i kako da go oladi... seto toa poradi zadrzuvanje na cvrstinata na materijalot...

FALA MNOGU, PRIJATNO...

Фала и на тебе, пријато :)
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6921
  • French diamond
« Одговори #65 на: 07 Февруари 2013, 22:12:29 pm »