Автор Тема: Совет за Kia Clarus 1.8 !!!!  (Прочитано 3306 пати)

Отсутен шуме

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Совет за Kia Clarus 1.8 !!!!
« на: 11 Мај 2011, 08:59:36 am »
Молам за совет !
Имам намера да купам половно возило од "татко и мајка", ми ја понудија со солидна цена, но незнам нешто посебно за тој мотор. Ако некогаш некој возел вакво нешто молам да ми раскаже .
Благодарам,
« Последно менување: 11 Мај 2011, 09:12:35 am шуме »
Џабе убаво чело ако нема ништо позади него !

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Одг: Совет за Kia Clarus 1.8 !!!!
« Одговори #1 на: 13 Мај 2011, 17:19:54 pm »
ако сакаш тотално досадна кола со слаби перформанси купи ја, моторот е од мазда 626 и колата важи за доста издржлива, издржливоста и големиот багажен простор се единствените позитивни работи кај оваа кола. Незнам колкава е солидната цена што ти ја понудиле таткото и мајката, ама јас би размислил за друго фамилјарно возило, киава е погрда и од дациа 1310

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2 на: 13 Мај 2011, 17:54:18 pm »
Незнам за оваа конкретно, ама внука ми вози Киа Сефиа со мотор од Мазда 323 и еве сто-дватриесет илјади км има поминато, само зглоб има мењато, заден ауспух и остали потрошни материјали. Да, троши малку појше, ама генерално колата е ок, плус сигурно ако е од мајка и татко е малтене гага, па ако не ти праи мерак подоцна шитни си ја ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #3 на: 14 Мај 2011, 10:27:53 am »
Сум немал ваква кола, ама сум возел... е сеа не знам колку модели на клариус, има поточно на генерации... ама знам дека некаде ... 2000та година возев , не памтам што мотор... ама цел викенд кај мене беше колата... убава фукционална е, внатре е убава, зелено свети внатрешноста... ја возев по кривини, убаво држи... не знам што да ти кажам....

Кажи ни ја цената на колата, колку поминато,каква опрема, во каква состојба, дали има плин што треба да се прави... па да ти дадеме совет...