Автор Тема: New Skoda Octavia III 2013  (Прочитано 40142 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: New Skoda Octavia III 2013
« Одговори #15 на: 25 Јануари 2013, 17:21:53 pm »
Супер изгледа, уште малку и мислам дека нема да има потреба да се разликуваат логоата на VW и Skoda, бесмислено е!

Ги заборави Ауди и Сеат :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #16 на: 25 Јануари 2013, 17:24:22 pm »
Passat .....хм интерсно.......................

@cuore  Најнеомилен бренд од цела групација на VW ми е сеат..............:)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #17 на: 25 Јануари 2013, 18:02:49 pm »
I mene prijatno me iznenadi, za da potoa svatam deka na celo e German sto podrazbira promena vo pozitiva i mene toa me raduva bidejki ke imame avtomobil so odlicen kvalitet i dizajn so poprifatliva cena...
Neznam zosto mislite deka Skodava bi cinela 30 iljadarki, gi ima onie nesta vo standardna oprema sto dosega bea vo eden paket povisoka oprema.
Ostanatoto e prasanje samo na dizajnot i normlano ponovi/poskapi materijali, ...
Spored mene vo prvo vreme bi bila nesto poskapa od segasnive modeli i toa ne poveke od 2-3 iljadarki, da potoa spadne na normalnata cena...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #18 на: 25 Јануари 2013, 18:05:20 pm »
Моделот кој тој што го имаш на аватар беше преродба-та на шкода на тоа кога ке го додадеш фабиа, суперб, румстер, јети шкода се прероди.....е сега кај нас останува синдромот на BMW-Volkswagen гол да е само волан и врати битно ориганач VW да е..:(

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19 на: 25 Јануари 2013, 18:12:37 pm »
Најгрдото БМВ 1 би го зел,со 0.8л мотор одколку оваа кадата.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #20 на: 25 Јануари 2013, 18:24:15 pm »
Најгрдото БМВ 1 би го зел,со 0.8л мотор одколку оваа кадата.

Тоа е твое лично мислење.....Еве јас пример има возено Honda Accord 2004, Peugeot 607,VW PASSAT,SKODA SUPERB, ако би купувал од овај ранк на возила возило би било SKODA SUPERB или ACCORD.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #21 на: 25 Јануари 2013, 18:26:21 pm »
Моделот кој тој што го имаш на аватар беше преродба-та на шкода на тоа кога ке го додадеш фабиа, суперб, румстер, јети шкода се прероди.....е сега кај нас останува синдромот на BMW-Volkswagen гол да е само волан и врати битно ориганач VW да е..:(

Drugar toa ne e moj problem, toj sto nema status mora da go stvara so znakceto :))
Pred nekoj den coek so nekoj lud BMW 5... mi se zali kako go kupil na staro za 16 iljadarki i sega stalno po nesto mu se rasipuva go derat ...
Da ja stavam Skodava do negoviot BMW 5... nemozat da se sporedat , ubajna BMWto ... ama covekot se kae sega...
ps: Covekot ne investiral vo sebe tuku investira vo znakceto, znaes status stvara :) pa potoa "zeni se lepat" na kolata bidejki nego nego biva mora stalno da se slika so znakceto na FB itn itn

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #22 на: 25 Јануари 2013, 18:29:40 pm »
Неговото каење е резултат на неговата глупавост и мислењто негово дека БМВ може да се одржава со евтини бит-пазарски делови..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #23 на: 25 Јануари 2013, 18:31:47 pm »

Drugar toa ne e moj problem, toj sto nema status mora da go stvara so znakceto :))
Pred nekoj den coek so nekoj lud BMW 5... mi se zali kako go kupil na staro za 16 iljadarki i sega stalno po nesto mu se rasipuva go derat ...
Da ja stavam Skodava do negoviot BMW 5... nemozat da se sporedat , ubajna BMWto ... ama covekot se kae sega... itn itn

Види јас на пример 2007 купив на старо пежо 307 , а ми нудеа AUDI a4, vw Golf, и слични возила остари 6-8 од ова што го купив за исти пари ........ама сум сигурен дека до сега ке дадев бар 3 дупло повеке пари по сервиси до сега на пежово има сменато само масло,филтри, 1 зголб, и 3-4 сијаличиња.............

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #24 на: 25 Јануари 2013, 18:41:41 pm »
@stefanel984 drugar rasipuvanjeto na star avtomobil neli ima poveke pricini,  ama generalno se znae koi avtomobili na otprilika na kolku kilometri pocnuvaat da imaat potreba za "ordzuvanje" ...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #25 на: 25 Јануари 2013, 19:39:55 pm »
Ауууууууууу Love at first sight :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #26 на: 25 Јануари 2013, 19:50:50 pm »
Аух! Одлично изгледа! Се надевам дека ке има тест возилце за CC.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #27 на: 25 Јануари 2013, 22:20:12 pm »
Autobild.de ја стави Octavia пред Passat     http://www.autobild.de/artikel/vw-passat-skoda-octavia-test-3797771.html

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #28 на: 25 Јануари 2013, 22:53:49 pm »
^ E дали стварно си изненаден?

Тоа e само потврдување на тоа дека "новиот" Пасат е уствари истиот веќе неколку генерации и фејслифтови,уствари на платформа на Голф 5,уствари тоа е и платформата на Голф 6...да не пишувам на долго и широко,кој сака може да си го погледне тестот... Волфсбург-не се исплателе нови платформи,штознам.

ЕДИТ:Иако мислам дека и ова може да биде добар маркетинг трик на Фауве,kао демек се надмашивме,и после некое време ќе избацат уште "понов" Пасат кој ќе се држи како што треба.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #29 на: 25 Јануари 2013, 23:00:57 pm »
Има ли караван верзија искочено од новава Октавија?

Тоа би требало да биде уште подобар избор :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.