Колку разлика на годишно ниво ви прави 1 денар разлика во цената на горивото?
плинскиот уред цел... плус барем 1-2 мали сервиси... 
30+ тона гориво трошиш?
за да исплатам плински уред за 6 цилиндри и да извадам 2- мали сервиси треба да трошам 50+ тона гориво годишно од по 1 денар разлика во литар...
нормално дека е драпање постот...
инаку 50 тона се 50.000 литри. поделено по просечно 12 на 100 км, тоа значи дека би требало да поминам околу 416.000 километри годишно... јас проаѓам околу третина од тоа. но, ако се земе во обзир дека не е 1 денар, туку просечно по 3 денари разлика (во последен период е ниско инаку имало моменти и по 6 денари разлика) тогаш математиката е таа... дека точно плинскиот уред и 2 сервиси мали вадам годишно со разликата... ама тоа првата година... затоа што кога ке земеш дека јас ни сервисите нити па плинскиот уред не ги плаќам по полна и редовна цена, есапот излага ептен убав... кога па на тоа ке додадеш дека овој плински уред веке 4 полни, 5-та година го возам ПООООООООЛНА капа мајсторе... и колата сум ја извадил и сервисите и секој километар ми е евтин за возење... колку и да ја продадам колата, јас сум ќар. чист, профитабилен, ПРЕСМЕТАН ќар.

купувајте пак дизели... црвена нафта е забранета со закон да се вози. кривично дело е тоа.. те теретат за затајување на данок или акциза што и да беше...