Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Доколку во Австрија се одржуваат рекордни говори од Парламентарната бина, во Република Македонија најважното нешто за нашите пратеници е како да си ја подигнат својата „ солена „ дневница. За разлика од луѓето за кои изгласаа дека минимална плата во Република Македонија треба да биде 8.050 денари, еден пратеник кој доаѓа од Струмица или пак Ѓевгелија добива дневница за своето присуство од фантастични 12-15.000 денари. Па, доколку овој месец вие морате на работа да се појавите околу 20 денови на собраниски работни комисии или на седници вие само од дневници би заработиле фантастични 5.000 евра. Покрај овие пари кои се трошат за дневница пратеникот има основица од 48.000 денари и секако здружено опозицијата и власта си изгласаа повисоки плати пред неколку месеци.Државниот ревизор исто така пресметал дека со толку бензин што „ потрошиле „ пратениците можело да се отиде 13 пати до месечината.И после ќе се тепаат за место во Парламентот, епа ќе се тепаат!Роди ме мајко во Гевгелија или Струмица и направи ме пратеник.
Не ебат на здрав памет, и уште си ќутиме...
Цитат: princOT на 30 Ноември 2012, 22:49:13 pmНе ебат на здрав памет, и уште си ќутиме......шо викаш. Па дај да запееме.
Да бев пратеник GTA ќе возев