Да, така е...но еве едно размислување низ глава кое го имам
Голфот како прво има 170кс -
50 повеќе од ова што го имам сега, не мора да се замарам со ремапи, доволно е брз
Економија - километрите што ги направив овој месец, можеби ќе ги правам и почесто, па на таков план се исплати. На годишно ниво, за 7 месеци направив 13 000, до крајот на годината ќе замине и 20 000км. Тука доаѓа и комфорот - денес се возев цел ден во А4 2.7 ТДИ, купена од кај човекот во кочани, моментално на 170 000км (имаше 155 000 од место) и шо да кажам, ме одмори повеќе од дормео душек. На 160, да имаше и автопилот, комотно можиш една дремка да си маниш. И потрошувачка од колку, 7 на 100? 2.7 тди е колата...2.7!
Куќни пријатели купија Passat 2.0 tdi - не можам да ја увидам разликата измеѓу нова од салон, и оваа од таму, освен бројката која покажува изминати километри.
Да ја уништувам оваа кола со плин, не сакам. Не сум љубител на тоа, јебига
Екслкузивитет - Колата, мене ми е фаца, и добра појава каде и да ја однесиш, колку сака нека е Љутви и ГоЉф...тој голф ми прави да се завртам понего и да го изманијачам - доволно кажува
Плус со Racechip доаѓа 214кс најмалку - повеќе од стандарден GTI!
Двата GTD се 2-3 години стари, и имаат ете километража, не се акани низ град за таа километража сигурно за да се направи за толку кратко време.
Мене ми делува како добар Апгрејд. Проблем се парите (зависи од тоа колку ќе се продаде ова) и ете нека бидат километрите. Ако грешам, поправете ме
PS: Можам и да си одам на Worthesse