Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 306276 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #1725 на: 10 Јули 2013, 14:57:25 pm »

;D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1726 на: 10 Јули 2013, 15:01:21 pm »

Lotus Team Principal Eric Boullier has confirmed that wants Kimi Raikkonen to remain with the team for another season.

Raikkonen is one of the favourites to join Red Bull next year after Mark Webber revealed that he will leave the reigning Constructors' Champions at the end of the year.

"Two years in a row we have closed the gap with Red Bull. He wants to know if we will keep going like that," Boullier told BBC Sport.

"We are in discussions about the technical package we'll have.

"He is mature enough to decide for himself what is the right thing to do.

"There are some upsides to going to Red Bull and some downsides as well."

After nine races of the 19-Grands Prix season, the Finn currently lies in third place on the Drivers' Championship, 41 points behind Sebastian Vettel but only nine behind long-time rival Fernando Alonso.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7327
  • French diamond
« Одговори #1727 на: 10 Јули 2013, 17:05:31 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #1728 на: 10 Јули 2013, 17:12:42 pm »
само шо сакав да го постирам ДАТИБАМ  ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #1729 на: 10 Јули 2013, 17:42:50 pm »
 ;D

Fetel: Dolazak Kimija veliki izazov

Trostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel izjavio je da ne bi imao ništa protiv da Finac Kimi Raikonen sledeće sezone pređe u Red Bul.
Fetel je u nedelju došao do prve pobede pred svojim navijačima, na Velikoj nagradi Nemačke, pošto je kroz cilj prošao sekundu ispred Raikonena.
Već sada se zna da će Mark Veber na kraju sezone napustiti Red Bul, a mediji već nedeljama spekulišu da će ga u austrijskom timu zameniti Raikonen, šampion iz 2007.
"Mnogo poštujem Kimija, oduvek je prema meni bio otvoren i iskren, pa ne bih imao ništa protiv da dođe. To bi bio veliki izazov. Nisam razgovarao sa članovima ekipe, ali videli ste da su u poslednjih nekoliko trka dobro vozili i momci iz ekipe Toro Roso. Menadžment će doneti konačnu odluku“, rekao je Fetel.
Raikonen je istakao da još uvek nije odlučio gde će voziti sledeće godine, iako mediji spekulišu da je već postigao dogovor sa Red Bulom.
"Nisam ja taj koji donosi odluke i te stvari zaista ne utiču na moju vožnju. Ove godine idem korak po korak, a sledeće godine nas čekaju nove stvari i nove promene pravila, bolida, motora. Imaćemo mnogo posla“, rekao je 26-godišnji Nemac.
Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je prošle nedelje da će posle dogovora sa najbližim saradnicima konačnu odluku o dolasku novog vozača doneti vlasnik ekipe Ditrih Matešić.

Preuzeto sa http://www.sportklub.info/

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #1730 на: 10 Јули 2013, 17:43:05 pm »
FIA ograničili pristup boksovima u F1

Svetska automobilska federacija (FIA) ograničila je pristup boksovima pošto je tokom trke F1 u Nemačkoj povređen kamerman dok je snimao rad mehaničara u boksu.
U saopštenju objavljenom u utorak veče, FIA je navela da će tokom kvalifikacija i trka pristup boksu biti dozvoljen samo članovima ekipa i redarima.
Tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Nemačke u nedelju, kamerman Pol Alen je povređen pošto ga je pogodio točak koji je pri izlasku iz boksa otpao sa bolida Red Bula kojim je upravljao Mark Veber.
Alen je odveden u bolnicu, gde je ustanovljeno da je polomio rebra i ključnu kost.
FIA je istakla da će iskoristiti Savet svetskog moto sporta (WMSC) da odmah odobri dva amandmana u Sportskim propisima - da svi članovi ekipa koji će raditi na vozilu tokom zaustavljanja u boksu nose zaštitne kacige, kao i da se brzina kojom se bolidi kreću kroz boks smanji sa 100 kilometara na čas na 80.
Tim pravilom bi ograničenje za ulične trke u Monaku, Melburnu i Singapuru ostalo na 60 kilometara na čas. Ta pravila su odobrena za narednu sezonu, ali je predsednik FIA Žan Tod tražio da se odmah primene.

Preuzeto sa http://www.sportklub.info/

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1731 на: 10 Јули 2013, 22:12:21 pm »
Aлонсо го сака Њуи во Ferrari :)

http://www.brzkrug.com/avto/f1/11904-a-----ferrari

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #1732 на: 10 Јули 2013, 22:52:07 pm »
Мислам дека Нуи најави пензија после Ред Бул, така да тешко ќе оди во Ферари.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1733 на: 10 Јули 2013, 23:06:29 pm »
Не само тоа. Цело време кога го прашуваат вика дека сака да остане во Англија да си работи, блиску до семејството, така да освен ако Ферари не реши да го премести Ф1 тимот тешко дека ќе успеат да го земат.

Ферари си го има Рори Бурн, он е задолжен за развојот на болидот за следната година. Ќе видиме што машина ќе направи.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #1734 на: 11 Јули 2013, 00:29:41 am »
;D

Fetel: Dolazak Kimija veliki izazov

Trostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel izjavio je da ne bi imao ništa protiv da Finac Kimi Raikonen sledeće sezone pređe u Red Bul.
"Mnogo poštujem Kimija, oduvek je prema meni bio otvoren i iskren, pa ne bih imao ništa protiv da dođe. To bi bio veliki izazov. Nisam razgovarao sa članovima ekipe, ali videli ste da su u poslednjih nekoliko trka dobro vozili i momci iz ekipe Toro Roso. Menadžment će doneti konačnu odluku“, rekao je Fetel.

аха ... нема ништо против  :P како да не ... булшит !

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1735 на: 11 Јули 2013, 00:46:09 am »
Зошто мислите дека после 3 последователни титули некој се плаши од конкуренција. Не е важно дали вие го цените како шофер, ама малце глупо е да се збори дека он самиот не верува дека е шофериште (дури е да си се лаже себеси).

Баш заради тоа што знае дека има многу луѓе што сеуште се сомневаат во неговите квалитети, Кими би му дошол како порачан. Како можност конечно да седне во ист болид со шампион кој има голема почит меѓу гледачите и да покаже дека може да го победи.

Јас лично би сакал да ги видам двајцата догодина во Редбул. За Кими навивав уште пред да ја направи паузата, од 2008 Фетел ми стана фаворит од младиве и би сакал да ги видам во исти машини.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1736 на: 11 Јули 2013, 10:38:07 am »
Добро вози петлето кога не го брка никој  ;D

Кими многу созреа. но со тоа уби многу свои возачки особини кои недостасуваат кај него.
Сепак сега е многу константен и тоа не е лошо, но ми фали дрскоста негова за претекнување, посебно ми фали неговиот летечки Мерцедес старт  8)

Не знам дали е добра идеја да се во еден тим со петлето, биче туча  :D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1737 на: 11 Јули 2013, 10:46:54 am »
Баш ке биде интересно :) A Кими си претекнува и сега опасно :)
Ветел сам си ја прави предноста за да не го бркаат, не го пуштаа него 10 секунди порано ;D

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1738 на: 11 Јули 2013, 10:59:01 am »
Малце ли беше дрзок Кими на последнава трка. Ги претекна двата Мерцедеси без да изгуби многу време позади нив. Губи на агресивност со годините ама добива на искуство. Знае кога треба да нагази, а кога да чека. Сеуште е ѕвер во дуели.

Поентата ми е дека Фетел сака докажан совозач, против кој ќе може да се докаже. Рикардо и компанија би биле ризик. Замислете некој од младиве неискусни да испадне побрз од него вo ист болид. Тоа е исто како кога боксери бираат противник за титула. Сакаат некој докажан од кој не е срамота да се изгуби.

ЕДИТ: Како што беше срамота кога вистинскиот шампион за 2012 и најдобриот возач на денешницата изгуби од дебитант во Мекларен. Нема на крај на памет да му падне на Алонсо пак да направи таква грешка, да влезе во ист болид со нов недокажан потенцијално побрз возач. Може тоа е и причината зошто уште го поддржува Маса.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1739 на: 11 Јули 2013, 11:05:22 am »

Поентата ми е дека Фетел сака докажан совозач, против кој ќе може да се докаже. Рикардо и компанија би биле ризик. Замислете некој од младиве неискусни да испадне побрз од него ви ист болид. Тоа е исто како кога боксери бираат противник за титула. Сакаат некој докажан од кој не е срамота да се изгуби.

ЕДИТ: Како што беше срамота кога вистинскиот шампион за 2012 и најдобриот возач на денешницата изгуби од дебитант во Мекларен. Нема на крај на памет да му падне на Алонсо пак да направи таква грешка, да влезе во ист болид со нов недокажан потенцијално побрз возач. Може тоа е и причината зошто уште го поддржува Маса.

JJJJJJJJJJJap.
Makes sense.