Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 302857 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #3210 на: 02 Ноември 2013, 17:06:19 pm »
Многу добри квалификации. Средината на полето многу се израмни во перформансите и веќе вториот дел станува многу интересен. Одлично извозено од Вебер. Фетел си призна дека згрешил на првата кривина во последниот круг и му се извини на тимот.

Дајте му нови гуми на Фетел, можи и овие не му одговарат!

Фетел и со старите гуми беше водечки во генерален пласман, доста плачеш.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3211 на: 02 Ноември 2013, 17:56:17 pm »
http://f1-serbia.com/najnovije/newey-pomogla-nam-je-promena-specifikacije-guma

Коментар?

Не бев во право?

Честито уште една незаслужена титула!
Дајте му нови гуми на Фетел, можи и овие не му одговарат!
Присобери се малце, трескаш глупости, пубертетлија у рана фаза не ти е рамен. Смешно и очајно делуваш. Согледај ги малце пореално фактите и прифати го фактот дека Фетел сосема заслужено ја освои титулата, не поради гумите, туку поради подобрата организираност, подобриот болид и подобрата работа на тимот во однос на останатите тимови. Гумите за сите екипи се исти, Ферари и Алонсо не изгубија од Фетел и РБР, туку моментално гзот им го плескаат Лотус и Мерцедес, што доволно покажува колку Ферари се слаби, што донекаде се должи и на тоа што и самите кренаа раце од сезонава иако уште не е завршена, пристпот им е крајно аматерски иако важат за најголема екипа у овој спорт. Да те потсетам дека и самите Ферари ги отфрлија овие глупи факти околу гумите што постојано ги изнесуваш, така што уште еднаш ќе ти кажам, гледај малку пореално и спортски прифати го поразот, а притоа честитај ја победата на противникот.

Иначе, Кими може да добие казна, бидејќи биле откриени нерегуларности на подот од неговиот Лотус. Претходно и во Унагарија кај Грожан имало слична ситуација, но се испоставило дека висината на подот била океј, а проблемот било кај некои ивичњаци кои што биле превисоки. Стујардите треба да одлучат дали ќе го казнат или случајот е ист како оној со Грожан.

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #3212 на: 02 Ноември 2013, 18:19:24 pm »
Дај да видам каде ферари ги отфрли овие глупи факти околу гумите?
Јас тресам глупости, до пред смената на гумите 4 екипи беа израмнети, не само бодовно туку и тркачки! И достате со то гумите биле исти за сите! Да, гумите се исти за сите, ама ферари имаше болид кој се понаша добро и кој беше граден на тие нови гуми, на кои ред бул не се снајде баш најдоминантно, далеку од то дека беа слаби, ама не беа доминантни. Самиот Њуи кажва дека гумите му помогнале! Шо се инаетите џабе јас незнам!
Сто пати кажав, нека се игра според правилата од почеток до крај, и нека освој Фетел титула, вака остава сомнеж!!!
Се има во денешната Ф1, само вистински трки нема. Една легендарна патека како Мањикур, Имола не се возат на сметка на едни смрдени Индија, Сингапур, Абу Даби!
Вака треба да изгледа еден Ф1 календар:
Австралија, Малезија, Кина, Каталуња, Монако, Монтреал, Индијанаполис, А1 Ринг, Силверстоун, Нирбургринг, Хокенхајм Ринг, Унгарија, Спа, Имола, Моца, Мањикур, Сузука и Бразил! Можи имам забораено некоја. И да се батали ДРС, керс и остали срања како 1.6, и да гледаме вистински трки. Ако не, Тур Де Франс уште малце поинтересно ќе биди!

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #3213 на: 02 Ноември 2013, 18:40:29 pm »
Епа ај ако не пиши му на Берни да си иде у пензија, а тебе да стави CEO :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7268
  • French diamond
« Одговори #3214 на: 02 Ноември 2013, 18:44:41 pm »
Како што кажа некој погоре, Ферари не губи само од Red Bull. Не ќе да е до Red Bull - от.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3215 на: 02 Ноември 2013, 19:10:18 pm »
Чудна работа ист впечаток имаме со коментаторите на Sportklub, сигурно и они се дечишта несозреани..

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #3216 на: 02 Ноември 2013, 20:09:55 pm »
Епа ај ако не пиши му на Берни да си иде у пензија, а тебе да стави CEO :)
Берни одамна е за пензија, уште неколку пати ќотек треба да изеди изгледа!

Како што кажа некој погоре, Ферари не губи само од Red Bull. Не ќе да е до Red Bull - от.
Ферари беше втор до минатата трка, кога потполно се откажаја од првенството! Оправдано, небитно дали ќе заврши втор или последен!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4077
« Одговори #3217 на: 02 Ноември 2013, 21:55:40 pm »
И тоа како е битно дали ќе си втор трет или четврт.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #3218 на: 02 Ноември 2013, 22:19:28 pm »
Воопшто небитно!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7268
  • French diamond
« Одговори #3219 на: 03 Ноември 2013, 00:24:02 am »
Рајко казнет заради нерегуларности на болидот... ќе стартува од 22 место.

http://kimiraikkonenspace.com/2013/11/02/abu-dhabi-gp-raikkonen-sent-to-back-of-grid/

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #3220 на: 03 Ноември 2013, 00:54:15 am »
Чудна работа ист впечаток имаме со коментаторите на Sportklub, сигурно и они се дечишта несозреани..
Го кажувате само она што ви одговара, многу ви е ниско нивото на дискусија, децана у 8мо не плачат вака. Не сакам да ве навредам, ама ја нарушувате целосната слика за фановите на Ферари. Бидете малце пореални, Фетел искина, Алонсо се испосра, у кратки црти тоа е тоа, нит гуми нит муми. Ферари самите си се криви и никој друг. Оној дибекон Доминикели не ми е јасно како сеуште ме добил клоца од ферари.

Криво ми е за Рајко, баш мислев дека ќе може да го загрози 2рото место на Алонсо и да проба да ги запре РБР у соборување на рекордите. Сега Хамилтон е најсериозен кандидат за 2рото место кај возачите, а мерцедес кај конструкторите

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6847
« Одговори #3221 на: 03 Ноември 2013, 01:26:29 am »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #3222 на: 03 Ноември 2013, 01:29:38 am »

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор