Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 302852 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #2325 на: 12 Септември 2013, 14:09:48 pm »
@velestrumf се извинувам за офтопикот... мојот пост со предлогот слободно можете да го преместите на соодветното место за да не се дуплираат постови.

благодарам
:)
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20821
« Одговори #2326 на: 12 Септември 2013, 14:27:53 pm »
Слободно пиши си го предлогот таму, ме мрзи да пребацувам, полесно е да избришам после тоа :D

Meanwhile...

Цитат
It’s official – Kimi Raikkonen has left the Lotus F1 team to join Ferrari for at least two years. Sigh.

Naturally, this wasn’t the outcome Lotus was hoping for. So in typically jocular Lotus fashion, its official Facebook page shows us exactly how the guys and Блокирано are feeling…

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2327 на: 12 Септември 2013, 14:49:18 pm »
Комбинација снова. Кими и Ферари.

Како ли само ќе навиваат некои луѓе заферари кога толку плукаа? Демек нема да бидат за Ферари, само за Кими ;D ;D :D :D :D

Исто како што си навивавме кога Кими и Маса возеа на времето. Се радувавме на победите на Ферари заради возачите, не заради тимот.

Све е супер ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2328 на: 12 Септември 2013, 14:51:49 pm »
Остај го провоцира..

;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2329 на: 12 Септември 2013, 15:02:12 pm »
Najgolema pridovka od transferot na Kimi vo Ferari moze da ima samo Cuore nas! Ima sansa dogodina da si go fitne praseto od godinava ! ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2330 на: 12 Септември 2013, 15:06:20 pm »
Добри сме си ние, Мекларен и Вилијамс не виделе титула 200 години па гајле немаат..

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #2331 на: 12 Септември 2013, 15:37:28 pm »
Се ОК али кој ке биде тој маж што ке го ажурира подфорумот за марусија или катерхам и останати ... :)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2332 на: 12 Септември 2013, 15:38:23 pm »
Комбинација снова. Кими и Ферари.

Како ли само ќе навиваат некои луѓе заферари кога толку плукаа? Демек нема да бидат за Ферари, само за Кими ;D ;D :D :D :D

Исто како што си навивавме кога Кими и Маса возеа на времето. Се радувавме на победите на Ферари заради возачите, не заради тимот.

Све е супер ;)

Немам јас проблем со Ферари. Само не навивам за нив.

Добри сме си ние, Мекларен и Вилијамс не виделе титула 200 години па гајле немаат..

Ако Мекларен нема освоено титула двеста години, вие немате двеста и една

Се ОК али кој ке биде тој маж што ке го ажурира подфорумот за марусија или катерхам и останати ... :)

Не би имало подфорум за секој тим, само една тема, ако некој реши воопшто да ја направи. Ај да заврши сезонава, па може да отвориме нова тема со предлози, да договориме што како понатака.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2333 на: 12 Септември 2013, 15:41:00 pm »
Ако навиваш за Кими навиваш и за Ферари. Сакал или неќел. Поентата не ми беше мене за тие што едноставно не навиваат за Ферари туку за тие што беа стрикно против Ферари а навиваа за Кими. Тој момент ми е мутен. Тоа исто како наиваш заиграчите на Милан а не за Милан. :D :D . У секој случај профи комбинација, неможам дадочекам. Оваа сезона одамна изгубена е и не ми е интересна.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2334 на: 12 Септември 2013, 15:44:59 pm »
Е да. Повеќе би сакал да не вози во Ферари. Имаше конфликт на интереси и емоции и претходно кога возеше за нив.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2335 на: 12 Септември 2013, 15:54:38 pm »
Лотус беше симпатичен тим се до напуштањето на кими... не е проблемот што тој ги напушти туку твитот на Лотус со зајачињата. тоа е толку перверзно и безвезно и сосема неочекувано од еден Ф1 тим така да ги информира фановите колку ги „здоболело“.

кими и емоции се две работи кои имаат спротивни насоки... чоекот отиде во ферари затоа што ќе биде добро платен, а не дека би возел и за беспари таму. за беспари само маса би останал во ферари. :D

на алонсо му давам половина сезона во ферари... после тоа може да го напушти тимот доколку не го има истиот третман како до сега. а каде би одел? па затоа беше неговиот менаџер во ред бул... само што даниел рикиардо веќе ја пополни таа „дупка“. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2336 на: 12 Септември 2013, 16:15:57 pm »
Kako ne znaes kaj ke odi ALonso?

Ako organizira klasniot 6 ta trka karting na Boris Trajkovski moze da go vikneme bez problem ! ? ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3075
  • Слобода или смрт
« Одговори #2337 на: 12 Септември 2013, 16:25:54 pm »
Ако навиваш за Кими навиваш и за Ферари. Сакал или неќел. Поентата не ми беше мене за тие што едноставно не навиваат за Ферари туку за тие што беа стрикно против Ферари а навиваа за Кими. Тој момент ми е мутен. Тоа исто како наиваш заиграчите на Милан а не за Милан. :D :D . У секој случај профи комбинација, неможам дадочекам. Оваа сезона одамна изгубена е и не ми е интересна.

Да те поправам како не значи ако навиваш за кими дека навиваш за ферари.. Јас би сакал кими да победува а алонсо и воопшто да не ги завршува трките. И воопшто не сакам ферари да освои конструкторска титула туку ред бул. Ама од друга страна додека кими возеше за лотус мене ми беше мило кога грожан ќе зимаше бодови.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2338 на: 12 Септември 2013, 16:33:16 pm »
менаџерот на хулкенберг изненаден дека биле информирани преку смс порака дека кими го ангажирале наместо него во ферари... и со право! а ќе си речеш овие се „ферари“ и демек другите се со „рогови“, а овие не се... хехеее... секаде има непрофесионализам. :D

Цитат
Nico Hulkenberg’s manager has expressed disappointment with how Ferrari broke the bad news to the German driver this week.
“After two months of negotiations, I expected at least a phone call,” he told Germany’s Auto Motor und Sport.

Присутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8232
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2339 на: 12 Септември 2013, 16:36:21 pm »

Да те поправам како не значи ако навиваш за кими дека навиваш за ферари.. Јас би сакал кими да победува а алонсо и воопшто да не ги завршува трките. И воопшто не сакам ферари да освои конструкторска титула туку ред бул. Ама од друга страна додека кими возеше за лотус мене ми беше мило кога грожан ќе зимаше бодови.
Да, и јас така некако мислам.