Aj i jas da prasam nesto, pred nekoj den mi se eba akomulatorot, go odnesov da go napolnat i da go proverat dali samiot e ispraznet pa moze da se sredi so polnenje, ili probien e pa da kupam nov. Go proverija so aparatce i rekoa deka mu paga naponot i deka ne cini, i da si zemam nov. Kupiv nov, arno ama stariot go napolniv so aparatce ( 24h go polnev ) i sea se upravi pali bez problem, arno ama malce zavergluva poveke otkolku noviot. E sega drug problem imam, otkako go napolniv stariot prodolziv da go vozam bidejki nema maka sea za sea ( noviot i taka e vo bagaznik ), mi se slusuva pri prvoto trganje koga e ladna kolata ( nepalena podolgo vreme ) da zasvirkuva nesto vo kratki intervali od nekolku sekundi, dodeka trgnam. Prasav eden majstor mi rece kaisot na alternatorot, bidejki e slab akomulatorot nadopolnuva od alternatorot i od nego zasvirkuva, a mozno e i da e razlabaven. Go proveri i rece deka ne e razlabaven tuku deka od slabiot akomulator zasvirkuva, sto mislite taka e kako sto veli on, ili moze da ima nesto drugo.