Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 760655 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #3000 на: 16 Октомври 2021, 20:06:29 pm »
Кога излезе заебот со Ексајд стоени по магацини, се зборуваше за ознаките и читање на истите, арно ама заборајв како беше читањето :)

Ne sum vo tek posto ne bev mkd toj period koga pocnavte da gi "pljuckate" exide, a znam deka do togas site gi falea ovde na forum.
Moze da znam sto bilo rabotava; nakratko :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #3001 на: 16 Октомври 2021, 21:00:53 pm »
riknaa brzo. dodusha kaj mene terase 2 god, posle mi go ukradoja zdrav

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #3002 на: 16 Октомври 2021, 22:06:00 pm »
 Јас го земав на ек на "плукање" по ексајд во 2016та, ете го ја врви 5та година го осеќам дека е при крај, ама уопште не го одржавав со приполнување а слабо ја возам,некогаш по 2/3недели не е палена, да го одржавав сигурно уште една година ќе му извадев.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #3003 на: 16 Октомври 2021, 22:16:44 pm »
I kaj mene imam dva Exajda premium od 2016 ta.
Kaj mene si baraa odrzavanje-polnenje nekolku pati godisno i regeneracija. Edniot e na kraj drugiot uste pokazuca dobri parametri.

Arno ama poradi losata desavka sledno nema da kupam Exide.
Ima soliden izbor na poveke premium brendovi po slicna ili poniska cena. Pokraj Duracel se pojavi i Yuasa-gi nosi uvoznikot na Topla.

Отсутен SiLv3rLiOn

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #3004 на: 17 Октомври 2021, 16:09:35 pm »
Предложете буџет акумулатор, глава ми штукна деновиве барајќи и обидувајќи се да најдам неколку убави зборови за некој(еден) бренд.
Monbat, Rombat, Vesna, Black Horse итн. (нека не ми се лути ако некој испуштив) и така во круг 2 дена.
Ваше искуство ќе биде пресудно претпоставувам да пресечам во изборот, не мора да е од горенаведениве, на тие наидов во мојава потрага деновиве
Јачина 66+ Аh(75Ah мислам идеално дека е), не би земал помал сепак за дизел возило се работи (HDi) а и годините го газат, па можеби има скриен потрошувач.
буџет +- 50€

Благодарам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #3005 на: 17 Октомври 2021, 16:26:14 pm »
Топла црвен, нешто ситно над 50€ би требало да биде 66 ампера.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #3006 на: 17 Октомври 2021, 18:51:24 pm »
Татко ми за Стилото пак зема црвен Топла 75Ah, 5000 ден. За стариот Топла ни попуштија 500 денари од цената, 4500 тоталка.
Април или Мај беше мислам.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #3007 на: 17 Октомври 2021, 18:57:52 pm »
Тазе пазарено, за пумпа за парно:

Што е ова RC 88 min?

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #3008 на: 17 Октомври 2021, 19:01:01 pm »
јас на возило кое ретко кога запалуваше на прва и со 70% градска и кратки релации истерав над 3 год. со Perion акумулатор со истиот и го продадов,
така да мислам дека кога би купувал повторно акумулатор би земал од оваа марка.

Отсутен SiLv3rLiOn

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #3009 на: 17 Октомври 2021, 20:24:33 pm »
Топ-ла не ги гледам а и не ги спомнав поради лошо искуство во последните 2 наврати. Порано ми беше прв избор но во последниве 3-4 години на 2 различни возила купувам топла по навика и претходно позитивно искуство и 2 пати не издржуваат повеќе од година и некој месец

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #3010 на: 17 Октомври 2021, 21:00:27 pm »
Јас па имам позитивно искуство со 3 акумулатори топла . На мојата кола истера 5 години, кај чичко ми 8 години и со него ја продаде колата. Кај татко ми 3 години, од кои цела година не беше запалена и пред некој ден викам ај да ја запалам, запали без никаков проблем.
Едит: Сите акумулатори се купени од Макпетрол, кај нив во маркетите секогаш е константна температурата и сметам дека тоа е пресудно за долготрајноста.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3011 на: 18 Октомври 2021, 08:21:19 am »
Интересна работа шо имам заприметено, на бензин колите и со под 12в пали колата. Дизелот кај мене, под 12 ни еден круг нема да направи.
И после кај овој траел, кај оној не траел.

Отсутен AquaMan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #3012 на: 18 Октомври 2021, 09:46:10 am »
Да ми даде некој мислење за полначов?
https://carbox.mk/product/polnac-za-akumulator-praxis-60-52410/

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 795
« Одговори #3013 на: 18 Октомври 2021, 13:27:58 pm »
Предложете буџет акумулатор, глава ми штукна деновиве барајќи и обидувајќи се да најдам неколку убави зборови за некој(еден) бренд.
Monbat, Rombat, Vesna, Black Horse итн. (нека не ми се лути ако некој испуштив) и така во круг 2 дена.
Ваше искуство ќе биде пресудно претпоставувам да пресечам во изборот, не мора да е од горенаведениве, на тие наидов во мојава потрага деновиве
Јачина 66+ Аh(75Ah мислам идеално дека е), не би земал помал сепак за дизел возило се работи (HDi) а и годините го газат, па можеби има скриен потрошувач.
буџет +- 50€

Благодарам.

Monbat P серија зелен.
Duracell се добри од поскапите, друго ништо не гледај.
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3014 на: 18 Октомври 2021, 14:03:19 pm »
буџет +- 50€

Благодарам.

И да имам најлошо искуство со некој бренд, би ти го препорачал него заради добриот сервис.
Нов производ како ќе ти се погоди. А сервисот мора да е добар, зошто зад гаранцијата стој баш тој.

Би ти препорачал Monbat баш заради сервисот и најкоректниот персонал во сервисите со кои сум се сретнал во оваа наша недојдија. (Не заради тоа што неини него на Спаркот 8 години тераше Monbat и земав повторно ист. Еве 3та сезона ке тера сега :D :D D се надевам дека ке истера барем 2/3 од првиот :D :D :D )
Доколку имаш некоја шушка повеќе, купи си Duracell, во спротивно земи го Monbat.

Ако зборуваме за лично искуство, до сега во моиве 25 години возачка кариера најзадоволен и најдобро корисничко искуство сум имал со VARTA, но никогаш не сум имал потреба од било каков сервис за истите.
Најлошо искуство сум имал со Топла, било да е за сервис или за корисничко искуство.

Во моментов да треба да бирам, би ја одбрал Duracell, кажав погоре зошто.
Втора опција би била повторно Varta но на среќа, како досегашно искуство :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.