Автор Тема: Анти радари, радар детектори ...  (Прочитано 49854 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Анти радари, радар детектори ...
« Одговори #75 на: 13 Ноември 2011, 19:35:02 pm »
Имавме на Туарегот Џејмер уште пред 3 години, ни го монтираа во Германија негде напред кај моорот беше.

Не има пукано милиција и застанато неколку пати додека јас сум бил во кола или сум возел ама никогаш не ни рекол никој или прашал за Џејмерот иако очигледно беше дека не можеле да не измерат колку возиме.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #76 на: 13 Ноември 2011, 19:36:35 pm »
па би требало да може ако имаш од зади уште еден детектор.. инаку да може да се детектира ласер, ама како што кажа на не доволно растојание, дносно кога те "пука" со ласерот, ама тогаш веќе ти е измерена брзината.. по некоја логика ако имаш ласер башка  кола можда може да се џамира детекторот, а може и ќе покаже некоја ненормална брзина...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #77 на: 14 Ноември 2011, 02:38:27 am »
Поновиве детектори имаат опсег од 1.5 километри детекција на скоро било кој радар, и што е најважно, имаат 360 степени скенирање, така да не може некој да ти го тртне од позади ...

Чинат поскапо од стандардниве радари, ама штом ти спасат 2 казни, и те како е исплатлива инвестиција ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #78 на: 14 Ноември 2011, 08:45:48 am »
I za laserski rabotat tomi?

Obicno radar detektir treba da detektira koga na narkoj drug mu merat, pa da te predupredi tebe. A ne ako tebe ti merat...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #79 на: 14 Ноември 2011, 09:37:26 am »
Дени, ова го кажувам од искуства што ги читав од луѓе кои поседуваат Паспорт Ескорт ix9500 ... Планирам да земам еден наскоро, ме фатија некои трошоци средувам куќа ...

Значи, да, ти кажува доколку тебе те мерат, го детектира ласерскиот зрак, исто те известува и ако мерат некој друг пред тебе ....
Најголемиот дел на ласерски пиштоли работат на K-band фрекфренција ... Тука паспортот е неприкосновен во детектирање на истиот ...

Од она што гo прочитав, можеш на антирадарот да ги меморираш местата каде има Speed traps, и каде што има камери за црвено светло, и секогаш кога ке се приближиш до означеното место, ке те предупредува за евентуалната камера, или clock speed trap ...

Исто така, има и вештачка интелигенција, да кажеме 3 пати да поминеш покрај место кое е false alarm, по третиот пат автоматски го помни местото како false alarm и не те малтретира повеќе со лажни дојави ... Опцијата можеш да ја исклучиш по своја воља  ...

Читав во некоја земја во Америкиве, во 16:00 попладне, се палат speed traps и доколку возиш пред една, веќе е касно за анти радарот да те предупреди за истата ...
Се жалеше еден типац демек антирадарот го зезнал ...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #80 на: 15 Ноември 2011, 22:21:02 pm »
kaj ansol da vozi toj bas vo 4:00 pm so golema brzina.. xd

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
« Одговори #81 на: 17 Ноември 2011, 17:43:07 pm »
Денеска околу 11:30 се спасив од мерење на Првомајска пред бензинската на Лукоил каде што стоеа и мереа, среќа што ми беше уклучен анти радарот па намалив. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #82 на: 17 Ноември 2011, 18:07:35 pm »
среќа што се успав за на факс-класика xD

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #83 на: 17 Ноември 2011, 20:30:21 pm »
Боки имаш сега 300 евра за частење ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #84 на: 17 Ноември 2011, 20:31:50 pm »
Или бар пола :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #85 на: 18 Ноември 2011, 00:00:06 am »
ne si igrajte kurot veke so dzandarive, uste malce ke fakame krivini so radar-anti radar vojna, ako te zastane i vidi deka imas dzamer leta kazna, ako imas antiradar (proverete zakon dali e dozvolen kaj nas prvo) leta kazna, se ceka da se uklucat kameri i togas dzabe ni se 150-500 ks koa ke vozime 60km/h  :'( :'( :'(
i jas ke zemev top anti radar mi dadoa kobra 12 banda od novus da go probam do grca i nazad, mi titkase na onie znacine kaj so ti pisuva digitalni 50 km/h pred sobranie, nenormalni raboti me bunese, a baska ako te snima od kola... dzbe vezes, toa moze samo eventualno na otvoren pat da spasis gz ali tamo nikad ne ides prv pustas svaba ili drug stranec (turcin) ko zajce i po nego metak  ;)

Отсутен gtskopje

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #86 на: 18 Ноември 2011, 00:09:19 am »
Se soglasuvam so Nume. Sekoj den se poveke ni e dzabe od mokta na kolite. Frcat kazni. Mene me izgorea poslednive godina - dve. Sega gledam da se prilepam na nekoj sto stiska poveke od mene, pa po nego.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #87 на: 18 Ноември 2011, 00:10:23 am »
more pusti po 2-3 koli :o
vikaat deka poveke koli od ednas moze da karat neka potvrdi riki ako znae  ;)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #88 на: 18 Ноември 2011, 01:52:55 am »
more pusti po 2-3 koli :o
vikaat deka poveke koli od ednas moze da karat neka potvrdi riki ako znae  ;)
и ја го имам слушнато истиов муабет, кога збореа дека мвр имале нови радари ама ми е малку не логично. еве на пример измери 3 коли одеднаш кои возат со различна брзина, коливе ги виделе џандариве и кочат нели да не бидат измерени, се стигаат една со друга и се приближуваат кон џандарите на блиско растјание меѓусебе. како џандарот ќе знае на која кола соодвествува брзината измерена со радарот?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3890
« Одговори #89 на: 18 Ноември 2011, 02:17:10 am »
Па таквите радари и сликаат. Сигурно има на сликата некое обележје која кола со колку се движела.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA