Автор Тема: Голф 4  (Прочитано 21762 пати)

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
Одг: Голф 4
« Одговори #30 на: 20 Декември 2012, 16:40:49 pm »
убаво аутенце имаш :D Кумановац :P најаки ми се кумановци,незнам зашто :D
Фиат Типо

Отсутен JovanTDI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
  • Куре
« Одговори #31 на: 20 Декември 2012, 16:42:22 pm »
Брат јас сум крал за тролање што ти е...Само не се разбирам толко од автомобили да поднаучам и ја нешто за авта ке ги тролам почетниците :D
Жена може да биде од село али авто само од Германију!!!

Отсутен JovanTDI

• Јуниор
  • **
  • Куре
« Одговори #32 на: 20 Декември 2012, 16:47:17 pm »
Мојот стар голф 1 има 2 мотор и сега планирам да го правам ГТИ.... копирам што ми е пратено на мене и кажете дали ми е добра идејата (abe kakov 1.8 odma od golf 3 2.0 GTI 16v 150 konja fabrichki plus dual weber karburatori chip power eden supersprint auspuh od grani dobro steluvanje amortizeri na stelka i kine eve ja kombinacijata 200-230 konja kje go napraime raketa kje bide samo sredi 2500-3000 evra)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #33 на: 20 Декември 2012, 16:59:58 pm »
Ако добро ги наштеловаш амортизерите добиваш 30-тина коњи.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #34 на: 20 Декември 2012, 17:22:51 pm »
@jovan Stavi G60 ili pak ABF motor od Golf 3, 2e isto taka pasuva. 2E -115 ks :) samo treba instalacija, salt tabla da upasiras sto ne e golem problem. Uspeh

Отсутен JovanTDI

• Јуниор
  • **
  • Куре
« Одговори #35 на: 20 Декември 2012, 17:30:00 pm »
Како се договоримо ја и тато.... И само што земав друг голф нo овој ке го возам додека не ми пројде меракот... Али кецот не го продавам за жива глава која пара сум печалил со него 3.5-4 литра на отворено куманово-скопје не ми беше ич потрошач а четворката уште не сум ја пробал ги чекам таблиците да стигнат и не се вртам дома едно 2 дена :P

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #36 на: 20 Декември 2012, 19:16:04 pm »
убаво ти вика бугар моторче едно ABF и не ти треба повеќе,амортизери имаш ефтини коиловери на ибеј,кочници ке искомбинираш од двојка тројка и тоа е тоа

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #37 на: 20 Декември 2012, 19:22:17 pm »
i dobar kos da ne go brkas niz lenti !!!!

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #38 на: 20 Декември 2012, 19:24:58 pm »
dobro be kumanovac, pa nemoj da ne tepas...picka li gu ja materina :D :D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

... е сега зборот ми беше како да видам колку ми троши во моментот колку е температура надвор, што треба да стиснам....

ako ne ti e takov bordot djabe ti e da stiskas, inace na desnata palka od reketata na samiot kjosh treba da ima kopcinja nagore i nadole...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

primeti na samiot kraj od palkata!!!

...i pazi gi oci da ne ti gu isterav... :D :D :D

Ako najdes kaj nas original ARAL:)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #39 на: 20 Декември 2012, 20:15:35 pm »
Ај добродојде! Да ти тера голфов уште едно миљонче па да не тролаш после што е ауто :) .

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #40 на: 20 Декември 2012, 21:27:05 pm »
Кумановац, еве и ја имам исто годиште и ист мотор голф, за 14 месеци колку го возам има пројдено скоро 40000. Има неколку мани колата како кола. Знае да троши малку повеќе уље, ова го имам слушнато и од други мајстори. Како мана им било тоа :/ Значи од време на време проверувај си уље. Втора работа е замаецот. Ако ти е сменет до сега со едномасен (или како и да го викаат веќе...) ќе немаш гајле, ако не може да ти прави проблеми подоцна во вид на тресење во лер. Значи тоа се само негативните работи околу колата. Има многу позитивни. Малку троши, 200 и кусур NM што се доволни за таа каросерија, евтин за одржување (1400 ден. редовен сервис) кај малски механичар, делови колку сакаш по отпади, посебно во Тетово таму има и отпад поседно само за голфови 4ки и можеш да најдеш буквално СЕ. Од гориво ставам од Мак Петрол тоа што не е Био Дизел (не знам како се викаше) или од Лук Оил ама како повеќе да ми го троши тоа гориво :/ Ако ти е купена од плац колата обавезно смени си водна пумпа, каиш, затегачи и не ми текнува што друго се менуваше. И тоа е тоа. Ако ти е спора за 300 евра се прави 120 коња ;) Иначе и јас сум од Куманово :)

Пoтрошња просек 6-6,5, отворено под 6. Ако не е тајна колку го зема, ја мојот најверојатно ќе го шиткам после нова година па да знам колку да му барам.
Зини да ти кажу.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1837
« Одговори #41 на: 20 Декември 2012, 21:32:40 pm »
Со среќа и многу безгрижни километри

Отсутен JovanTDI

• Јуниор
  • **
  • Куре
« Одговори #42 на: 21 Декември 2012, 01:27:41 am »
Кумановац, еве и ја имам исто годиште и ист мотор голф, за 14 месеци колку го возам има пројдено скоро 40000. Има неколку мани колата како кола. Знае да троши малку повеќе уље, ова го имам слушнато и од други мајстори. Како мана им било тоа :/ Значи од време на време проверувај си уље. Втора работа е замаецот. Ако ти е сменет до сега со едномасен (или како и да го викаат веќе...) ќе немаш гајле, ако не може да ти прави проблеми подоцна во вид на тресење во лер. Значи тоа се само негативните работи околу колата. Има многу позитивни. Малку троши, 200 и кусур NM што се доволни за таа каросерија, евтин за одржување (1400 ден. редовен сервис) кај малски механичар, делови колку сакаш по отпади, посебно во Тетово таму има и отпад поседно само за голфови 4ки и можеш да најдеш буквално СЕ. Од гориво ставам од Мак Петрол тоа што не е Био Дизел (не знам како се викаше) или од Лук Оил ама како повеќе да ми го троши тоа гориво :/ Ако ти е купена од плац колата обавезно смени си водна пумпа, каиш, затегачи и не ми текнува што друго се менуваше. И тоа е тоа. Ако ти е спора за 300 евра се прави 120 коња ;) Иначе и јас сум од Куманово :)

Пoтрошња просек 6-6,5, отворено под 6. Ако не е тајна колку го зема, ја мојот најверојатно ќе го шиткам после нова година па да знам колку да му барам.

3400 евра без регистрација авто е увезено од германија али купено е од човек што га знам иначе ја несмеју да возу повише од 75 kw и затој зема сг од 90 коња следеќу годину планирам појако да зимам :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #43 на: 21 Декември 2012, 10:13:56 am »
Skupo be :( vidov TOP golf 4 za nekoi 2900 EUR vo Skopje ama se prodade :(. 1.9TDi so 110 KS !!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #44 на: 21 Декември 2012, 10:36:00 am »
И поминати 920.000 километри.