treba sprema tvojot motor da definiraš što imaš od komponenti .. ima milion tipovi focus 2000-ta
http://smp.cms10.ama.uk.com/index.html?p=150jas imav na fiestata problem so zabrzuvanje, posebno letno vreme, a i zime koga potpolno će iskluči sauhot... nikoj vrska nemaše; a toa motorče za lehr gas e drugo, ako izgori nema vozenje, nemože da se drži gas... toa treba navreme da se čisti.. a i site multi point vozila imaat takva rabota
e sega jas go otkriv kaj mene problemot, zezaše
speedo sensor, toa e senzor što dodava gas, zema impuls od menuvačot. Go otkačuvam letno vreme ( gore, kaj triagolnata spojka, kaj servoto za kočnici) a go zakačuvam zime, oktomvri-noemvri, za da na mi gasi ponekogaš... eve mojot kako izgleda, a kaj tebe treba da vidiš na prviot sajt..
Može i da se menuva, ama tuka e 150evra, a može da e i nekoja nečistotija na pinot što vlaga vo menuvač..
Drug defekt ima, Throttle position sensor , TPS, toa e grafiten kontakt, na oskata na leptirot ( ne mora da e crknat, so vreme može nekoja sekcija od grafitot da e oštetena ako e kontakten tip, a ima novi beskontakni tipovi)..
.. ama jas prvo bi probal so otkačuvanje na speedo senzor, samo da vidiš kakov e, da ne gi otkačuvaš tie što se za palenje i dizni, bez niv nemože da se vozi ... speedo sensor odi od posle lamela , znači ne onie senzori od zamaec i od bregasta, tie se neophodni i bez niv nema vozenje