Онак е егеец 
мислиш НЕ сум егеец.. пошто егејците така прават...
да појаснам... мене тој начин ме подсеќа на башибозукот наречен сељачизам од газди... значи да возиш некоја бесна кола, па кога ке застанеш на бензинска и речеш ПОЛНИ ДО ГОРЕ цехот злегува 50+ евра, МОЖЕБИ И БИ ТЕ ЛИЧЕЛО така да направиш.. велам само можеби... ама да застанеш и да речеш ПОЛНИ
ПЛИН ДО ГОРЕ а притоа едвај ке натиска 15-20 литри што во превод значи ни 10 евра е и повеќе од шамарање сам себе... да, пумашот (или пумпашицата) ке ти учини, пошто нели, клиентот секогаш е во право, ама е многу многу МНОГУ безобразно... да не употебувам други епитети за компарација... цивилизирано е, да излезеш од кола, да го овориш капачето, а не да го оставиш човекот да се вртка околу кола и да бара кај треба “да ти го тури“ пиштлот за да точи гориво, притоа можеш да сватиш како замислува дека го тура истиот тој пиштол во buthole-от на возачот.. мислам, за премногу ниски плати работат, за да ти даваат таков третман...
убаво му направи еднаш на макпетрол на едне таков, со југо, кој турил боца во резервно тркало (да, под хауба му беше).. типот вика 150 денари, напред е боцата и си седи... дете, ај отвори хауба... ете бе стари, отворена е, само подигни капакот.. незнам јас тоа, неможам, несакам и не сум доволно платен да отварам хауби на бензинска, јас точам гориво, а малиов дури и со закани, дека ќе се жалеше, демонстративно си ја собра раката со подадените 150 денари и со подотворена хауба, со шлајф си отиде од бензинската... мислам, изигравање кураципол...
значи да подвлечам црта на муабетов:
и тоа се луѓе, и на нив им е ладно, тебе ти е ладно 1-2 минути а он/она седи таму 8 саати, и едбај чека да влезе да се затопли малку, работат за цркавица, и не ги гледајте како келнери у кафана... тие у кафана, барем бакшиш добиваат за се што ке напраат а тебе те мрзи... зачи обичен бон тон совет е ова, људско почитување кон персоната.. и не, не е он таму заради тебе, туку ти си таму заради него... ако не е таа пумпа таму, ке си на друго место, кај што можеби ни пумпаш нема, па ке мораш и дури и сам да си точиш... аздислак е тоа...
во уса, иако гледаме по филмовие вака или онака, сепак нема такво шерифско понашање... да му ги брцнам парите низ џам а он да тури гориво.. нема такво нешто, лага е...
инаку да ме разберете нешто... ОВА Е МОЕ МИСЛЕЊЕ И СТАВ.. немора ниеден/никој да се согласи со мене... ич немора...
позз и уживајте си...
Онак
Нема ништо безобразно, да му се врткам околу тој што полни само ќе му сметам.
не му се врткај.. отвори му го капачето и тргни се внатре... кога ке заврши со точење, автоматски ке излезе сметката на каса, плати си и терај...