Се за потпал е, една година "констракшн" се кичмев таму со вакви, нема полошо од нашинци растени само со нашинци на сред Америка, од тамошното имаа попримено wanna be gangsta менталитет, а од дома сељачко македонски менталитет. Се изнаслушав приказни, да пробам да доловам конкретно како звучат :
-Море Влад броу, море не го знајш ти тате таму. Тате бро шо има една рака факен мечка е во раката.. Тате ги има сите мафиози во Гарфилд Патерсон и во Беранци истепано олрајт.
-Ние бро ојме во на џејзи клубо шмркаме и на каучи се качваме, фак сеќурити бро, ништо не ни мо.. Истио по некоја година дојде Битола фацата како га*от му ја напраја во Позитив оти по "каучи" се е качваше и фаќу бич на обезбедувањето му викаше мислеше и кај нас не мава обезбедувањето како таму
А, и уше една анегдота :Д
Ѕид/кнауф кршевме во едно училиште и еден мајстор(50/60) години ми вика: Дете дај та кробарата, се вртам јас околу мене појма неам шо ми збора, пак тој, море дете дај кробатата не ја глеаш на боксата е волка ја.. море дете ништо да не се разбирало тој хебла да ти барал.. и така