Автор Тема: Замена на Лед диоди на Pioneer панел  (Прочитано 3138 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
Замена на Лед диоди на Pioneer панел
« на: 04 Декември 2012, 00:37:34 am »
Добив добра понуда за убаво радио, само не ми се допаѓа што светат плаво круговите околу двата потенциомера. Дали може да се смени бојата во црвена? Изведува некој вакви зафати?

Моделот е : Pioneer ANH-P9R
>>>>><<<<<

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6215
Одг: Замена на Лед диоди на Pioneer панел
« Одговори #1 на: 04 Декември 2012, 00:45:12 am »
би требало да може,a зашто не си најдеш фабричко радио? јас сум многу задоволен од фабричкото одлична репродукција има

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #2 на: 04 Декември 2012, 00:52:07 am »
Тази има GPS вградено, моментално го имам ова http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_64_177&product_id=200718
Не е лошо, само сто фабричките звучници се далеку од задоволувачки (барем за мене) освен ако не се harman kardon :) Ова Pioneer-ов е со навигација, заради тоа се спотрчав...
>>>>><<<<<

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6215
« Одговори #3 на: 04 Декември 2012, 00:56:20 am »
мислам дека не би било проблем да се промени осветлувањето на плочката,од фиатот пионерката ја имам отворено и има срвени диоди внатре кој на пример може да се сменат со диоди во различна боја.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #4 на: 04 Декември 2012, 01:00:29 am »
Мада сеа ми се скрши кеиф... http://www.pioneer.eu/eur/content/press/news/2002-05-16/ANH_P9R.html 2002 година почнало да се продава, тоа се веќе 10 годи стари модели, и мапите се гарант од тогаш...
>>>>><<<<<

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
« Одговори #5 на: 05 Декември 2012, 13:14:47 pm »
За бојата на диодите било кој електроничар ќе може да ти ги смени, ама види дали е можна промена на мапи, пошто не е проблем од кога е радиото, само дали може да се апдејтуваат мапите е важно.